UPC a problémy s načítáním stránek

upc_sux

UPC a problémy s načítáním stránek
« kdy: 10. 05. 2012, 20:21:34 »
Zdravim odborniky :)

Tak nam konecne technik zavital a donesl "obyc." modem s 1 rj-45 portem (aby neschudli, kdyby nahodou prinesli modem s vice porty, takze shanime nejaky router) a zkousim tedy na primo a nektere stranky se nechteji zobrazit, treba
http://www.root.cz/zpravicky/ceske-upc-ma-velke-problemy-s-pripojenim/ kdy az po nekolika refreshech se castecne zobrazi nebo vubec.
Pak tu samou stranku pres Tor (torbrowser)  zobrazi v poho.
Kde je problem ?  :( Lokalita Pragl 4.
Mam linux, zadne filtry, firewal apod., takze mlo by vse jet.
Nevite nekdo ?

A volat jim nema smysl, to se rychleji dovolam Tymosenkove do lapakau na Ukrajine nez do UPC  ???
« Poslední změna: 10. 05. 2012, 22:04:30 od Petr Krčmář »

dawe

Re:UPC - problemy se zobrazenim
« Odpověď #1 kdy: 10. 05. 2012, 21:31:43 »
Měl jsem podobný problém způsobený DNSkou od UPC. Po přechodu na DNS od Google (8.8.8.8 , 8.8.4.4) je po problému.

wn

Re:UPC a problémy s načítáním stránek
« Odpověď #2 kdy: 10. 05. 2012, 22:28:50 »
Ja mam podobne problemy s UPC, po 5 minutach neaktivity mi vzdy timeoutnou otevrene ssh konzole apod., problem rozhodne neni na strane konfigurace klienta / serveru, pres vpn vse jede jak ma. Nekde sem cetl ze UPC ma pretizene site a nastavenou nizkou prioritu na nektere "podradne" packety typu icmp a pod., mozna to bude tim.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #3 kdy: 10. 05. 2012, 23:04:47 »
Též doporučuji změnu DNS.

upc_sux

« Odpověď #4 kdy: 11. 05. 2012, 05:47:43 »
Diky vsem za tipy. Zmenil jsem dnska.
Uz to jede :)

Nekdo mi take rikal, ze mozna staci na restart compu, aby se ten jejich modem spamatoval a pak se to samo rozjede...
Restart systemu je narodnim sportem u win$, v linuxu jen vyjimecne, ne ? :D

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #5 kdy: 11. 05. 2012, 09:25:51 »
V tomto případě pochybuji, že by restart pomohl ... když je síť přetížená, tak prostě nejede.

Ano, restart je tak nějak národním sportem, ale jsou i horší sporty, jako reset ... u počítače to způsobí pouhý restart, ale u okolních krabiček návrat k továrnímu nastavení a pak lidi otravujou, že jim to nejede. Na otázku, co zkoušeli pochopitelně odpoví, že nic ... pak zjistíte reset modemu atp. Zpřerážet ruce!  ;D

Václav Radoměřský

« Odpověď #6 kdy: 11. 05. 2012, 09:46:24 »
Mám taky Internet od UPC (60 Mb/s, Kutná Hora), a uvedené problémy nemám.