Odhalení špehovacího software na PC

nazir

• 110
  • Veni, vidi, discessi.
    • Zobrazit profil
    • hic sunt elephanti
Re:Odhalení špehovacího software na PC
« Odpověď #45 kdy: 04. 04. 2012, 14:05:55 »
Áha, takže pokud použiju k odeslání smtp, hlavička obsahuje všechny received kludge, pokud použiju webmail, nebo android klienta, jsou tam pouze hlavičky google (na kterém je ten mail vytvářený a z kterého je i odesílaný)...
Já v tom vidím určitou logiku...
(end of offtopic)

« Odpověď #46 kdy: 04. 04. 2012, 14:21:08 »
Áha, takže pokud použiju k odeslání smtp, hlavička obsahuje všechny received kludge, pokud použiju webmail, nebo android klienta, jsou tam pouze hlavičky google (na kterém je ten mail vytvářený a z kterého je i odesílaný)...
(end of offtopic)
A mohl bys ji (tu logiku), prosím, ještě objasnit?
Nemohu na to přijít ani se siderickým kyvadlem ...

Zopper

• 920
    • Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 04. 04. 2012, 15:22:19 »
(end of offtopic)
A mohl bys ji (tu logiku), prosím, ještě objasnit?
Nemohu na to přijít ani se siderickým kyvadlem ...
No, asi jde o to, že v případě thunderbirdu mail odesílá thunderbird skrz nějaký mailserver, zatímco webové rozhraní (a android klient je asi brán stejným stylem) je jen GUI ke google službě, která mail odešle z google serverů. AFAIK seznam web mail přidává IP odesílatelova PC i tak. Osobně mi přijde lepší přidávat IP vždy, nicméně logiku v tomto přístupu taky vidím.

Alternativní teorie:
K webmailu se dá ale stejně přistoupit přes hidemyass.com, a podobné služby, zcela bez problémů. Nalezení funkční free anonymizační proxy pro SMTP je výrazně obtížnější, nemluvě o tom, že webové rozhraní použijete na řadě pc (a potažmo i různých IP), kde si asi těžko budete kvůli jednomu mailu nastavovat klienta. A android klient: při připojení přes mobilní internet je možná časté použití dynamické veřejné IP (a navíc nejspíš sdílené) a tedy opět někdo v google naznal, že taková informace je zbytečná. :D

NoFlame

« Odpověď #48 kdy: 04. 04. 2012, 15:32:20 »
To, že když posílám mail z webového rozhraní, tak se moje IP do hlavičky nepřidá a když to pošlu z MUA přes SMTP, tak se tam moje adresa přidá - tak to dlouhodobě funguje snad u všech poštovních serverů, co znám.
Nevím, proč to tak je, ale rozhodně to není specialita googlu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 04. 04. 2012, 15:38:49 »
I takove pripady existuji, ale rekl bych, ze toto uz jsou tak trochu extremy, ktere se az tak casto nevyskytuji (alespon ja o nikom takovem nevim a ani o nikom takovem neslysel).

Vazne? Vyskytuji se casteji, nez si myslite. Jen z okruhu lidi, ktere znam, jsem se setkal se dvema dosti vaznymi pripady a slysel jsem o dalsich.

Citace
Mozna mi to nebudete verit, ale ...
Jednou jsem se nejak omylem dozvedel, ze si (byvala) kamaradka privydelava na studium sexem. Samozrejme me to zajimalo, protoze jsem uz v minulosti hodnekrat slysel o tom,

Budu vam to verit, vim o tom, ze to existuje. Jake pravo vam nejake podezreni dava, abyste smiroval cizi soukromi? BTW, blahopreji. Prave jste rekl, ze tazatelka by mohla byt prostitutka. Je to prece zenska a vime, jake zenske jsou. Skoro vsechny prostitutky!

A vite, ze jsou i chlapi, co si privydelavaji prostituci? Co budete delat vy o vikendu? Proc bych si nemel myslet, ze budete nekde slapat chodnik?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 04. 04. 2012, 16:02:50 »
Takže opět nechápu, v čem máte problém.

Problem mam s tim, ze v hlavickach neni ip odesilatele. Ted jsem to otestoval a podle poslednich vyzkumu to vypada takto: Kdyz poslu mail skrz SMTP Google, hlavicka s moji ip tam je, dokonce i moje hostname. Kdyz poslu mail pres webmail Google, moje ip nikde nefiguruje, coz je zle. Kdyz si poslu mail z Yahoo pres webmail, svoji ip tam najdu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 04. 04. 2012, 16:05:01 »
(end of offtopic)

Ja ne. Treba Yahoo to nedela. Gmail nahrava scammerum.

