Jak začít s jazykem Java

PetrUchytil

• *
  • 15
  • IT Recruiter, Development&Management
    • Zobrazit profil
    • Petr Uchytil - LinkedIN profil
Jak začít s jazykem Java
« kdy: 05. 03. 2012, 15:05:19 »
Pracuji jako Recruiter a vzhledem k tomu, že poslední dobou hledám převážně Javisty a dříve jsem (neobjektově) programoval v Borland C++, rád bych se Vás zeptal, jak bych měl začít s jazykem Java. Moje poslední zkušenosti jsou již cca 10 let staré a tak by to chtělo asi od začátku. Něco jsem již diskutoval na fóru na builder.cz, ale byl bych rád i za další tipy místních znalců. Děkuji za odpověď.
IT Recruiter v Reed, hledám Java (J2EE) vývojáře pro několik klientů (Praha, Brno) a PHP vývojáře do Brna. Kontakt a více informací na petr.uchytil@reedglobal.com a nebo LinkedIN.

:)

Re:Jak začít s jazykem Java
« Odpověď #1 kdy: 05. 03. 2012, 15:31:25 »
Kup si knihu Java od Pavla Herouta. Pre zaciatok idealna ;)

iwtu

« Odpověď #2 kdy: 05. 03. 2012, 19:35:02 »
Officialny tutorial mi pride vazne fajn..
http://docs.oracle.com/javase/tutorial/

alef0

« Odpověď #3 kdy: 05. 03. 2012, 19:39:57 »
Head First Java od O'Reilly, pri ktorej vyzera legendarna Thinking in Java dost nudne :-) Vela veci sa da preskakovat, ak mate znalosti. Java je vysvetlovana stylom ucebnic anglictiny (teda tona obrazkov, hlavolamov), ale zdanlivo infantilna forma vobec nejde na ukor serioznosti a kvality latky.

gdsfgsdfgdsfg

« Odpověď #4 kdy: 06. 03. 2012, 10:15:54 »

kuka

« Odpověď #5 kdy: 06. 03. 2012, 18:59:49 »
A chces se naucit programovat, nebo se potrebujes lepe zorientovat v java technologiich s ohledem na praci v recruitmentu? To jsou zcela odlisne oblasti.

andy

« Odpověď #6 kdy: 06. 03. 2012, 21:20:34 »
Jj, potom si precitaj nieco ako hardcore java aby si mal na com nachytavat :D.

Atrament

« Odpověď #7 kdy: 06. 03. 2012, 23:56:16 »
Moc pěkné tutoriály jsou na http://eclipsetutorial.sourceforge.net/totalbeginner.html , pokud plánuješ programovat v Eclipse.

andy

« Odpověď #8 kdy: 07. 03. 2012, 08:08:13 »
Ono v podstate celkom pekne tutorialy su aj priamo na stranke oracle. http://docs.oracle.com/javase/tutorial/

PetrUchytil

• *
  • 15
  • IT Recruiter, Development&Management
    • Zobrazit profil
    • Petr Uchytil - LinkedIN profil
« Odpověď #9 kdy: 08. 03. 2012, 11:49:17 »
Díky moc za informace, snad se k tomu dostanu už tento víkend.. kdyby někdo hledal práci, tak se ozvěte ;)
IT Recruiter v Reed, hledám Java (J2EE) vývojáře pro několik klientů (Praha, Brno) a PHP vývojáře do Brna. Kontakt a více informací na petr.uchytil@reedglobal.com a nebo LinkedIN.

« Odpověď #10 kdy: 31. 03. 2012, 01:14:10 »
Je ta Učebnice jazyka Java od Pavla Herouta použitelná i po deseti letech od vydání?

alef0

« Odpověď #11 kdy: 31. 03. 2012, 02:57:47 »
Mne ta kniha pride dost nestastne pisana: taky old-school a la stare ucebnice k C. Porozpravajme v tretej kapitole vsetky primitivne datove typy a pre istotu aj vsetky operatory, lebo zaciatocnik rozhodne potrebuje vediet o bitovom sucine uz na strane 58 :-) Kniha je z 2001, takze tam nie su featury z Javy 5. Nespominaju sa tam kolekcie (Listy hlavne), len polia, plus absentuje kopa vymozenosti, ktore zaciatocnikovi ulahcia zivot (for-each cykly).

Mam pocit, ze dnes fakt radsej tu modru Pecinovskeho knihu.

« Odpověď #13 kdy: 31. 03. 2012, 11:32:32 »
Jestli pracujete jako recruiter a chcete se ucit javu jenom proto, abyste lip umel vybirat lidi, tak pred vami hluboce smekam. Takovych lidi asi moc nebude - kdyz se tady obcas mihne nejaky recruiter, tak je to evidentne clovek, ktery vubec netusi o cem mluvi a jenom prepisuje nejake zkratky z jednoho webformulare do druheho...

Takze drzim palce :)

Flasi

« Odpověď #14 kdy: 31. 03. 2012, 12:25:17 »
Už to tu někdo psal. Nechápu k čemu vám jako recruiterovi bude, že bude umět Javu. Vy se potřebujete orientovat v jednotlivých technologiích a a frameworcích Javy. To, že budete umět syntaxi a že budete objektově myslet vám IMHO vůbec nepomůže.

Knížku od Herouta vůbec nedoporučuji (a to říkám jako člověk, který se z Heroutovy knížky naučil céčko).
- knížka od Herouta je psána stylem: jsem zkušený procedurální programátor a teď si ukážeme, jak všechny své Céčkovské rutiny napíšeme v Javě.
- knížka není vůbec objektově pojata, nevede k objektovému myšlení. Dokonce jsou tam ukázkové objektové chyby - tuším, že tam dědí obdélník od úsečky, ale už je to dlouho, co jsem měl tu knížku v ruce.
- knížka je stará, tuším že moje vydání pracovalo s Javou 1.2 - rozhodně je to < 1.5 - a to je prostě dneska historie