Nejde zapnout PC (HP xw4300)

Petr

Nejde zapnout PC (HP xw4300)
« kdy: 30. 07. 2012, 12:44:07 »
Dobrý den,

Dnes jsem chtěl zapnout počítač jedná se o HP xw4300.
Včera pěkně běžel vypnul jsem ho a dnes ráno jsem ho chtěl zapnout a nic.

Projevilo se to tak že když kliknu na zlačítko ZAPNOUT tak se jen rozsvítí diona která indikuje vytížení HDD ale to jen po dobu
co držím to tlačítko.

Problém je to že ho používám jako NAS server (Mám tam zálohy cca 1 TB)

Zkoušel jsem vysát celý PC zevnitř dával jsem pozor abych nevysál nějaké důležité součástky.
Rozdělal jsem i zdroj a důkladně vysál. pak jsem vše zapojil a furt to samé.

Jen dodám když nepřipojím hlavní kabel na desku roztočí se větrák ve zdroji a HDD a DVD-ROM taky funguje jen deska je mrtvá a jen co zapojím hlavní kabel do desky tak vše utichne a nic nejde můžu klikat jak chci a nic.

Byl bych rád nějaké nápady, zkušenosti čím to může být a co bych měl vyzkoušet.

Děkuji moc a přeji pěkný den alespoň vám. Petr
« Poslední změna: 30. 07. 2012, 15:50:16 od Petr Krčmář »

Petr_Svetr

Re:Problém - Nejde zapnout PC (HP xw4300)
« Odpověď #1 kdy: 30. 07. 2012, 13:03:24 »
1) Odpojit napajeni HDD i CD-ROM atd. - nabehne?
2) Zkontrolovat kondenzatory na nap. kaskade - jsou nafoukle, nebo jinak podezrele?
3) Vymenit zdroj za jiny - nabehne?
4) Jestli ma deska vic nez jeden pametovy modul, tak nechat jenom jeden a postupne prohazovat mezi sloty
5) Pro jistotu zkusit s jinou graf. kartou

Kdyz nepomuze ani jedno z toho, bude v riti zakl. deska, nebo procesor (to by bylo ale zvlast vzacne).

kleff

Re:Nejde zapnout PC (HP xw4300)
« Odpověď #2 kdy: 30. 07. 2012, 16:46:46 »
Nechci tě děsit, ale podobný problém mám u malých desktopů HP ze zhruba stejné doby jako je ten tvůj komp.
Projevuje se to taky jen bliknutím diody disku když se zmáčkne zapínací tlačítko.
Ze začátku ještě pomáhalo na chvíli vytáhnout napájecí kabel a pak to obvykle šlo zapnout, případně bylo nutné zapínací tlačítko zmáčknout víckrát. Jediné co jsem k tomu našel na webu je to, že by to mohl být problém s vyteklými kondenzátory na desce.
Ale já to vyřešil jednoduše, ty kompy co to dělají vyhazuju :-)

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #3 kdy: 31. 07. 2012, 00:41:13 »
[kleff] Tvůj postup je asi ten nejlepší, protože přepájení kondíků sice jde, ale moc se to nevyplatí, funkční desky se shánějí problematicky a když, tak jejich hodnota neodpovídá stáří. Takže je to nejlepší postavit na nějakých standardech ... asi jako je GIGABYTE. HP moc nemusím. Hlavně kvůli jejich softu. Přijde mi zvláštní kvůli nějakému ovladači instalovat desítky až stovky megabytů bůh ví čeho ...

Kkaaaj01

« Odpověď #4 kdy: 24. 08. 2012, 11:22:37 »
mám ten samý problém, vše sem odpojil a nechal jen desku a zdroj, až budu mít jiný zdroj tak zkusím ten, když naběhne tak je špatný zdroj, když ne tak nejspíš deska. mluvil sem i s technickou podporou, tam říkal že to bude jedno z toho, prostě to co nepůjde mám poslat na reklamaci. Akorát nemám HP ale sestavoval sem si. deska od MSI a zdroj Corsair 600W