Otazka je, jestli kdyz si v tomhle zazraku napisete programek, tak jestli najdete kompatibilni interpret/kompilator k tomu zpracovani na PC. On totiz Basic neni jenom jeden, je jich aspon milion a lisi se soubory prikazu a dalsimi vecmi. Takze by asi bylo lepsi neco, kam se da strcit opravdovy mini Linux s opravdovym vsim ostatnim, i kdyz by, kvuli rychlosti, slouzil hlavne na editovani programu. Takovy strojek by pak mel vyhodu, ze by se i ten program dal presypat na PC pres sit a clovek by se neotravoval s pametovymi kartami. Jestli to ma byt kvuli spotrebe elektriny, tak by stacil i dostatecne zastaraly notebook, kde by ani nemusely byt X Windows. Takovy stary notebook snad tak moc nezere a ma vyhody i v tom, ze se bude dale amortizovat az do uplne smrti a tak energie a materialy do nej vlozene budou vyuzity tolik, kolik je mozne.
P.S.: Ted jsem vytahl svuj staricky ASUS s nejakym mobilnim Pentiem na 850 MHz a 196 MB pameti (z toho 8 MB na grafiku) a hodil na to AntiX. Je to prekvapive rychle, umi to i X a nebyt toho, ze ma tak malo pameti, zvladl by toho celkem dost. Bohuzel, dnesni browsery a webove stranky jsou tak nenazrane, ze se za chvili vycerpa pamet a swapuje to, az hruza. Ale treba film prehraje v pohode, editaci by zvladl (ne Openoffice, ale treba i Abiword).