Vypnutí touchpadu při připojení USB myši

Dunemaster

Vypnutí touchpadu při připojení USB myši
« kdy: 29. 02. 2012, 01:13:03 »
Podle návodu na internetu jsem si nejdříve ve pomocí udevadm zjistil potřebné údaje a následně sestavil soubor /etc/udev/rules.d/01-touchpad.rules s následujícím obsahem:
Kód: [Vybrat]
SUBSYSTEM=="usb", DRIVER=="usb", ATTR{idProduct}=="c10a", ATTR{idVendor}=="09da", ACTION=="add", RUN+="/usr/bin/synclient TouchpadOff=1"
SUBSYSTEM=="usb", DRIVER=="usb", ATTR{idProduct}=="c10a", ATTR{idVendor}=="09da", ACTION=="remove", RUN+="/usr/bin/synclient TouchpadOff=0"

Problém je, že se nic neděje. Pro jistotu jsem zkusil ještě vytvořit /etc/udev/rules.d/02-touchpad.rules s obashem:
SUBSYSTEM=="usb", DRIVER=="usb", ATTR{idProduct}=="c10a", ATTR{idVendor}=="09da", SYMLINK+="helloworld"
Pak se helloworld skutečně v /dev/ objeví, takže údaje SUBSYSTEM, DRIVER a ATTR jsou určitě správně. Otázka je, co teď? Jinak po zadání
/usr/bin/synclient TouchpadOff=1 do terminálu se touchpad opravdu vypne, takže ani tady by neměl být problém, ovšem kde pak je?
Touchpad je Synaptics.
Systém: Debian Testing 64-bit

Radeczek

Re:Vypnutí touchpadu při připojení USB myši
« Odpověď #1 kdy: 29. 02. 2012, 09:33:42 »
Hoj, no já to řeším v KDE synaptiks - prográmek, jež nastartuje po spuštění a a dá se tam nastavit pár věcí ohledně touchpadu - a mimo jiné(třeba vypínání touchpadu, když je aktivní klávesnice) se tam dá zvolit, ať se vypne při zapojení nějaké z myší.

Starejbar

« Odpověď #2 kdy: 29. 02. 2012, 10:52:44 »
na ubuntu s gnome jsem tohle kdysi vyřešil prográmkem Touchpad indicator
https://launchpad.net/touchpad-indicator

Lol Phirae

« Odpověď #3 kdy: 29. 02. 2012, 11:22:21 »
Podle návodu na internetu jsem si nejdříve ve pomocí udevadm zjistil potřebné údaje a následně sestavil soubor /etc/udev/rules.d/01-touchpad.rules s následujícím obsahem:
SUBSYSTEM=="usb", DRIVER=="usb", ATTR{idProduct}=="c10a", ATTR{idVendor}=="09da", ACTION=="add", RUN+="/usr/bin/synclient TouchpadOff=1"
SUBSYSTEM=="usb", DRIVER=="usb", ATTR{idProduct}=="c10a", ATTR{idVendor}=="09da", ACTION=="remove", RUN+="/usr/bin/synclient TouchpadOff=0"

To nepůjde, zkus
/usr/bin/synclient -s TouchpadOff=0|1, jinak to chcípne, protože to běží pod rootem a nemá přístup k běžícímu X serveru.

'/usr/bin/synclient' (stderr) 'Failed to connect to X Server.'