Není možné kopírovat z NTFS oddílu

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Není možné kopírovat z NTFS oddílu
« Odpověď #15 kdy: 11. 07. 2012, 18:44:54 »
Nerikejte snad, podivejte se, jestli v promptu mate #.

Hanuš

« Odpověď #16 kdy: 11. 07. 2012, 20:32:55 »
Nerikejte snad, podivejte se, jestli v promptu mate #.
Ano, mám.

Hanuš

« Odpověď #17 kdy: 11. 07. 2012, 20:43:38 »
`/media/DATA_/Záloha Intenso USB/ZÁLOHA USB (INTENSO)/Záloha registrů.reg' -> `/media/ADATA UFD/Záloha Intenso USB/ZÁLOHA USB (INTENSO)/Záloha registrů.reg'
cp: reading `/media/DATA_/Záloha Intenso USB/ZÁLOHA USB (INTENSO)/Záloha registrů.reg': Permission denied

a jaky jsou prava u tohodle zrovna souboru?
jinak lepsi je pouzivat primo prikaz
Kód: [Vybrat]
sudo ntfs-3g /dev/sda5 /media/DATA t.j. bez mount
a jeste by mohly byt soubory na NTFS sifrovany, jsou?

Citace
Why can’t I read or modify some files?

NTFS supports built-in, transparent compression and encryption of files and directories on the file system level. Reading and writing transparently compressed files are fully supported, but reading or writing encrypted files are not supported at the moment. Please note that compressed files, like .zip, .gz, .rar, etc, can be freely modified because they are compressed on the file, not on the file system level.

Workaround: Decrypt the needed files on Windows.

Tak tady se bez mučení přiznám, že nevím. Asi budu muset zkusit nainstalovat windows...
Díky za info, tohle jsem nevěděl.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 11. 07. 2012, 21:02:12 »
Smankote, nemuzete to dd na nejaky USB disk, pichnout to nekde do Widli a dekomprimovat/dekryptovat tam?

Hanuš

« Odpověď #19 kdy: 11. 07. 2012, 21:26:34 »
Smankote, nemuzete to dd na nejaky USB disk, pichnout to nekde do Widli a dekomprimovat/dekryptovat tam?

Diky, snad to vyzkouším. Je vidět, že mi to "ajťácky" nemyslí :-).
Jen ještě nevím, kde seženu tak velký USB disk.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 11. 07. 2012, 22:19:18 »

Diky, snad to vyzkouším. Je vidět, že mi to "ajťácky" nemyslí :-).
Jen ještě nevím, kde seženu tak velký USB disk.

Aha, jestli mate disk, jak kravu, tak to je blbe. Ale bud se da disk vykuchat a strcit do jineho stroje s Widlemi nebo se da pripojit na USB pres USB->IDE/SATA adapter, coz by bylo praktictejsi, pokud se jedna o disk z notebooku. Osobne je mi jakekoliv reseni milejsi, nez predstava, jak instaluji Widle, nasledne pul dne aktualizuji a pote dekomprimuji/dekryptuji.

trubicoid2

« Odpověď #21 kdy: 12. 07. 2012, 11:36:35 »
jeste je tu moznost "obstarat" si Windows PE na CD/DVD, to nabootovat, dekryptovat a hotovo. updaty neni treba. problemem je snad jen legalnost  :o

BOB

« Odpověď #22 kdy: 12. 07. 2012, 23:23:30 »
zdravím jsem spíš WIN člověk, linux moc neznám ale,
když kopíruju "cizí" adresáře z NTFS ve win tak si jako admin musím převzít vlastnictví, navíc zvlášť přidělit práva a ještě obnovit dědění směrem dolu, někdy i opakovaně.
B.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 13. 07. 2012, 00:19:42 »
zdravím jsem spíš WIN člověk, linux moc neznám ale,
když kopíruju "cizí" adresáře z NTFS ve win tak si jako admin musím převzít vlastnictví, navíc zvlášť přidělit práva a ještě obnovit dědění směrem dolu, někdy i opakovaně.
B.

To neni tak docela pravda. Normalne na souborech byvaji nastavena prava Administrator-Full Control nebo neco v tom smyslu, mozna Administrators-Full Control a totez pro System. Prevzit vlastnictvi muite akorat tehdy, kdyz se nejaky chytrak hrabal v pravech a vyhodil Adminy z pristupu, respektive jim odeprel pristup, napriklad tak, ze zrusil dedicnost prav z nadrazeneho adresare a zmenil prava, ktera se zkopirovala. To, co popisujete byste mozna potkal no XP Home Edition, kde jsem videl defaultni prava na uzivatelskych adresarich pekne dementne nastavena. To asi proto, ze v XP je kazdy user defaultne adminem a MS chtel zabranit tomu, aby si navzajem lezli do zeli.