Důležité aktualizace Windows

Důležité aktualizace Windows
« kdy: 30. 01. 2012, 12:30:06 »
Ahoj, jak je možné, že čas od času nastane situace, že některé důležité aktualizace nejsou samy "zaškrtnuté" a tudíž se automaticky nenainstalují a musím je jak u Win 7 tak u Win XP doinstalovat ručně. Chápal bych to, pokud by bylo potřeba odsouhlasit nějaké speciální licenční podmínky, ale nic takového se neděje...

Tuší někdo?
Díky

X125

Re:Důležité aktualizace Windows
« Odpověď #1 kdy: 30. 01. 2012, 13:17:33 »
Nejsi na špatném serveru s takovýmto dotazem?

« Odpověď #2 kdy: 30. 01. 2012, 13:23:29 »
Ani ne. Pokud správně čtu, tak tato sekce je: Windows a jiné systémy (Problémy s neunixovými operačními systémy.)

KapitánRUM

« Odpověď #3 kdy: 30. 01. 2012, 13:24:19 »
To máš jen doma nebo na WSUS?
Jde o nastavení politiky pro updaty.
Musíš mi líp popsat prostředí.

Nomen

« Odpověď #4 kdy: 30. 01. 2012, 13:30:00 »
Ani ne. Pokud správně čtu, tak tato sekce je: Windows a jiné systémy (Problémy s neunixovými operačními systémy.)

Obávám se, že jsi. Pokud se nemýlím, tak tohle je vlastnost. A pokud se ti nelíbí, máš dvě možnosti: A: nepoužívat ten systém, B: požadovat po dodavateli změnu (nebo alespoň návod ke změně nastavení je-li to možné).

http://support.microsoft.com/?ln=cs

« Odpověď #5 kdy: 30. 01. 2012, 13:35:38 »
To máš jen doma nebo na WSUS?
Jde o nastavení politiky pro updaty.
Musíš mi líp popsat prostředí.
Doma. Dělá to na Win 7 i Win XP. Čas od času se prostě nějaká aktualizace zasekne a je potřeba jí nainstalovat (zaškrtnout) skrze Microsoft Update ručně i když se jedná o důležitou aktualizaci. Standardně se mi všechny důležité aktualizace instalují automaticky samy, až na pár z nich u kterých nechápu proč ne. Toto chování jsem viděl už na několika počítačích.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 30. 01. 2012, 14:29:54 »
Nojo, no. Nic neni dokonale, dokonce ani Widle.

« Odpověď #7 kdy: 30. 01. 2012, 14:39:56 »
Nojo, no. Nic neni dokonale, dokonce ani Widle.
Myslel jsem si, jestli v tomto chování není nějaká logika. Důvod proč tomu tak je. To, že se jedná o chybu mě samozřejmě napadlo.

Ivan

« Odpověď #8 kdy: 30. 01. 2012, 14:45:45 »
Ahoj, jak je možné, že čas od času nastane situace, že některé důležité aktualizace nejsou samy "zaškrtnuté" a tudíž se automaticky nenainstalují a musím je jak u Win 7 tak u Win XP doinstalovat ručně. Chápal bych to, pokud by bylo potřeba odsouhlasit nějaké speciální licenční podmínky, ale nic takového se neděje...

Tuší někdo?
Díky

napiš které aktualizace se ti zasekly.

« Odpověď #9 kdy: 30. 01. 2012, 15:56:40 »
Nechci kecat, nejsem zrovna častým uživatelem Windows a na nějakém víc Windows specializovaném serveru by ti možná poradili hned, ale tuším, že toto chování bylo, když se nějakou aktualizaci nepodařilo nainstalovat, tak se "odškrtla" a jen visela ve frontě do uživatelova pokusu ji nainstalovat znovu.

KapitánRUM

« Odpověď #10 kdy: 30. 01. 2012, 16:07:47 »
Je to tak, občas se prostě něco nepovede nainstalovat, protože "jaro", ale s tím nic nenaděláš.
Nedávno mi přestaly jít aktualizace na Debianu, protože "jaro", ještě se budu muset podívat proč.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #11 kdy: 30. 01. 2012, 16:23:19 »
Jak je možné, že Windows XP uměly aktualizace v automatickém režimu (uživatel jen zapnul PC a zařídil připojení k internetu) a Windows Vista už nic takového neumí (možnost "Denně v XY hodin" považuju az absolutní blbost - "Denně při spuštění" by bylo logické)?

martin-ux

« Odpověď #12 kdy: 30. 01. 2012, 16:47:23 »
niektore updatey potrebuju potvrdit -- napriklad tie, co instaluju fixes na oblbovanie aktivacnych technik (napriklad KB971033).
neviem ci sa ale da niekde apriori acceptnut, pripadne nastavit nech dava vsetky.

pozri sa aj na historiu co sa dialo; vo windows su tie logy viac skryte, ale su tam ..

p.s. som si normalne musel spomenut, ako sa povie "jesen" po cesky :-) kvoli tym overovacim praktikam

« Odpověď #13 kdy: 01. 02. 2012, 17:50:36 »
Většinou bývají odškrtnuté tzv. doporučené aktualizace, tedy takové, které nesouvisí přímo s bezpečností systému, ale opravují různé chyby a problémy s kompatibilitou. To chování jde ale upravit, tuším je to položka Windows Update -> Změnit nastavení -> Získávat doporučené aktualizace stejným způsobem jako důležité aktualizace.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #14 kdy: 01. 02. 2012, 19:51:08 »
[Pavouk106] Vista i Sedmičky tuto vlastnost pochopitelně mají, jen když jí navolíš, tak Ti v systrayi vyjede upozornění, že to nemáš optimálně nastavené. U Vist bohužel toto upozornění nejde zakázat pouze na aktualizace, ale na veškeré zabezpečení. U sedmiček už si konkrétní část zabezpečení na kterou nechceš upozorňovat vybrat můžeš. Myslím, že toto oznámení dělali i XP, ale i tam šlo nastavit, ať na aktualizace neupozorňují a normálně je stahují a při vypnutí instalují ... či po stažení ručně spustit instalaci.