Ořez TS nahraného z DVB-T

brk

Ořez TS nahraného z DVB-T
« kdy: 02. 02. 2012, 19:01:43 »
Po delší době jsem zase oprášil DVB-T tuner a nahrál si z TV jeden pořad. Potřeboval bych ho nějak ořezat na začátku a konci a převést z transport streamu do něčeho rozumnějšího. Bohužel nevím, v čem to udělat. Záznam pochází z ČT HD. Video je v H264 a audio v A52 a MP2.

Dříve jsem používal dvbcut, ale ten je v Qt 3 a celkově už nějak vyhnil. Sice jsem viděl nějaké Qt 4 patche, ale nechce se mi s tím drbat s nejistým výsledkem v kombinaci s MPEG 4. ProjectX se od MPEG 4 také distancuje. Avidemux se mi taky chová nějak divně. Načte video, udělá si index, ale nemůžu se ve videu pohybovat, takže neořežu vůbec nic.

Nebyl by tip na něco rozumně použitelného?

RDa

Re:Ořez TS nahraného z DVB-T
« Odpověď #1 kdy: 02. 02. 2012, 20:38:34 »
kdyz mate volnou diskovou kapacitu tak dekodujte ten mpeg2 TS do yuv-raw snimku, vyhodte co neni potreba a zas to enkodujte (nyni jiz do mpeg4). A s audiem asi podobne, pokud se bude rekodovat

abc

« Odpověď #2 kdy: 02. 02. 2012, 22:21:22 »
Zdravim,
mne sa osvedcila kombinacia:
1) dekodovanie cez ffmpeg do loseless kodeku ffv1 (vysledok zaberie relativne malo miesta a je celkom rychly)
2) osekat video vo virutaldub-e (prip. podobny klon ako virtualdubmod,nandub,...), s presnostou na framy
3) enkondovat do mpeg4, bud priamo cez x264 alebo cez avidemux

audio sa popri tom nejak zvezie napr. v lpcm, potom zakodovat do mp2/mp3/aac a muxnut k videu

brk

« Odpověď #3 kdy: 03. 02. 2012, 06:03:36 »
Dík za tipy, ale to je přesně to co nechci. Video je v H264, takže už ho v MPEG4 AVC mám a necítím potřebu, ho převádět do něčeho jiného. Jediné co hledám, je program pro Linux, který mi ten transport stream načte, ořeže mi to s přesností na snímky a znovu encoduje maximálně začátek a konec okolo keyframes a následně to celé uloží do rozumnějšího kontejneru, ideálně do MKV.

« Odpověď #4 kdy: 03. 02. 2012, 07:43:36 »
Kdybys něco našel, dej vědět, já už takový program hledám několik let  ;)
Ani by nemusel mít přesnost na snímky, klidně bych si vystačil s přesností na GOPy, či jejich H.264 ekvivalent.

« Odpověď #5 kdy: 03. 02. 2012, 10:17:05 »
Zdar,
ja na vsechno pouzivam "kino", umi importovat (rekne sam ze to neni DV soubor a naimportuje si ho-> pozor na misto na disku), prace v nem OK a umi i dost exportnich formatu. Jsou samozrejme i lepsi, ale i "slozitejsi", jako Cinellera, ale zase v jednoduchosti je sila :).
Chose.

Kit

« Odpověď #6 kdy: 03. 02. 2012, 10:46:00 »
Avidemux se mi taky chová nějak divně. Načte video, udělá si index, ale nemůžu se ve videu pohybovat, takže neořežu vůbec nic.

Mně na to Avidemux šlape bez problémů. Jenom jsem to vždy musel dělat 2x: Poprvé pouze převod z TS do MPEG se seřízením souběhu obrazu a zvuku, podruhé s vystříháním reklam. Jeden běžný film mi takto zabral na Celeronu cca 5 minut.

Zkusil bych jinou verzi Avidemuxu (používám verzi GTK - QT mi blbne), případně výměnu kodeků.