Grafika Powercolor HD 7870 Eyefinity 6 Edition

Spirit0007

Grafika Powercolor HD 7870 Eyefinity 6 Edition
« kdy: 08. 07. 2012, 23:36:28 »
Zdravím,

předem se omlouvám za dotaz ohledně OS Windows.

Mám pracovní stanici, kde jsou dvě Powercolor HD 7870 Eyefinity 6 Edition. Čekal bych, že při zapojení 3 a více monitorů do jedné grafické karty se na všech zobrazí obraz. To se bohužel nestalo a fungovali pouze dva monitory, další to rozpoznalo, ale nic to na nich nezobrazilo a monitory hlásily, že jsou bez signálu.

Maximální počet monitorů, které by to mělo zvládnout je 12, zvládá to jen 4 při vypnutí crosfire. Zkoušel jsem nejnovější catalysty i ve verzy beta.

Není potřeba někde něco zapnout? Nejsou nějak omezeny Windowsy? Jsou tam W7 Home Premium. Každá grafika má 6x mini display port a používám redukci na HDMI a 10m HDMI kabel

Zítra tam chci vyzkoušet nainstalovat Ubuntu nebo Fedoru.

Mám 12 monitorů a potřebuji z toho udělat jednolitou plochu 4x3 monitory, nejlépe přes eyefinity. Má s tím někdo zkušenosti?

Předem děkuji za každou radu.
Pavel

Neviditelný

Re:Grafika Powercolor HD 7870 Eyefinity 6 Edition
« Odpověď #1 kdy: 09. 07. 2012, 11:04:37 »
Nemám kartu od AMD a v současné době ani víceobrazovkový systém, z dokumentace ale lze vyčíst následující.

• Ke kartám AMD lze v "klasické" konfiguraci připojit jen dva výstupy, proto vám funguje 2x2 zapojení s dvěma obrazovkami na každé kartě
  • Cokoliv složitějšího je nutné řešit pomocí Eyefinity
  • Eyefinity je technologie umožňující spojit výstupy do skupin, v jedné skupině musí mít všechny displeje nastavenou stejnou orientaci a rozlišení
  • Nejvyšší počet výstupů v jedné skupině je 6, všechny výstupy musí být zapojeny do stejné karty
  • Eyefinity skupina se operačnímu systému jeví jako jedna velká obrazovka

Pokud jsem tohle pochopil správně, "nativní" dvanáctiobrazovkové zapojení tímto způsobem neuděláte. V závislosti na tom, co hodláte provozovat se nabízí několik řešení. Některé aplikace umí vykreslovat na více výstupů a s obsluhou dvou Eyefinity skupin by si měly poradit (viz tohle demo). Na Linuxu by se situace nejspíš dala řešit pomocí Xinerama, u AMD ale narazíte na nefunkční 3D akceleraci. Vzhledem k tomu, že Windows (nejspíš, to je můj odhad) vidí Eyefinity skupiny jen jako velké obrazovky, asi by se dala udělat 2x3 + 1x3 + 1x3 konfigurace a ve Windows nastavit třímonitorový desktop.

spirit0007

« Odpověď #2 kdy: 09. 07. 2012, 12:12:15 »
Už jsem na to přišel, problém je, že karta má 6x miniDP a maximálně 2 monitory mohou být přes redukci, ostatní musí být přes DP. Každopádně děkuji za odpověď.

Cek

« Odpověď #3 kdy: 10. 07. 2012, 14:00:28 »
I zbytek muze byt pres redukci, ale musi to byt aktivni redukce. Narazil jsem takhle uz u tri monitoru, pokud mely bezet vsechny pres digitalni signaly, musela byt redukce k DP aktivni. U tech tri jeste fungovala varianta 2x digitalni (DVI+HDMI) a 1x pasivni analogovy (redukce DP->D-Sub)