Připojení disku přes externí miniSAS

creco

Připojení disku přes externí miniSAS
« kdy: 15. 04. 2012, 22:33:26 »
Ahoj všichni,
mám tu server od HP s v něm řadič HP P212 Smart Array Controller a ten má externí miniSAS port. Na netu najdu spousty externích miniSAS => 4x SATA kabelů ale nikde externí polici pro disky (externí klec na disky). Chtěl bych se pouze poradit, neviděli jste někde nějaký produkt, nemusí to být ani od HP externí polici na disky (nejlépe i se zdrojem pro disky).

Našel jsem pouze http://h30094.www3.hp.com/product.asp?sku=10247549&mfg_part=607248-B21&pagemode=ca

ale to je na 2,5 palcové disky... chtěl bych 3,5 palcové nejlépe do racku U1 nebo U2.

Poraďte prosím
« Poslední změna: 16. 04. 2012, 12:36:03 od Petr Krčmář »

Borek

Zkus se mrknout na produkty Supermicro. Kromě serverů nabízejí i police se SAS expandérem. Bohužel jim momentálně zřejmě neběží web, tak se nemůžu podívat, co přesně nabízejí, ale divil bych se, kdyby neměli něco vhodného. "Neznačkovosti" bych se nebál, na Supermicro serverech běží půlka českýho internetu :)

creco

Prošel jsem snad všechny produkty a nenašel... nebo aspoň nevím co konkrétně hledat.

Kriegel

Hledej External SAS enclosure 1U

creco

Bingo, na 100% spravna odpoved  ;) Dekuju

http://www.pc-pitstop.com/sas_cables_enclosures/sas4x41u.asp je presne to co potrebuju.

Kdyz mi HP nabidlo MSA60 za 60k bez DPH tak se mi protocili panenky  :D

creco

Re:Připojení disku přes externí miniSAS
« Odpověď #5 kdy: 16. 04. 2012, 16:20:01 »
Jeste me napadla jedna zrudnost... Objednat proste prazdne U1 skrin na 4x disky... nedavat tam zadne streva ale pouze disky a zdroj... a naprasaka to propojit s normalnim serverem... teda aspon to vychazi jako nejlevnejsi reseni

mate

Kdyz mi HP nabidlo MSA60 za 60k bez DPH tak se mi protocili panenky  :D

Někdo vidí rozdíl mezi autem a karosérií, jiný ne. BTW ještě levněji vyjde, když ty disky nebudete dávat do žádné krabice. Můžete je stáhnout izolačkou.

Michal Ulrych

Re:Připojení disku přes externí miniSAS
« Odpověď #7 kdy: 31. 08. 2012, 11:06:07 »
Dobrý den, pokud stále hledáte řešení pro Váš problém určitě bychom Vám mohli nějaké nabídnout. Naše firma ANAFRA se zabývá servery Supermicro již řadu let a jsem si jistý, že budeme schopní najít pro Vás idelní řešení. V případě zájmu mě prosím kontakujte na uvedený email. Děkuji.