Potřebuji opravit nabíjení notebooku Toshiba

korczis-anonymous

Potřebuji opravit nabíjení notebooku Toshiba
« kdy: 13. 03. 2012, 19:47:42 »
Pokazil se mi notebook - Toshiba Satellite A100-003.
Nenabiji, pry je to u tehle rady rozsireny problem.
Odejde tam nejakej kondik u toho nabijeciho konektoru.
Potreboval bych to levne opravit.

Neznate nekoho rozumneho, kdo by to za rozumne penize opravil?

Ne, nechce se mi platit 4000,- v autorizovanym Toshiba servisu.

Predem diky vsem.
« Poslední změna: 13. 03. 2012, 21:17:29 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:HW Problem, NB Toshiba Satellite A100-003 nenabiji...
« Odpověď #1 kdy: 13. 03. 2012, 20:07:20 »
Nevim, co si predstavujete pod pojmy levne a rozumny peniz. Rozebirat notebooky je strasna pakarna, takze ty ctyri litry mozna nejsou az tak moc. Jeste tak, kdybyste byl prsata kocka, tak snad. To ale nejste, takze investujte par penez do kvalitni mikropajky (ne nejaky cinsky smejd s topnym telesem napajenym rovnou z 220V ze zasuvky), tenkeho cinu, kalafuny a sady malych krizovych sroubovaku, ozbrojte se trpelivosti a hura do toho.

KapitánRUM

Re:HW Problem, NB Toshiba Satellite A100-003 nenabiji...
« Odpověď #2 kdy: 13. 03. 2012, 20:43:14 »
Já bych to klidně opravil, vidím to na dvě hodiny práce a poštovné, tj. 2*320,-Kč vč. DPH + 200,- za PPL+pojištění.
ALE! Fakt se mi do toho nechce!
Proč?
Hele, běžně provádím hroznou torturu počítačů, ale platí tu jeden zákon.
"Zákon KapitánaRUMa: Statickou elektřinou nebo náhodou lze náhodou poškodit jen věci drahé nebo potřebné, LCD monitor shozený ze stolu 2 dny po nákupu se vždy zničí, tento monitor ovšem stejný pád po 5-ti letech užívání už přežije bez úhony! Šance na poškození a zničení exponenciálně stoupá s cenou a důležitostí daného zařízení, nikoliv s jeho složitostí."  ::)
Možná, že to je jen předělaný Murphyho zákon, ale tohle fakt platí.  ;D

Tedy: Pokud ti na tom zařízení záleží, pošli ho do originálního servisu, TY bys to rozbil.
Pokud ne, opravu úspěšně zvládneš sám ;D

Petr_Svetr

Re:Potřebuji opravit nabíjení notebooku Toshiba
« Odpověď #3 kdy: 14. 03. 2012, 09:35:38 »
rozebrat tenhle typ nezabere vic nez hodinu, i kdyz to delas poprve a mas misto rukou kopyta. Jestli jde jen o ten kondik, tak bych stary desktruktivne zlikvidoval a novy priletoval na puvodni vyvody.Na to nepotrebujes ani mikropajku.
Ale jak uz bylo zmineno - u stary hajrty je to vzdycky trochu risk - kabely jsou vevnitr teplem zpuchrely, konektory zkrehly a kabel k LCD bude uz zrejme na konci zivotnosti, takze dalsim verglovanim ho muzes dodelat.
Ale zase si nedelam iluze, ze v servisu to bude jiny, jenom tam maji snadno dostupne dily, ale stejne to nauctujou.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 14. 03. 2012, 09:57:00 »
Mikropajku clovek nepouziva proto, ze je mikro, ale proto, ze trafopajkou take lze tyhle typy obvodu oddelat. Staci nedopatrenim cvaknout vypinacem, kdyz je hrot nekde pobliz neceho citliveho. Trocha indukce, trocha kapacitniho proudu skrz trafo a je to v pr....

KapitánRUM

« Odpověď #5 kdy: 14. 03. 2012, 10:30:23 »
2 Jarda P.

