Sdílení souboru přes internet - Linux

Klomčis

Sdílení souboru přes internet - Linux
« kdy: 24. 04. 2012, 21:53:47 »
Zdravím, předem se omlouvám, jestli je zde podobné téma, ale já ho nenašel (možná jsem špatně hledal), ale mám dotaz, jestli neexistuje pro linux s prostředí KDE (LinuxMint), nějaký program na bázi DropBoxu. Momentálně používám přímo Drop-box, ale chybí mi jedna funkce a to vygenerování odkazu URL na stažení sdíleného souboru, přímo v souborovým prohlížeči (konkrétně v Dolphinu).

Zkusil jsem Googlovat a našel jsem pouze tuto zmínku, jak funkci do Dolphinu (souborového průzkumníku) přidat: http://kde-apps.org/content/show.php?content=115336  -> bohužel, mě se to rozběhat nepodařilo a nic podobného jsem nenašel, tak bych se Vás chtěl zeptat, jestli neexistuje nějaký podobný program na sdílení dat mezi telefonem, Linuxem a ostatními lidmi (kterým pošlu odkaz), či řešení přímo pro Drop-box ?

Na Ubuntu se mi líbil program: Ubuntu One, ale pro linux s KDE prostředí nefunguje. 

Děkuji, za rady.

#

Re:Sdílení souboru přes internet - Linux
« Odpověď #1 kdy: 24. 04. 2012, 22:06:54 »
Hlavne dropbox nerozlisuje case u nazvu souboru, coz je pro linux dost na <> ... se sluzbou ti neporadim, sorac, ale nedalo me to.

Jinak si teda rypnu i do tebe, proc by jako nesel u1-client spustit pod KDE? Bindovat pak menu do krusaderu/dolphinu nebude velkej problem, pokud to je opravdu nutnost.

DK

« Odpověď #2 kdy: 24. 04. 2012, 22:08:56 »
protoze podle vyvojare neaktivniho ubuntu-one-kde-client je ten oficialni klient tak prasacky napsany, ze nejde rozchodit pod nicim jinym nez gnome a unity (pokud se to nezmenilo)

« Odpověď #3 kdy: 24. 04. 2012, 23:14:38 »
Já myslím, že taková funkce ani není potřeba. Pokud se soubor nahraje v DropBoxu do adresáře Public, je rovnou dostupný na adrese

dl.dropbox.com/u/123456/soubor.zip

Místo čísla je třeba doplnit číslo uživatele. Takže stačí zjistit adresu jednoho souboru a máš všechny. To číslo se nemění, jen jméno souboru. Já to takhle používám a krásně to funguje. Pokud už někdo má třeba v historii prohlížeče moje ID, stačí mu nadiktovat jednoduchý název souboru (třeba fotky.zip) a on už si je stáhne.

Klomčis

« Odpověď #4 kdy: 25. 04. 2012, 11:42:16 »
Děkuji, to mě nenapadlo, s tím odkazem to zkusím ;-)

Jinak jsem Ubuntu One zkoušel, je přímo i v nabídce instalací software (správce software)od LinuxMint. Sice se nainstaloval, ale problém byl, že se nespustí. Je to asi tím, že není na prostředí KDE přizpůsobený.

Neviditelný

« Odpověď #5 kdy: 25. 04. 2012, 14:08:07 »
Integrace DropBoxu s Dolphinem mi funguje v pohodě. Nepoužil jsem instalační skript, ale instaloval ručně podle návodu a v Dolphinu v Preferences->Services povolil příslušné položky v menu. Zkontrolujte, jestli máte nainstalované potřebné závislosti.

Dál nevidím důvod, proč by Ubuntu One nemělo pod KDE fungovat, pracovní prostředí má na funkci programů zřídkakdy nějaký vliv. "Nespustí se" je dost obecný popis problému, ze kterého nikdo nic nevyčte. Dostanete chybovou hlášku nebo zprávu o pádu v dmesg? Vypíše při spuštění z konzole něco?

PetrHH

« Odpověď #6 kdy: 25. 04. 2012, 15:06:53 »
Ubuntu One normálně v KDE funguje. Měl jsem to nainstalováno a nastaveno při testování Kubuntu.

Klomčis

« Odpověď #7 kdy: 26. 04. 2012, 15:55:47 »
Ano, máte pravdu, dneska jsem Ubuntu One přeinstaloval a normálně funguje (omlouvám se  :)), je jen škoda, že se nedá integrovat do zmiňovaného souborového manageru Dolphin, aspoň jsem tuto možnost nenašel (aby fungoval jako u Ubuntu).

Ovšem do Dolphinu jsem doinstaloval službu na DropBox, aby fungovala generace odkazu na stažení rovnou v souborovém manageru. Mám ale problém, že když chci odkaz generovat, tak se mi nic nezkopíruje (odkaz). Zkoušel jsem službu v Dolphinu přeinstalovat, ale vyskočí tato chyba:

Kód: [Vybrat]
Přepsat existující soubor ?
/home/klomčis/.kde/share/apps/servicemenu-download//124416-DropboxServiceMenu-0.16.1.tar.gz

- já jsem zadal pokračovat a nic se nestalo, pokud to zkusím znova, tak se hláška opakuje a pořád dokola. Soubor jsem zkusil najít, ale nenašel jsem ho.