Různý software pro RTF, PDF a DOC

Pavel 'TIGER' Růžička

Různý software pro RTF, PDF a DOC
« kdy: 28. 05. 2012, 22:14:17 »
Již delší dobu jsem si všiml, že pokud chci slušně otevřít .rtf soubor, je dobré mít nainstalovaný AbiWord. Když chci upravit PDF, jde to dobře v InkScape, když .doc tak LibreOffice ... tak si říkám, spolupracují vývojáři mezi sebou? Mne nevadí mít nainstalováno tolik aplikací, ale přijde mi to dosti zbytečné.
« Poslední změna: 29. 05. 2012, 00:01:27 od Petr Krčmář »

Re:Různý software pro RTF, PDF a DOC
« Odpověď #1 kdy: 29. 05. 2012, 07:12:28 »
Ja PDFka upravuji v LibreOffice. Existuje plug-in od Oracle, ktery otevre PDF v "Draw" a tam s nim lze pracovat.

« Odpověď #2 kdy: 29. 05. 2012, 07:27:31 »
Na jednoduché vytiahnutie neformátovaného textu z PDF (pre použitie na príklad pre web) sa mi osvedčil Okular. Uloží text a to je všetko, čo od neho potrebujem.

Franta

« Odpověď #3 kdy: 29. 05. 2012, 10:48:22 »
Citace
spolupracují vývojáři mezi sebou?

Spolupráci mezi AbiWordem a LibreOffice si dovedu představit, tam to smysl má. Ale dělat z LibreOffice plnohodnotný grafický editor, který bude umět otvírat a upravovat PDF? To snad radši ani ne :-) Navíc PDF je hlavně formát pro finální výstup, pro úpravy jsou vhodnější jiné formáty.

Citace
Na jednoduché vytiahnutie neformátovaného textu z PDF (pre použitie na príklad pre web) sa mi osvedčil Okular. Uloží text a to je všetko, čo od neho potrebujem.

Případně se dá použít příkaz pdftotext a s parametrem -layout vypíše text tak, aby byl uspořádaný pokud možno stejně jako v tom PDF – jsou čitelné i tabulky atd. Nebo se dají PDF číst lessem (resp. ono se to zase předá tomu pdftotext):
Citace
less soubor.pdf

Xjmeno363sdffv

« Odpověď #4 kdy: 29. 05. 2012, 13:25:06 »
RTF, PDF a DOC

-> MS Word,

tam alespoň vývojáři spolupracují a taky je to vidět ;)

----
Desktop na linuxu je utrpení... :-[

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 29. 05. 2012, 14:05:29 »
-> MS Word,

Jeste by bylo hezke, kdyby zacali spolupracovat s vyvojari Exelu a Silne tecky.

Nomen

« Odpověď #6 kdy: 29. 05. 2012, 15:12:48 »
-> MS Word,

Z bláta do louže. MS Word není žádný zázrak. UI nepřehledné, funkcí sice milióny, ale skoro nikdo je neumí použít. Bohužel právě editory jako Word a spol. naučily uživatele špatným návykům. Místo aby je důsledně vedly za ručičku směrem ke stylům a dodržování jednoduchých typografických pravidel, tak jim dovolily prasárny typu odsazování mezerami a "entery", míchání fontů etc. Když se k tomu připojí ještě špatně zdokumentovaný (nebo spíš nezdokumentovaný) formát, katastrofa je dokonána. Dokument vypadá jinak ne jenom napříč různými aplikacemi, ale i napříč různými verzemi jedné aplikace.

A s kým? S vývojáři zbylých součástí balíku Office zjevně ne. S lidmi přes UI/UX taky ne. S typografy taky ne. A s uživatali už vůbec ne.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 29. 05. 2012, 17:04:43 »
A s kým? S vývojáři zbylých součástí balíku Office zjevně ne. S lidmi přes UI/UX taky ne. S typografy taky ne. A s uživatali už vůbec ne.

Spolupracuji s marketingovym oddelenim.