Zaseknutie sa na "Loading initial ramdisk"

asd

Zaseknutie sa na "Loading initial ramdisk"
« kdy: 23. 03. 2012, 14:52:37 »
Zdravim,

pouzivam Debian testing, kernel mam 3.2.0-2. Po dnesnom update a restarte sa mi bootovanie systemu zasekne na "Loading initial ramdisk" (teraz som na 3.2.0-1 ktore mi funguje), nedostanem sa ani do rescue modu tejto verzie kernelu. Mate nejake navrhy ako to rozbehat?

Dakujem

Re:Zaseknutie sa na "Loading initial ramdisk"
« Odpověď #1 kdy: 23. 03. 2012, 17:58:34 »
Medzi tými dvoma kernelmi nevidím väčší rozdiel, používaj ten, ktorý funguje. Prípadne z funkčného kernelu skús preinštalovať te, ktorý nefunguje.
Debian testing je asi preto testing, lebo je vo vývoji a môžu sa tam vyskytnúť problémy.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 23. 03. 2012, 19:26:25 »
Nevim, jestli to je ono, ale jednou se mi na Debian testing stalo, ze nekde dokurvili instalacni skripty a po updatu jadra se nespustilo lilo. Ja si toho nevsiml a pochopitelne to nenajelo. Parkrat se mi na Debianu_Ubuntu stalo, ze se nevytvori novy initrd, protoze jak v /boot pribyvaji stara jadra, vycerpa se misto. Clovek to musi ruco vymazat a spustit znovu vytvoreni initrd a lilo.

Jak to opravit? Budto z instalacniho CD, kde na to je v menu snad nejaka polozka. Nebo namontovat z Knoppixu, chroot do instalace Debianu, namontovat /proc, /sys, /dev a pak zkoumat a dat do kupy. Konkretni prikazy najdete treba tady: http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-1156240.html . Snad to tam nemaji blbe.

asd

« Odpověď #3 kdy: 24. 03. 2012, 08:16:50 »
Tak, zakomentoval som v /etc/grub.d/00_header gfxpayload=keep (ktore som tam mal koli zmene rozlisenia) a konecne mi to dalo nejaky output.

neviem z toho vycitat co mu moze vadit...viac krat tam vidim spomenute ACPI tak mozno nieco s tym...
este by bolo asi dobre povedat ze tu 3.2.0-2 mam uz dost dlho (tj. updateovalo uz nainstalovanu verziu kernelu ktora mi do vcera isla). V recovery mode to iste.
« Poslední změna: 25. 03. 2012, 19:09:41 od Petr Krčmář »

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #4 kdy: 24. 03. 2012, 11:58:37 »
Hm, zajímavé zobrazení obrázku, také se Vám zobrazuje v plné velikosti a přetejká jak hrnec v pohádce: "Byl jednou jeden král" ?

Lol Phirae

« Odpověď #5 kdy: 24. 03. 2012, 13:22:33 »
Hm, zajímavé zobrazení obrázku, také se Vám zobrazuje v plné velikosti a přetejká jak hrnec v pohádce: "Byl jednou jeden král" ?

Ne, mám tam normální horizontální scrollbar.

asd

« Odpověď #6 kdy: 24. 03. 2012, 21:04:48 »
Pavel 'TIGER' Růžička, Lol Phirae: dakujem velmi pekne za vase odpovede ktore urcite pomozu

asd

« Odpověď #7 kdy: 25. 03. 2012, 11:46:48 »
Dalsi vypis:
« Poslední změna: 25. 03. 2012, 19:21:29 od Petr Krčmář »

Lol Phirae

« Odpověď #8 kdy: 25. 03. 2012, 11:56:47 »
Pavel 'TIGER' Růžička, Lol Phirae: dakujem velmi pekne za vase odpovede ktore urcite pomozu

Nevím, co jako přesně očekáváš za pomoc. Jiný kernel ti funguje, tak ho použij a reportuj bug v jádře do své distribuce.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #9 kdy: 25. 03. 2012, 13:09:06 »
[asd] Není zač. Nicméně, pořád si můžeš jádro zkompilovat k obrazu svému, že? Pokud si na to netroufneš, vrať se k verzi, která Ti fungovala, protože ne vždycky platí nejnovější = lepší.

Lol Phirae

« Odpověď #10 kdy: 25. 03. 2012, 13:39:35 »
Pokud si na to netroufneš, vrať se k verzi, která Ti fungovala, protože ne vždycky platí nejnovější = lepší.

Krom toho, při debugování podobných problémů se bez (opakované) kompilace vlastního jádra prakticky neobejdeš. (O takových srandičkách, jako je bisect při hledání commitu, který to rozbil, ani nemluvě.)