Qt + minGW + Eclipse + QtPlugin

wppoo

Qt + minGW + Eclipse + QtPlugin
« kdy: 09. 06. 2012, 17:34:13 »
Ahoj lidi,
jsem nucen něco vyvíjet pod Win v Qt.
Nainstaloval jsem Eclipse, pak minGW (mingw-get-inst-20120426.exe), pak Qt (qt-win-opensource-4.8.2-mingw.exe) a pak QtPlugin (qt-eclipse-integration-win32-1.6.1.exe)

Fajn, pustím eclipse a založím Qt projekt a chci kompilovat a ejhle NIC NEFUNGUJE

1.) všechny include path v projektu jsou /usr/include... to je na Win ok?
2.) qmake nenalezen v /usr/bin... no bodejť když je v ...Qt\QtSDK\qmake\...

atd.

buď něco nechápu (jako že se pře eclipse má něco spustit / stát...) nebo fakt nevím

iwtu

Re:Qt + minGW + Eclipse + QtPlugin
« Odpověď #1 kdy: 09. 06. 2012, 21:28:20 »
Z Eclipse pod Win nemam skusenosti, ale kludne mozes vyvijat pod linuxom a potom skompilovat pod Windowsom. Ked som sa s Qt hral, co su 2 roky dozadu, tak original mingw tam malo nieco inac, tak trepalo pridat jeden riadok do .pro (nepamatam si koncovku, ale ten cmake subor pre Qt). Ale najjednoduchsie riesenie pod Win je pouzit QtCreator (velmi dobre a jednoduche IDE) a rovno s QtCreatorom si nainstalovat aj ich jemne upravenu verzu mingw. Potom by malo ist vsetko bez problemov.

wppoo

« Odpověď #2 kdy: 10. 06. 2012, 09:58:54 »
...můžeš pod lin...
bohužel nemůžu, budu linkovat nějaké proprietální knihovny. Jedná se o SW pro jednu firmu z drážní oblasti. Mají tam nějaká dllka.

QtCreator funguje ok, ale já jsem zvyklý na eclipse.

Spíš mě jde o to, že QtPlugin v eclipse si žije, jako by byl pod linuxem (linuxové cesty ...)
Takže předpokládám, že je mu potřeba linux nasimulovat (mingw), ale to se očividně neděje.

Nevím, jestli si mají eclipse mingw sami spustit, nebo se před spuštěním má něco spustit v konzoli...?

wppoo

« Odpověď #3 kdy: 10. 06. 2012, 10:04:38 »
PS:
přikládám ukázku chyby a nastavení cest...

iwtu

« Odpověď #4 kdy: 10. 06. 2012, 12:03:40 »
Neviem.. Nepamatam uz ale som u QtCreatora lebo to bolo bez problemov. Ak sa Vam nepaci bezproblemovy QtCreator, googlite. Tiez mi trochu unika zmysel Qt. Ak je to nutne zavisle na Windows platforme, tak preco rovno nepouzit WinForms?

Ivan

« Odpověď #5 kdy: 11. 06. 2012, 09:29:03 »
Pokud vyvijis pro Windows a navic komercne, tak si normalne nainstaluj Visual Studio. Jestli na nej nemate tak vam staci i Express verze. Eclipse ti v QTcku nezobrazi ani obsah stringu.

PS: Pod woknama pouzivam na QT ooboji (Elipse i MSVC). Na debugovani  a ladeni, se ale uricite hodi vic MSVC.

Xjmeno363sdffv

« Odpověď #6 kdy: 11. 06. 2012, 11:17:54 »
... z Eclipse pod Win nemam skusenosti,...
...Neviem.. Nepamatam ....
...si normalne nainstaluj Visual Studio....

Proč má taková spousta lam touhu vyejakulovat své příspěvky s nulovou informační hodnotou.
Průměrný Čech ví sice prd, ale zato je schopen radit i v diskuzi o globálním jaderném konfliktu Pákistánu s Čínou  >:(

------------

k dotazu, ručně si přenastav v nastavení projektu cestu k hlavičkovým souborům a knihovnám. Zas tak moc toho není. Neptej se mě, proč je to blebě hned po instalaci (charakteristická vlastnost SW "zdarma" - dodělej doma).

qmake nemáš v PATH, proto se hledá v defaultní cestě, která je "linuxově" \usr...