Nejde spustit notebook

Lukáš S.

Nejde spustit notebook
« kdy: 17. 05. 2012, 10:38:30 »
Dobrý den,
Mám 3 týdny starý notebook, acer aspire 5750G - 2334G1TMnkk s procesorem Intel Core i3 - 2330M. Notebook potřebovali páni kriminalisti k vyhotovení bitové kopie pevného disku. Na notebook byl poté nabootovaný operační systém LINUX. Předtím byl na notebooku oeprační systém WIN7 Home Premium 64-bit. Potom mi ho vrátili s protokolem, že byl tento produkt uveden do původního stavu. Následně jsem chtěl notebook zapnout, avšak se nechce spustit. Nesvítí indikátor HDD, a bezdrátové připojení také ne. Svítí jen indikátor napájení a baterie. Myslel jsem, že se dostanu aspoň k úvodnímu logu Acer, nebo k BIOSU, ale taky nic. Prosím, potřeboval bych poradit, co s tím je. Já osobně si myslím, že by to mohlo být buď operačním systémem, nebo pevným diskem. Zkoušel jsem vytáhnout baterii a po chvíly zase zapnout, ale zase nic.

Větší informace o notebooku.

OS - WIN7 home premium 64- bit
Procesor - Intel Core i3 - 2330M
Grafika - NVIDIA GeForce GT 540M, 1GB VRAM
Paměť - 4GB DDR3
HDD - 1TB

Ještě doplním, že ventilátor se při zapnutí spustí a potom tak za 3 sekundy jakoby přestane a nepracuje. Předem děkuji za odpovědi.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Nejde spustit notebook
« Odpověď #1 kdy: 17. 05. 2012, 11:09:33 »
Co takle reklamovat u soudruhu kriminalistu? BTW, kdyz to meli tihle lide v rukach, tak i kdyby to fungovalo, tak bych to kompletne preinstaloval.

smaza

« Odpověď #2 kdy: 17. 05. 2012, 11:49:06 »
Zkontroluj paměti ;)

Lukáš S.

« Odpověď #3 kdy: 17. 05. 2012, 12:13:09 »
Paměti by měli být v pořádku, avšak počítač stále nefunguje. Nemohlo by to být něčím jiným ??

a02x

« Odpověď #4 kdy: 17. 05. 2012, 12:21:51 »
odesla deska

Lukáš S.

« Odpověď #5 kdy: 17. 05. 2012, 12:24:09 »
A nejde nějak skontrolovat ten pevný disk, jestli funguje ??

smaza

« Odpověď #6 kdy: 17. 05. 2012, 12:27:25 »
Zkus ty ramky vytáhnout a zase dát zpátky. Pokud máš dvě, tak zkus jestli to nepojede jen s jednou, případně pak s tou druhou. Jinak by ještě mohl být v háji procesor.

smaza

« Odpověď #7 kdy: 17. 05. 2012, 12:30:52 »
Pevný diskem to nebude pokud ti nenajede ani BIOS.

Marek

« Odpověď #8 kdy: 17. 05. 2012, 12:34:33 »
Jestli nenaběhne ani BIOS, tak bych to viděl, že je v háji deska, v lepším případě jen paměti RAM. Jak tu někdo psal, zkontrolovat paměti a jinak asi spíš ta základní deska.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #9 kdy: 17. 05. 2012, 13:07:42 »
3 týdny starý -> co zkusit reklamaci? Ale co řeknou na to, že se v tom hrabali kriminalisti (=necertifikovanej servis, i když pravděpodobně mnohem kvalitnější, než ten certifikovanej Acer)...

Marek

« Odpověď #10 kdy: 17. 05. 2012, 13:43:36 »
No sice nevím proč se v tom ta policie hrabala, nicméně pokud chtěli jen kopii disku, nebylo potřeba, aby vůbec zasahovali do vnitřku notebooku. Takže na záruku by se to nemělo vztahovat.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 17. 05. 2012, 19:25:39 »
No sice nevím proč se v tom ta policie hrabala, nicméně pokud chtěli jen kopii disku, nebylo potřeba, aby vůbec zasahovali do vnitřku notebooku. Takže na záruku by se to nemělo vztahovat.

