Videa ve FF hrají jen někdy

Videa ve FF hrají jen někdy
« kdy: 02. 07. 2012, 14:06:35 »
Jestli mne v tom linuxu něco opravdu na...á, tak to je třeba fakt, že některá videa (na webu) přehraju, některá vůbec, u některých se objeví jen to humpolácké ovládání (totem?) a stejně se nic nepřehrává.

Proč?

Příklad:
http://toulavakamera.ct24.cz/article.asp?id=3642
http://toulavakamera.ct24.cz/article.asp?id=1289

Jedno v poho, druhé nic.
(i při vypnutých AdBlock Plus a NoScript)

A NIKDE žádná hláška, že je něco špatně.

PS: a to nemluvím o tom, že některá videa mi to vytrvale otevírá v celém okně FF, přestože mám ve "Správě aplikací (content type)" zaškrtnutou volbu, ať se to pokaždé zeptá, co s tím chci udělat ...
PPS: FF 13.0.1

To je na ..... .
 >:(
« Poslední změna: 09. 07. 2012, 14:36:58 od Petr Krčmář »

Waseihou

To druhé chce Windows Media Player. Zkus nějaké ty balíky s názvem podobným: ubuntu-restricted-extras mozilla-mplayer a nebo pohledat balíky co v názvu mají plugin a firefox či mozilla a mplayer či vlc, něčím to půjde přehrát ale ani tak se to nemusí vždy chytat, ale lepší než drátem do oka. Někdy to ty wmv přehraje...

Atrament

Mně na takové videa zabírá browser-plugin-vlc

I.

Mně na takové videa zabírá browser-plugin-vlc

+1

Neviditelný

Prvnímu videu stačí Flash, třeba byl problém na straně ČT. Druhé video v pluginu pro Totem přehrát nešlo, po anihilaci Totemu a jeho nahrazení gecko-mediaplayerem vše OK.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Me se prvni neprehraje, akorat se zobrazi flashovy prehravac a kdyz kliknu na play, tak se pripojuje k serveru a nasleduje zase zobrazeni prehravace s tlacitkem play. Druhe se mi prehraje v okne FF v gnome-mplayer.

Stejna situace v Opere a Chromiu. Ale nenadaval bych tady na Linux, ale spis na nekoho, kdo ma asi web spatlany tak, aby to chodilo ve Widlich v IE a nic jineho je nezajima. Mam dojem, ze to neni poprve, co se tu resi web ceske televize a asi ne naposledy. Pokud se ti podari identifikovat, kde je problem, tak si eventuelne take muzes stezovat. Je to verejnopravni instituce, tak z penez danoveho poplatnika nemaji co podporovat tu jedinou spravnou platformu. Kdyz to umi kdejaky jiny web, nevidim, proc by to v televizi neslo take.

transgender

U toho druhého v NoScript povol "mms" (bez adresy, jen mms nabídka :) ) a pak se to samo spustilo.
[FF 14, Debian Squeeze, 32 b.]

Prvnímu videu stačí Flash, třeba byl problém na straně ČT. Druhé video v pluginu pro Totem přehrát nešlo, po anihilaci Totemu a jeho nahrazení gecko-mediaplayerem vše OK.
Co přesně si mám představit pod anihilací totemu?
(Co bych měl odinstalovat?)

U toho druhého v NoScript povol "mms" (bez adresy, jen mms nabídka :) ) a pak se to samo spustilo.
[FF 14, Debian Squeeze, 32 b.]

Já to nejdříve zkoušel tak, jak mi to funguje v 99.9% případů: mám zapnutý NoScript a v něm postupně povoluji, co on zakázal, dokud na stránce nevidím to*, co potřebuji.
V tomto případě ale nepomohlo povolit všechno, dokonce ani vypnutí NoScriptu a restart FF ...

* Je až neuvěřitelné, kolik balastu musí občas člověk na jedné stránce povolit, aby se mu vůbec zobrazila relevantní informace, kvůli které tam lezl ...

Tak jsem si vylistoval, co mám nainstalováno:
Kód: [Vybrat]
$ aptitude search "~i~nmozilla"
i   mozilla-gtk-vnc                  - A VNC viewer widget for GTK+ (mozilla plugin)
i   totem-mozilla                    - Totem Mozilla plugin

$ aptitude search "~i~nrestricted"
i   ubuntu-restricted-extras         - Commonly used restricted packages for Ubuntu

$ aptitude search "~i~nmplayer"
i A mplayer                          - movie player for Unix-like systems
i A mplayer-nogui                    - movie player for Unix-like systems (transitional package)
i   smplayer                         - complete front-end for MPlayer
i A smplayer-themes                  - complete front-end for MPlayer - icon themes
i A smplayer-translations            - complete front-end for MPlayer - translation files

$ aptitude search "~i~nflash"
i A adobe-flash-properties-gtk       - GTK+ control panel for Adobe Flash Player plugin version 11
i   adobe-flashplugin                - Adobe Flash Player plugin version 11

$ aptitude search "~i~ntotem"
i A libtotem-plparser17              - Totem Playlist Parser library - runtime files
i   totem                            - A simple media player for the GNOME desktop based on GStreamer
i   totem-common                     - Data files for the Totem media player
i   totem-mozilla                    - Totem Mozilla plugin
i   totem-plugins                    - Plugins for the Totem media player

$ aptitude search "~i~nvlc"
i A libvlc2                          - multimedia player and streamer library
i A libvlccore2                      - base library for VLC and its modules
i   vlc                              - multimedia player and streamer
i A vlc-data                         - Common data for VLC
i A vlc-nox                          - multimedia player and streamer (without X support)
i A vlc-plugin-pulse                 - PulseAudio plugin for VLC

$ aptitude search "~i~nplugin"
i   adobe-flashplugin                - Adobe Flash Player plugin version 11
i A audacious-plugins                - Base plugins for audacious
i   compiz-fusion-plugins-extra      - Collection of extra plugins from OpenCompositing for Compiz
i   compiz-fusion-plugins-main       - Collection of plugins from OpenCompositing for Compiz
i   compiz-plugins                   - OpenGL window and compositing manager - plugins
i   evolution-plugins                - standard plugins for Evolution
i   gstreamer0.10-plugins-bad        - GStreamer plugins from the "bad" set
i   gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse  - GStreamer plugins from the "bad" set (Multiverse Variant)
i   gstreamer0.10-plugins-base       - GStreamer plugins from the "base" set
i   gstreamer0.10-plugins-base-apps  - GStreamer helper programs from the "base" set
i   gstreamer0.10-plugins-good       - GStreamer plugins from the "good" set
i   gstreamer0.10-plugins-ugly       - GStreamer plugins from the "ugly" set
i   gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse  - GStreamer plugins from the "ugly" set (Multiverse Variant)
i   icedtea6-plugin                  - web browser plugin based on OpenJDK and IcedTea to execute Java applets
i   libasound2-plugins               - ALSA library additional plugins
i   libgstreamer-plugins-base0.10-0  - GStreamer libraries from the "base" set
i   libvisual-0.4-plugins            - Audio visualization framework plugins
i A libxine1-misc-plugins            - Input, audio output and post plugins for libxine1
i A rhythmbox-plugin-cdrecorder      - burning plugin for rhythmbox music player
i A rhythmbox-plugins                - plugins for rhythmbox music player
i   totem-plugins                    - Plugins for the Totem media player
i A vlc-plugin-pulse                 - PulseAudio plugin for VLC

Co byste doporučovali změnit?

Atrament

Zbav se toho příšerného totemu a nainstaluj ten browser-plugin-vlc a máš imho po problému.