Zopper

• 920
    • Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 04. 04. 2012, 17:43:53 »
Kdyz poslu mail pres webmail Google, moje ip nikde nefiguruje, coz je zle.
K tomu jsem už dospěl taky, takže se můžeme shodnout na tom, že by bylo lepší, kdyby tam google IP přidával (ať už v aktuálním chování nějakou logiku vidíme, či nevidíme) a tenhle offtopic ukončíme. :)

Budu vam to verit, vim o tom, ze to existuje. Jake pravo vam nejake podezreni dava, abyste smiroval cizi soukromi?
....
A vite, ze jsou i chlapi, co si privydelavaji prostituci? Co budete delat vy o vikendu? Proc bych si nemel myslet, ze budete nekde slapat chodnik?
+1   :D

xyz

« Odpověď #53 kdy: 04. 04. 2012, 17:54:28 »
Citace
Budu vam to verit, vim o tom, ze to existuje. Jake pravo vam nejake podezreni dava, abyste smiroval cizi soukromi? BTW, blahopreji. Prave jste rekl, ze tazatelka by mohla byt prostitutka. Je to prece zenska a vime, jake zenske jsou. Skoro vsechny prostitutky!
Zenske maji tendenci ze sebe delat chudinky, mnohdy nepravem a vsechno zvelicuji. Navic, ... Kdo se zastane zeny? Kde jaky muz nebo zena ... Kdo se zastane muze? Nikdo ... Zeny to vi a obcas toho zneuzijou... Proto, kdyz je muz se zenou ve sporu a kazdy tvrdi neco jineho, verim zasadne muzi. Ja uz vystridal dost zenskych a vim co jsou zac...
Typicke rysy (vetsiny) zen: zavist, pomlouvani, sobeckost.

Citace
Ano vim, ale v pomeru k zenam co si vydelavaji prostituci je to zanedbatelna polozka.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #54 kdy: 04. 04. 2012, 18:23:18 »
Citace
Zenske maji tendenci ze sebe delat chudinky, mnohdy nepravem a vsechno zvelicuji. Navic, ... Kdo se zastane zeny? Kde jaky muz nebo zena ... Kdo se zastane muze? Nikdo ... Zeny to vi a obcas toho zneuzijou... Proto, kdyz je muz se zenou ve sporu a kazdy tvrdi neco jineho, verim zasadne muzi. Ja uz vystridal dost zenskych a vim co jsou zac...

Tohle je bohužel pravdivé, naštěstí znám i to mlé procento žen, které jsou vyjímečné. Nicméně ono to procento odpovídá asi tomu procentu šlapajících mužů, možná je i nižší.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 04. 04. 2012, 18:30:04 »
Proto, kdyz je muz se zenou ve sporu a kazdy tvrdi neco jineho, verim zasadne muzi.

To je opravdu "objektivni" postoj.

Citace
Ja uz vystridal dost zenskych a vim co jsou zac...

Asi jsi zajatcem stereotypu a stereotypne si zenske vybiras a narazis tak porad na ten samy problem, protoze si vybiras porad tu samou zenskou v jinem obalu.

Citace
Citace
Ano vim, ale v pomeru k zenam co si vydelavaji prostituci je to zanedbatelna polozka.

To je ciste otazka nabidky a poptavky, ne toho, ze by chlapi byli tak moc moralne nadrazeni tvorove. Kdyby bylo v populaci 50 % homosexualu, tak bys koukal, jak by se ten pomer zhoupl.

Zopper

• 920
    • Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 04. 04. 2012, 18:33:20 »
Já stejně pořád nevidím jediný důvod, proč se někomu hrabat v emailech. A dle mojí zkušenosti ze sebe chudáčka občas udělají snad všichni, akorát každé pohlaví zásadně z toho obviňuje to druhé. ;-)

xyz

« Odpověď #57 kdy: 04. 04. 2012, 18:45:53 »
Citace
To je opravdu "objektivni" postoj.
Vychazim ze svych vlastnich zkusenosti. Objektivni bych byl, kdyby to bylo zrejme jak to je... ale v pripade, ze by se nedalo nic dokazat...

Citace
Asi jsi zajatcem stereotypu a stereotypne si zenske vybiras a narazis tak porad na ten samy problem, protoze si vybiras porad tu samou zenskou v jinem obalu.
Asi ano, jenze dnes se opravdu tezko vybira ... Pokud chcete zenskou, ktera dobre vypada ... tezko narazite na nejakou "normalni". Temer vzdy jsou to pekne mrsky.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 04. 04. 2012, 19:16:45 »
Asi ano, jenze dnes se opravdu tezko vybira ... Pokud chcete zenskou, ktera dobre vypada ... tezko narazite na nejakou "normalni". Temer vzdy jsou to pekne mrsky.

Asi to bude chtit zacit vybirat i podle jinych charakteristik, nez zadek.

xyz

« Odpověď #59 kdy: 04. 04. 2012, 20:23:51 »
Citace
Asi to bude chtit zacit vybirat i podle jinych charakteristik, nez zadek.

Chci stihlou, pohlednou partnerku. Je to snad problem? :)