Pokud ano, tak zarucni podminky porusili fizlove, tak at si to take zacaluji. Nejlepe ze sveho kapesneho a ne z penez danoveho poplatnika.

Nikdo

« Odpověď #12 kdy: 17. 05. 2012, 22:06:50 »
Poznámky:
- Chápu že si udělali bytovou kopii.
- Nechápu co znamená, že produkt uvedli do původního stavu.
- Nechápu co myslíš tím na notebook byl pak nabootován Linux.

- Když neúspěšně flashuješ BIOS pomocí záložního BIOSu a/nebo speciální "krizové diskety" chová se počítač velmi podobně.
- Když nenaběhne/neproběhne ani BIOS, zabývej se napřed tímto. Pomocí F2 (Acer) při staru by ses měl dostat do nastavení BIOSu, funguje-li vůbec. Pomocí F1 se standardně přeskakují chyby detekované během POSTu, pokud tedy jdou ignorovat.

Trident

« Odpověď #13 kdy: 17. 05. 2012, 23:29:50 »

Pokud ano, tak zarucni podminky porusili fizlove, tak at si to take zacaluji. Nejlepe ze sveho kapesneho a ne z penez danoveho poplatnika.
Disk je treba vytahnout a firmy ktere si policajti pro to najimaji to tak delaj.  Jak jinak bys to chtel udelat pane chytrej? A ver ze v pripade velkyho pruseru se vypinaji cele servery a pole. Proto kvuli ochrane nasich zakazniku nemame zadny kriticky server v CR.  Uz jenom tim ze pocitac zase zapnes, tak se muze nenavratne poskodit dukazni material. Ruzne hdd shreddery,locky a podobne veci mas uz biosu. Staci par  commandu poslanych disku a mas disk locknuty a mozna se jako policajt dovolas backdooru u vyrobce disku kterymu je naka bananova republika vis kde.
Kazdopadne potvrzeni policajtu o vydani urcite mas a stejne tak o navraceni.Takze to sepis a jednej. Asi budes muset i neco malo utratit za diagnostiku v servisu.

BTW:Slusni vyrobci notebooku umoznuji disk vytahnout v ramci normalniho pouziti produktu. Lenova to maji uz v uzivatelske prirucce. Ono totiz kdyz tohle vyrobce neumozni, tak prichazi o lukrativni sektor organizaci, kde se musi dodat HW k servisu bez medii obsahujici citliva data a tudiz i bez  hdd.

ja

« Odpověď #14 kdy: 18. 05. 2012, 00:17:03 »
Citace
Svítí jen indikátor napájení a baterie. Myslel jsem, že se dostanu aspoň k úvodnímu logu Acer, nebo k BIOSU, ale taky nic

Ok takže tu píšeš, že na obrazovke notebooku po zapnutí nič nevidno. Čo presne s tým kompom robili? Vyzerá to zle.
Najprv skús všetky klávesové skratky (esc, alt+f2, delete a ich kombinácie, ďalej jas , podsvietenie displeja atď).

Pokiaľ svietia aspoň ledky, resp vrtula sa točí tak môžeš byť rád že vôbec je to v elektrike to znamená baterka, adaptér je ok.
Pravdepodobne aj doska bude ok lebo na doske máš hlavne pasívne prvky a pokiaľ niečo vyslovene nezhorí čo by sa nemalo u nového nb stať tak je to ok.

Čiže problém vidím na RAM, grafiku, monitor.

Citace
Paměti by měli být v pořádku, avšak počítač stále nefunguje. Nemohlo by to být něčím jiným ??

Ako vieš, či sú pamäte v poriadku? Testoval si ich programom? Ako keď ti nejde displej? To čo píšeš nesedí.

Citace
Já osobně si myslím, že by to mohlo být buď operačním systémem, nebo pevným diskem
Pokiaľ sa pc vôbec nezapne, tak nemáš pravdu.