Postfix a rozesílání do jiných adresářů

dejfson

Postfix a rozesílání do jiných adresářů
« kdy: 21. 02. 2012, 22:11:55 »
Dotaz,

nainstaloval jsem postfix tak, aby vyuzival Maildir/ misto mboxu. Funguje to. Problem je, ze maily automaticky rozesila do domovskeho adresare, slozky Maildir. Tuto ovsem nemam na serveru na partition, ktera je v raidu.

Misto toho bych potreboval donutit postfix, aby mi maily ukladal do /srv/mail/(user)/Maildir

Nenasel jsem zadny zpusob, jak toho docilit, krome vyrobeni symlinku. A tohle se mi fakt nechce delat.

Existuje nejaky zpusob, jak rici postfixu, aby rozesilal do jineho nez home adresare?

d.
« Poslední změna: 21. 02. 2012, 22:46:55 od Petr Krčmář »

pepa z depa

Re:Postfix a rozesílání do jiných adresářů
« Odpověď #1 kdy: 22. 02. 2012, 08:01:50 »
Pokud nemate home na raided disk. znamena to ze tam nejsou zadna data?

dejfson

« Odpověď #2 kdy: 22. 02. 2012, 10:06:30 »
Jenom to znamena to, ze home partition na tom serveru neni na raidu pac je na jinem disku. V home normalne nejsou zadna kriticka data. Naopak na /srv (1.5TB raid 1) mam kriticka data. Email radim mezi kriticka data a potreboval bych, aby postfix dorucoval do /srv/mail/(user)/Maildir.

Zatim mam symbolicky link. Tohle sice funguje, ale je to nesystemove reseni.

H0ax

« Odpověď #3 kdy: 22. 02. 2012, 10:29:47 »
buď změň home těm uživatelům na ten raid svazek nebo si udělej postfix s mysql (ldap či jiným) backendem a nebo zůstaň u symlinků, ani jedno není špatné řešení

ET

« Odpověď #4 kdy: 22. 02. 2012, 12:35:41 »
Misto toho bych potreboval donutit postfix, aby mi maily ukladal do /srv/mail/(user)/Maildir

pokud pouzivas "virtual" class, tak by mohlo pomoct - http://www.postfix.org/postconf.5.html#virtual_mailbox_base

« Odpověď #5 kdy: 24. 02. 2012, 13:57:55 »
Pouzij bud
1.  virtual_mailbox_base
alebo
2. maildrop a definuj si pravidla v /etc/maildroprc