Počítač nestartuje: chyba čteni disku

Majo

Počítač nestartuje: chyba čteni disku
« kdy: 10. 03. 2012, 12:53:53 »
Dobry den. Pozeral som na internete podobny problem tomu mojmu ale aj tak neviem ako to vyriešit. Asi pred troma dnami mi prvy krat vypisalo pri štarte "chyba čteni disku" " reštartujte ctrl+alt+del" Na druhy štart sa to pustilo. Potom ked som skusil reštartovat pc vždy sa to spustilo. Avšak ked bol pc dlhšie vypnuty na dalši den to zase vypisalo tu istu chybu.

Potom sa to na 3,4 krat pustilo, no dnes to už nejde vobec. Naposledy ked všetko išlo som skenoval PC s antivirusom NOD32. Odstranil zo 5 virusov. Čital som niekde že nod može odstranit windowsu nejake sučasti a potom to može robit taketo problemy.

Našiel som na internete že mam skusit recovery consolu. Neni tam všan nainštalovana a ked som tam dal CD a začalo sa to načitavat vypiše že "IDE drive doesn't exist or all primary partitions are occupied". Nasledne som tam dal Windovsacke CDčko a skušal som najskor opravit inštalaciu windowsu, nešlo to. Potom som dal inštalovat windows a vyhodilo mi že žiadne pevne disky neboli najdene.

V biose mi moj hardisk tiež nevie najsť. Včera mi ho tam ukazovalo aj ked už vypisovalo tu chybu čteni disku. Dnes tam už neni. Neviem či mi to ten NOD pokazil, ale pravdepodobne ano. Zda sa mi že som už takyto problem mal, len si nepametam ako som ho vyriešil. Akurat s istotou viem že hardisk som nemal odpaleny, len tam trebalo niečo spravit. Za každu pomoc vopred ďakujem.
« Poslední změna: 11. 03. 2012, 16:30:17 od Petr Krčmář »

Re:problem s hardwerom
« Odpověď #1 kdy: 10. 03. 2012, 13:01:55 »
Tak jestli ho nevidí už ani BIOS, tak to vypadá, že odešel do křemíkovýho nebe. Poslední šance by mohla být, že se nějak uvolnil kabel od disku k desce, nebo napájení, tak to zkus zkontrolovat.

Majo

« Odpověď #2 kdy: 10. 03. 2012, 13:36:28 »
Ked to včera pisalo tu chybu a nakoniec sa pustil...  S počitačom nehybem, nemohol sa uvolnit kabel... A stym NODom to ma teda aky suvis ?

radek

« Odpověď #3 kdy: 10. 03. 2012, 13:44:12 »
Neni treba s nim hybat, ten kabel se uvolni casem klidne sam-mas v pc ventilatory? tak ty rezonuji. Molex (napajeci 4pinovy kabel) se mi hodne casto stavalo ze se uvolnil. Otevri si bednu, pekne si to tam procisti od prachu, zastrc vsechny konektory poradne (klidne vytahni a zastrc) a pak uvidis jestlo to naskoci.

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 10. 03. 2012, 13:45:07 »
A stym NODom to ma teda aky suvis ?

Žádný. Antivirus při POSTu neběží.  ::)

radek

« Odpověď #5 kdy: 10. 03. 2012, 13:45:26 »
to neni sw zalezitost, nybrz hw- nod a ani nic jinyho s tim nema zadnou souvislost.

Majo

« Odpověď #6 kdy: 10. 03. 2012, 13:51:43 »
Tak to bude asi len nahoda. Idem to teda skusit prečistit, ale pochybujem že to pomože.

Majo

« Odpověď #7 kdy: 10. 03. 2012, 14:18:37 »
povysaval som to trochu a opatrne, vybral som napajanie hardisku a naspet zapojil a počitač a windows sa zapol. Ale tak myslim si že zajtra mi to zase nepojde :/

KapitánRUM

« Odpověď #8 kdy: 10. 03. 2012, 20:41:30 »
Měl bys začít zálohovat  ;D
Ne všichni mají štěstí jako ty, že jim disk dá vědět, že odchází!
Někomu může chcípnout třeba takhle "LUP" a data jsou v ).(