Přístup na PC s neveřejnou adresou

salam

Přístup na PC s neveřejnou adresou
« kdy: 24. 02. 2012, 20:38:52 »
Zdravím, nevíte o nějaké službě, která by umožňovala něco jako přesměrování třeba z domény 3. řádu na PC skrytý někde za hromadou natů a kdo ví čeho dalšího?
Konkrétně mi jde o přesměrování portu 80. Mělo by jít o ovládání zařízení v domácnosti, kde bych měl spuštěn jednoduchý web server pomocí kterého by se dalo ovládat například vytápění.
Narazil jsem na službu no-ip.org, ale podle všeho (pokud jsem dobře pochopil) se jedná pouze o přesměrovávání na dynamicky přidělované veřejné adresy a ne na neveřejné.

Díky za odpovědi
« Poslední změna: 24. 02. 2012, 22:09:36 od Petr Krčmář »

jeník

Re:Přístup z internetu na PC s neveřejnou adresou
« Odpověď #1 kdy: 24. 02. 2012, 20:57:05 »
Udělej si vps třeba na pipni.cz(na tohle to stačí) a tunel.

« Odpověď #2 kdy: 24. 02. 2012, 20:58:54 »
Zdravím, nevíte o nějaké službě, která by umožňovala něco jako přesměrování třeba z domény 3. řádu na PC skrytý někde za hromadou natů a kdo ví čeho dalšího?

Jak moc jsi to zkoušel hledat?

Našel jsem třeba tohle http://www.port-forwarding.net/public-port-forwarding/public-port-forwarding.html - ale jenom pro Windows
http://blogrium.wordpress.com/2010/05/11/making-a-local-web-server-public-with-localtunnel/

Stejně mi ale přijde nejjednodušší najít si nějakýho kámoše, který má veřejnou IP a server, který nevypíná a protunelovat si to od něj...

DgBd

• 282
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 24. 02. 2012, 21:23:14 »

Jak moc jsi to zkoušel hledat?

Našel jsem třeba tohle http://www.port-forwarding.net/public-port-forwarding/public-port-forwarding.html - ale jenom pro Windows
http://blogrium.wordpress.com/2010/05/11/making-a-local-web-server-public-with-localtunnel/

Stejně mi ale přijde nejjednodušší najít si nějakýho kámoše, který má veřejnou IP a server, který nevypíná a protunelovat si to od něj...

A co zkusit nějaký IPv6 tunel? Má to sice nevýhodu té IPv6 adresy, ale na druhou stranu to může projít celkem bez problémů a bez nutnosti hledat nebo instalovat nějaký server.

« Odpověď #4 kdy: 24. 02. 2012, 21:50:35 »
A co zkusit nějaký IPv6 tunel? Má to sice nevýhodu té IPv6 adresy, ale na druhou stranu to může projít celkem bez problémů a bez nutnosti hledat nebo instalovat nějaký server.

To by mělo jít taky, ale jestli smyslem toho zařízení má být ovládat dům odkudkoli (práce, kavárna, ...), tak by šestka byla asi docela limitace.

Re:Přístup na PC s neveřejnou adresou
« Odpověď #5 kdy: 24. 02. 2012, 22:10:27 »
Nemusí to být omezující, kdykoliv je možné nahodit si Teredo a mít šestku. Já to tak používám.

« Odpověď #6 kdy: 24. 02. 2012, 22:33:13 »
Nemusí to být omezující, kdykoliv je možné nahodit si Teredo a mít šestku. Já to tak používám.

Předpokládám, že tazatel se ke svému serveru potřebuje dostat zvenku přes nějakou veřejnou čtyřkovou adresu. Šestková veřejná adresa mu moc nepomůže, protože se na ni z běžné kavárny, hotelu apod. nedostane.

Takže tady, pokud se nemýlím, Toredo ničemu nepomůže.

« Odpověď #7 kdy: 24. 02. 2012, 22:36:09 »
Aha, já předpokládám, že si do té kavárny přinese svůj notebook, na kterém si to Teredo nahodí a má IPv6 adresu. Pokud chce použít kavárenský počítač pro přihlášení k serveru, tak to pravděpodobně fungovat nebude, protože tam šestku nedostane. Na druhou stranu takový přístup je dost riskantní, protože v kavárně může být nainstalováno cokoliv.

« Odpověď #8 kdy: 24. 02. 2012, 22:51:14 »
Aha, já předpokládám, že si do té kavárny přinese svůj notebook, na kterém si to Teredo nahodí

No to je právě ta limitace, o které jsem psal. Když už bych se plácal s elektronickým ovládáním topení, tak by mě asi štvalo, že bych ho nemohl ovládat z kamarádova PC, z hloupějšího mobilu atd. ale jenom ze svého NTB, i když nakrásně odkudkoli.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 25. 02. 2012, 08:31:15 »

salam

« Odpověď #10 kdy: 25. 02. 2012, 10:44:13 »
Mockrát díky za všechny rady, zkusím a uvidím