Jakou technologii na AP roaming?

PiF

Jakou technologii na AP roaming?
« kdy: 09. 05. 2012, 12:56:49 »
Ahoj,

mám mít 10 AP v jedné hale, ke každému je a bude přivedena síť metalikou.
Koncová zařízení umí jen B/G a neumí N, je jich docela hodně a bude jich ještě víc, nejméně 40.
Potřebuji, aby když se s koncovým zařízením chodí po hale, aby tu fungoval AP roaming z jednoho AP na druhé.

Klasické WDS je z toho venku, protože potřebuji celkem slušnou propustnost sítě a u WDS se propustnost s každým dalším AP snižuje.
Zbývá tedy AP Roaming od Cisco a zřejmě i Mikrotik MESH.
Ale který z nich? Nezajímá mě, který je víc "SEXY", chci, aby to fungovalo na 100% a četl jsem pár postů, kde lidi brečeli, že jim to s tím MESHem moc nechodí.
Máte s tím zkušenosti?
Nějaké doporučení?

Díky, PiF
« Poslední změna: 09. 05. 2012, 14:09:03 od Petr Krčmář »

kolemjdouci

Re:AP Roaming
« Odpověď #1 kdy: 09. 05. 2012, 14:15:07 »
Zakladni otazka zni, jake AP budou pouzity.
Jinak cisco kontroler, AP degradovat do hloupeho rezimu a ovladat je pres kontroler.
Jestli se nepletu tak by stacily 2xWLC2106 a bude jeste rezerva pro dalsi AP (kontroler zvladne max 8 AP).
A nebo nemit zadne AP a nakoupit si napr. NWA-3500, stim ze jedno AP bude kontroler a zaroven AP a ostatni budou hloupe AP, ktere bude ridit to jedno hlavni AP.

PiF

Re:Jakou technologii na AP roaming?
« Odpověď #2 kdy: 09. 05. 2012, 14:55:04 »
O AP ještě není rozhodnuto, chtěl jsem buď CISCO nebo MIKROTIKy, ale evidentně jsou ve hře i ty ZyXELy NWA-3500.
Tady nejde ani tak o cenu nebo počet AP, ale o spolehlivost, která musí být 100%
Značka prostě není až tak podstatná.

Současné řešení funguje tak, že když někdo s jedním z koncových zařízení přejde z jedné části haly na druhou, tak ho to odpojí a znovu ho připojí zase jen to "jeho" původní AP. Jo a teď tu jsou CISCO, nicméně z roku 2005. Chci to vyměnit a chci, aby to po výměně konečně fungovalo.

Lupex

« Odpověď #3 kdy: 09. 05. 2012, 18:03:38 »
Aruba networks

MilanK

« Odpověď #4 kdy: 09. 05. 2012, 19:19:14 »
http://www.ruckuswireless.com/enterprises/enterprise-wlans

Kvalitní produkt, který řeší roaming, navíc mají "beam forming". Je to o dost dražší, než sada Mikrotiků, ale na rozdíl od nich je tento produkt určený na takové nasazení, jaké popisujete.