Lenovo ThinkPad E420 nejde spustit

Lenovo ThinkPad E420 nejde spustit
« kdy: 26. 04. 2012, 18:39:24 »
Dobrý den,
stala se mi nemilá věc. Asi týden jsem nepoužíval notebook a ležel mi na stole, pak jsem ho chtěl spustit, ale ono vubec nic - všechny LEDky zhasnuty, ticho, proste nic. Ani ta LEDka u konektoru na adapter nesviti. Adapter jsem premeroval voltmetrem a je OK. Zkousel jsem vyndat baterii, znovu zandat nic.

Nevíte co by to mohlo být? Nemáte s tím zkušenosti u ThinkPadu E420.

PS: Před tím než se to stalo jsem nic neupdatoval, jen normální práce.

Díky.
« Poslední změna: 26. 04. 2012, 20:57:02 od Petr Krčmář »

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:Lenovo ThinkPad E420 - nejde spustit - zadne napajeni
« Odpověď #1 kdy: 26. 04. 2012, 20:21:40 »
Byl po dobu nečinosti v síti? Jak 220V, tak RJ45? Pokud ano, byla celkem nemilá bouřka, tedy alespoň u nás ... Pokud ne, může to být cokoliv, každopádně by měl fungovat i bez baterie. Bohužel to nevidím moc nadějně ....

Trident

« Odpověď #2 kdy: 26. 04. 2012, 20:52:01 »
Zkus tohle:
1. Vytahnout adapter
2. Vytahnout baterku
3. Zmackni 11x Power a pri 11tem zmacknuti podrz na 30 sekund
4. Vraz tam zpatky adapter a zkus zapnout bez baterky

To by melo vyresetovat vnitrni konfiguraci.

Pokud tohle nepomuze tak sorry. Reklamace. Ale vetsinou to prave odnese zdroj. Nemusi byt ani board staci napajeni boardu. U lenova bych se nebal ze nepujde vymenit zvlast.

« Odpověď #3 kdy: 26. 04. 2012, 21:56:25 »
Byl po dobu nečinosti v síti? Jak 220V, tak RJ45? Pokud ano, byla celkem nemilá bouřka, tedy alespoň u nás ... Pokud ne, může to být cokoliv, každopádně by měl fungovat i bez baterie. Bohužel to nevidím moc nadějně ....

V době nečinnosti v něm nebyly zapojeny žádné kabely.

« Odpověď #4 kdy: 26. 04. 2012, 22:01:33 »
Zkus tohle:
1. Vytahnout adapter
2. Vytahnout baterku
3. Zmackni 11x Power a pri 11tem zmacknuti podrz na 30 sekund
4. Vraz tam zpatky adapter a zkus zapnout bez baterky

To by melo vyresetovat vnitrni konfiguraci.

Pokud tohle nepomuze tak sorry. Reklamace. Ale vetsinou to prave odnese zdroj. Nemusi byt ani board staci napajeni boardu. U lenova bych se nebal ze nepujde vymenit zvlast.

Zkoušel jsem a nic. ---> Zítra jde do reklamace. (Nevydržel ani 3 měsíce a to jsem ho málo používal a choval se k němu velmi slušně.)

gazda

Re:Lenovo ThinkPad E420 nejde spustit
« Odpověď #5 kdy: 27. 04. 2012, 10:19:46 »
Ešte jeden tip: Skúste ho zapnúť s pripojeným zdrojom a úplne vytiahnutou batériou.
Toto pred časom pomohlo môjmu postaršiemu T60. Problém bol v tom, že v stave, keď už bola batéria pomerne opotrebovaná, ju stroj vycucol nadoraz (teda sám sa vypol z dôvodu nedostatku energie) a potom som si ho pár dní nevšímal. Baterku to úplne zničilo a preto stroj s pripojenou baterkou neštartoval, ani keď bol v el. sieti. Ale bez baterky a v el. sieti bežal v pohode. Bolo treba len kúpiť novú baterku.
Poučenie: baterku nikdy nevybiť nadoraz a nabíjať čo najskôr po vybití.

« Odpověď #6 kdy: 27. 04. 2012, 14:36:34 »
Ešte jeden tip: Skúste ho zapnúť s pripojeným zdrojom a úplne vytiahnutou batériou.
Toto pred časom pomohlo môjmu postaršiemu T60. Problém bol v tom, že v stave, keď už bola batéria pomerne opotrebovaná, ju stroj vycucol nadoraz (teda sám sa vypol z dôvodu nedostatku energie) a potom som si ho pár dní nevšímal. Baterku to úplne zničilo a preto stroj s pripojenou baterkou neštartoval, ani keď bol v el. sieti. Ale bez baterky a v el. sieti bežal v pohode. Bolo treba len kúpiť novú baterku.

Taky jsem zkoušel a nic. Notebook je už v servisu. Jestli to bude tím, že se mi úplně vybila baterka a na dobro se zničila (jako že to je teoreticky možný), tak se pěkně naštvu. Jsem měl za to, že tohle řeší "ochranný obvod" baterie. Jestli jsou ty obvody tak "hloupé", že si to tohle nedokáží ohlídat, tak už je to vážně silná káva.

Každopádně bych chtěl všem poděkovat za cenné rady. Děkuji.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #7 kdy: 27. 04. 2012, 16:42:07 »
Tím, že se vybila baterka, to nebude, když neběží ani z adaptéru bez ní. Spíš napájecí obvod přímo v NTB (deska, kam vede konektor od adaptéru). Skoro bych i věřil, že s nabitou baterkou by NTB fungoval... Ale ruku do ohně bych za to nedal.

Trident

« Odpověď #8 kdy: 27. 04. 2012, 21:46:59 »

Taky jsem zkoušel a nic. Notebook je už v servisu. Jestli to bude tím, že se mi úplně vybila baterka a na dobro se zničila (jako že to je teoreticky možný), tak se pěkně naštvu. Jsem měl za to, že tohle řeší "ochranný obvod" baterie. Jestli jsou ty obvody tak "hloupé", že si to tohle nedokáží ohlídat, tak už je to vážně silná káva.

Každopádně bych chtěl všem poděkovat za cenné rady. Děkuji.
Ano mate pravdu. Elektronika ma zabranit hlubokemu vybiti baterie.
Jenomze stat se muze leccos. Nekolikere elektronikou hlidane uplne vybiti a nabiti je takovy "benchmark" akumulatoru. Kdyz odejde tak neco bylo spatne.
Akumulatory jsou treba uplne v poradku, jenom si elektronika "mysli" ze jsou v haji. Resilo se to preprogramovanim cipu. Idealni je promerit rucne a zkusit opatrne nabit po clancich. Neni to ale nic pro amatery. Lionky jsou perfektni legalne dostupne bomby.
Ackova rada Thinkpadu treba nenabihala kdyz se vybila zalohovaci baterka. Stacilo ji vymenit a notebook zase behal dal. Ale ktery idiot vymyslel ze se notebook vubec nezapne...