Ano, jistě, v zásadě máš pravdu a já mikropájku samozřejmě používám, ale popravdě, nikdy jsem trafopájkou nic neoddělal a to jsem pájel všechno možný ;)

2  Petr_Svetr
Jsi chytrý jako rádio, ale abys byl v obraze, nejedná se jen o rozdělání, ale taky o opětovné smontování, zabalení do balíku, vyplnění přepravního lístku a také odvoz do depa PPL. Jo a někdo to musí otestovat a pokud nevíš, jak čas letí, ....no myslím, že už to chápeš.  ;D

ET

« Odpověď #6 kdy: 14. 03. 2012, 13:13:42 »
cau, nerad bych tu delal reklamu ale me se osvedcil http://www.abax.cz/ - muzes si tam stanovit max. akceptovatelnou cenu opravy a oni ti pak daj vedet pokud ji prekroci...

Lol Phirae

« Odpověď #7 kdy: 14. 03. 2012, 13:16:41 »
Citace
oni ti pak daj vedet pokud ji prekroci...

... a pošlou fakturu spolu s neopravenou věcí zpět.  :D

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #8 kdy: 14. 03. 2012, 14:18:10 »
Předpokládám, že nabíječkou to není ...

Na Abax pozor, někdo je spokojený, jiný ne ...

Také nerad rozebírám notesy.

A nemá tato Toshhiba zvláštní napájecí plošňák? Sehnat a vyměnit.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 14. 03. 2012, 14:51:00 »
... nejedná se jen o rozdělání, ale taky o opětovné smontování, ...

Hlavne se jedna o to, aby cloveku nezbylo prilis mnoho sroubku a jinych soucastek. V pripade notebooku to neni vzdy zcela trivialni.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #10 kdy: 14. 03. 2012, 15:14:48 »
[JardaP.] Ono i když bude něco chybět, tak to není dobře, ale to už záleží na systému práce. Pokud děláš něco poprvé, tak si to foť krok za krokem, nebo natáčej. Tím minimalizuješ chyby.

KapitánRUM

« Odpověď #11 kdy: 14. 03. 2012, 15:56:42 »
Tak jsou servisní manuály, podle kterých se dá věc rozdělat a zase smontovat a kterých je potřeba se držet.
Také tu je stůl, který má segmentové přihrádky, do kterých se dávají věci z daného kvadrantu, případně celé moduly.
Plus vhodná podložka, antistatické náramky a další serepetičky ve formě specializovaného nářadí.

Nejvýživnější jsou ty různé druhy hvězdiček, jako je třeba pentalobe nebo torxplus.
Nedávno jsem měl pocit, že se z toho opupínkuju, když jsem si musel jednu takovou kravinku vybrousit ručně!
Copak o to, najít tyčku vhodného průměru nebyl problém, čtyři milimetry silná a vyráběl jsem si tam "něco jako imbus", po půl hodině se mi nástroj povedlo udělat, otočím, ale ta svině měla závit na druhou stranu a já si ten nový nástroj hned strhnul. >:(
Zlatý instalace, vzít si tři kila za mačkání tlačítka "DALŠÍ" u instalace Widlí  ::)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 14. 03. 2012, 16:28:52 »
Pavel 'TIGER' Růžička: Ja nevim, kolik notebooku rozebiras ty, ale ja tak malo, ze kazdy model je vlastne poprve. A jeden, ktery jsem rozebiral vicekrat, je take vzdy skoro jako poprve, protoze kdo si to ma po te dobe pamatovat? Ale sroubky mi zbyly akorat jednou a musel jsem to znovu rozebrat a najit, kam patri.

KapitánRUM

« Odpověď #13 kdy: 14. 03. 2012, 16:41:16 »
A taky je sranda, když jsou šroubky různě dlouhé.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 14. 03. 2012, 16:48:13 »
Copak to. Ale kdyz jsou ruzne dlouhe a ty delsi pasuji i tam, kam maji prijit ty kratsi. A clovek pak zjisti, ze ma malo dlouhych.