Tak na takovem routeru asi nebude Bash, ale Busybox. Nevim, jak se vam z nej podari vyvolat wake on lan poslanim magickeho packetu. A take nevim, jak z nej spustit skript na Widlich, ledaze byste na nich mel openssh a zalogoval se do nich tak.
Neni mi jasne, zda ten skript chcete na tech Widlich poustet z Busyboxu rucne nebo se ma spustit sam nasledne sam vzdy pri spusteni Widli. Pokud sam, tak to by mely snad widle nejak umet pres system policy nebo jak se to, kde se daji nadefinovat nejake skripty, ktere se spousteji v ruznych situacich.
Pokud se skript nema spoustet vzdy, tak snad jedine nainstalovat na Widle pycron (
http://www.kalab.com/freeware/), ktery by si treba osahal ftp server, kde by mohl v nejakem souboru byt priznak, ze se ma spustit skript. Ten by ten priznakovy soubor budto treba vymazal nebo by si treba poznacil datum a cas souboru, aby vedel, ze skript byl na pozadavek tohoto priznaku jiz vykonan. Widle by se pak asi sposutely po telefonu: "Mano, zmackni mi tam na pocitaci vypinac".
Ten skript na Widlich by ale asi bezel spise s pravy uzivatele System.
To, co chcete, by se asi dalo udelat s inteligentnejsim routerem, napriklad s nejakym, kde je nejaky opravdovejsi Linux z alternativniho firmware a kam se daji doinstalovat utilitky a to tak, aby prezily reset. Na tehlech malych routerech jste vetsinou rad, kdyz je tam aspon ssh daemon, pricemz se jedna o nejaky vykuchany, kde vam ani nepujde scp nebo sshfs. Vetsinou tam budto neni nic nebo leda tak telnet.
Takze drzim palce, jsem zvedav, co vymyslite.