TP-Link (chip ZD1211) se mysli adapter TP-Link, ktera ma vevnitr chipset ZD1211. Ja nevim, jaky mam model, nechavam to i s antenou na miste, abych furt neco nekde nezapominal. Ale vypada takle:
http://uk.tp-link.com/products/details/?categoryid=215&model=TL-WN422G, i kdyz je to mozna jiny model, je par let stara.
Ten i-tec, co jste si nasel, by asi sel, ten konektor na antenu je stejny. Ale ten TP-Link je dodavan s delsi antenou a dost mozna ma vetsi vystupni vykon. Zkousel jsem davat delsi antenu na adaptery, ktere byly dodany s kratkou a nejak to neni ono, takze si myslim, ze delka anteny neni jedine, v cem se lisi. Ten muj TP-Link a jine adaptery s chipsetem ZD1211 maji vyhodu, ze pod Linuxem jedou uplne v pohode rovnou po zapichnuti do pocitace. U toho i-tecu nevim, ale existujuje znacna sance, ze je tam take ZD1211. Mel jsem v ruce par USB WiFi adapteru s antenou a vzdy tam bylo ZD1211 a par bez anteny a to same.
Do prutove anteny bych nesel, zkousel jsem to a pres okno, ulici, 2 pletivove ploty a zed to nestacilo. Nemel jsem sice takovou, jakou mate vy, akorat anteny ruznych delek prisroubovane primo na ten TP-Link, ale mel jsem to na USB kabelu, takze se s tim dalo hybat. Kdyz bylo dobre pocasi, tak to celkem slo, ale prenosova rychlost byla horsi, rychleji padala se spatnym pocasim a porad jsem s tim soupal na spagate povesenem v okne, abych nasel, kde to pujde nejlepe. Se smerovkou me rozhodi akorat to, kdyz nejaky otrapa zaparkuje pred oknem skrinovy nakladak.
Pokud jste z Prahy, ten TP-Link jsem tehdy koupil ve Zlatnicke ulici pobliz Bile labute, v malem kramku na konci ulice nalevo, kdyz se jde z ulice Na porici smerem na Petrske namesti. V jinych kramech na me koukali, jak suvy, ze jako s antenou ani nahodou. Ale koukam, ze v Alze take maji nejake:
http://www.alza.cz/search.htm?exps=tp-link%20%22WiFi%20USB%20adapt%C3%A9r%22 . Akorat to bude chtit zagooglovat, jak chodi v Linuxu, dost mozna v nekterych je neco jineho, nez ZD1211. Tedy pokud to nechcete na Widle, tam je to asi jedno.