JardaP: "Cokoliv od Belkinu je pravdepodobne z definice sracka."
U současných výrobků to nemohu vyloučit.
Nicméně, reklamy (ani technické časopisy) už pár let nesledujíce, mohu potvrdit že Belkin (nevím jak se ta firma dnes jmenuje, Belkin mám zažité i když pokud vím tak jméno změnili už dávno) byl vždy špičkový a ostatní mu nesahali ani po kotníky.
Kolikrát se stalo že jsi koupil USB řadič (PCI) od nějaké jiné firmy (tehdy často noname, dnes jsou některé známější) a on se hádal se základní deskou - Belkin měl vždy kompletní elektroniku a nikdy se mi nestalo, že kdyj sem řadič vyndal z jednoho počítače a vsunul do druhého, že by nefungoval. Udávaná rychlost porů/řadiče byla často větší než u ostatních a nebyla vymyšleným hausnumerem.
To stejné prodlužovací kabely a různé propjky/redukce, dodnes mám některé schované, protože takové kabely (i když dnes už mají horší vlastnosti) bych dneska jednak vůbec v běžném obchodě nesehnal, jednak bych se nedoplatil.
S WiFi mám jen krátkodobou zkušenost tak bych se nerad vyjadřoval.
Právě Belkin jsem měl zafixovaný jako propojení kvalitní elektroniky-materiálu-provedení. Několik let nebylo nic nového třeba a já ztratil přehled o jeho výrobcích. Teď jsem totálně rozčarovaný. Kvůli chybě propojení došlo už i ke ztrátě dat (při poškození logického disku), počítač má problémy s ovladači nebo dokonce detekuje USB jako nespolehlivé či s nižší rychlostí a mnohá zařízení jsou tak neprovozovatelná...
Pavouk106: Gumička
Díky za tip. Myslím, že by se spíše-ne-pružnou podložkou opravdu něco šlo udělat, ale jinak než myslíš a musela by být opravdu tenká. Ale bylo by to docela pracné. Spíše si dovedu představit že ty tenké části konektoru značně vyhnu, napatlám pružné lepidlo a nechám zaschnout. S opravama self-made problém nemám. Už jsem rozebral kde co.
Spíše mne zajímá zda už někdo reklamoval nekvalitní provedení a s jakým výsledkem? Není to totiž zadek i když víte v čem je problém.
To mám vzít disk (bez důležitých dat) nebo řadič do obchodu, spustit nějakou virtualizaci (abych nepřišel o data v počítači) - připojit a cvrkat do konektoru? I kdybych si vzal jiné zařízení a předvedl prodávajícímu že toto zařízení problém nemá... prodávající nemusí na moji hru přistoupit. Výrobce ani distributor nebude posuzovat nic, vše bude v režii prodávajícího a dobré firmy které nám dříve dodávali HW a SW už neexistují, kupuje se kde co zrovna je...
Dále mne zajímá co kupujete vy, s čím máte aktuálně dobrou zkušenost, když moji léty prověření výrobci vyrábějí takové šunty, že bych je nedaroval ani nepříteli? (pozn: Port na jednom USB-HDD dokonce vypadá jako poleptaný od kyseliny, nebo jako když je plech špatně pozinkovaný. Z venku to ale nejde poznat.)
Podle mne zhoršilo jjednak dodržování tolerancí. V extrémním případě by opravdu mohly pomoci ty pružné podložky. Dokonce jsem viděl u kamaráda, že se mu jednou povedlo nacpat velký USB konektor do zdířky opačně. Naštěstí se nic nestalo.
Jednak se zhoršila kvalita materálu. Alespoň že to přiletování nevypadá jako z dob ISA karet které byly mnohdy letovány ručně, spoje byly studené...
Jinak díky na názory. Časem se sem zase mrknu.