Náhrada smazaného e-mailu

kolemjdoucí

Náhrada smazaného e-mailu
« kdy: 08. 07. 2012, 20:13:48 »
Ahoj, mám menší problém. Předminulý týden jsem poslal email a příjemce teď popírá jeho přijetí. K mé smůle jsem email odstranil a vysypal koš.
Tímto jsem se chtěl zeptat, zda je nějaká možnost napsat email znovu a "atnidatovat" jej? Email je hostovaný spol s doménou mimo spol.
Za jakékoliv rady budu rád.
« Poslední změna: 09. 07. 2012, 10:49:03 od Petr Krčmář »

DK

Re:Email
« Odpověď #1 kdy: 08. 07. 2012, 20:19:50 »
antidatovat? jako poslat s jinym datem? nemas moc sanci bez pristupu k oboum mailserverum (ale pokud to je jenom pro efekt na prvni/druhe strane, tak staci pristup k jednomu serveru)

nebo zkus zalohy u provozovatele mailserveru

Zopper

• 892
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 08. 07. 2012, 20:21:08 »
Ale to by se tak jako tak ten mail znova doručil. Jediné řešení je obnova ze zálohy, případně prohrabat logy, pokud se loguje odesílání.

kolemjdoucí

« Odpověď #3 kdy: 08. 07. 2012, 20:31:25 »
Bohužel k serverum se nedostanu a zaloha je cca jen 5 dni zpět :-(
Stačil by mi jen efekt aby bylo vidět, že jsem odeslal a nebyl za pitomce, jako že jsem, když jsem smazal..

DK

« Odpověď #4 kdy: 08. 07. 2012, 20:37:56 »
tak to mas resit hned po smazani a ne 5+ dnu pote :)  co mailer daemon? odesila zpatky celou puvodni zpravu

kolemjdoucí

« Odpověď #5 kdy: 08. 07. 2012, 20:41:02 »
Neřešil, protože nebylo třeba do dneška. To vypadá, že jsem to pěkně pos..

Franta

« Odpověď #6 kdy: 08. 07. 2012, 20:59:50 »
E-mail samozřejmě zfalšovat můžeš – prostě napiš nový, ulož na disk, otevři v textovém editoru a přepiš datum. Ale nevím, k čemu ti to bude – leda na ošizení nějakého blbce :-)

Spíš bych využil toho, že nepoužíváš vlastní server – tím pádem je to (aspoň trochu) nezávislá třetí strana, které byste oba mohli věřit. Zeptej se jich na logy – můžou doložit, že v ten den, v tolik a tolik hodin šel e-mail z tvojí adresy na jejich. Samozřejmě bez obsahu zprávy, ale to nevadí – pokud budou tvrdit, že v ten samý čas dostaly jiný e-mail, ať ti ho ukáží.

Případně můžeš zkusit obnovu smazaných souborů a vytáhnout ten smazaný e-mail ze svého desktopu.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #7 kdy: 08. 07. 2012, 21:39:37 »
Někdy je však lepší ze sebe udělat toho blbce a sypat si popel na hlavu. Zkrátka popřít své ego a svou pravdu.

kolemjdoucí

« Odpověď #8 kdy: 08. 07. 2012, 21:48:21 »
Bohužel mi nic jinýho nezbyde, děkuji za nápady a rady

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 08. 07. 2012, 23:18:54 »
A co kdy prijemce mail opravdu nedostal? Ze jste ho poslal jeste neznamena, ze take dosel. To byste musel mit od prijemce return receipt, ktery ale dostanete jen kdyz on potvrdi jeho odeslani nebo aspon return receipt od mail serveru, ktery vam ale vetsina maileru stejne neumi vyzadat a je stejne na hovno, protoze se to mohlo za serverem jeste ztratit jinde.

kolemjdoucí

« Odpověď #10 kdy: 09. 07. 2012, 00:14:33 »
Jde o to, že příjemce je "chytrák" dostal ode mě papír do ruky a pak jsem ještě poslal email a teď zapírá. Holt za blbost se platí a příště proti podpisu.

DK

« Odpověď #11 kdy: 09. 07. 2012, 00:31:32 »
a co ten mailer daemon, taky smazany?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 09. 07. 2012, 09:55:01 »
No, jeste by se to dalo resit najmutim tlupy bouchacu, aby mu rozbili hubu. ;-) Tak, jako tak, i kdybyste ten mail dokazal nejak obnovit, asi by to prilis prukazne nebylo. Nedokazuje to, ze ten mail dostal a cetl. Priste spis doporuceny dopis, eventuelne s potvrzenkou prijmu.

Lol Phirae

« Odpověď #13 kdy: 09. 07. 2012, 10:21:34 »
Pokud potřebuješ něco prokazatelně doručit, tak elektronickou cestou výhradně přes DS (pokud ji adresát má). Jinak doporučeně s doručenkou/dodejkou. Na email ti každý hodí bobek, nehledě na to, že se jedná o "best effort" službu, která prostě žádné doručení negarantuje.  ::)

kolemjdoucí

Re:Náhrada smazaného e-mailu
« Odpověď #14 kdy: 09. 07. 2012, 12:44:09 »
Souhlasím nejlepší je doporučeně s dodejkou, nebo ještě datovkou. Řeším mraky věcí přes email a dosud nebyl problém. Naštěstí pro mě se email našel na straně adresáta a teď je to jeho problém.
Tímto děkuji všem zůčastněným za rady a čas.