IPtables na Synology DiskStation

Martin Prokopič

IPtables na Synology DiskStation
« kdy: 26. 01. 2012, 17:59:47 »
Dobrý den,
Jsem v linuxu začátečník a potřeboval bych poradit, jak nastavit NAT na synology DS110j. Když napíšu příkaz iptables tak mám chybu Cant initialize iptables table nat: iptables who?
Došel jsem až k příkazu insmod a napsal jsem insmod ip_tables.ko , ale chyba: unknown symbol in module, or unknown parameter.
Potřeboval bych rozchodit buď iptables nebo nějakou alternativu v port forwardingu.
« Poslední změna: 29. 01. 2012, 11:01:07 od Petr Krčmář »

Lol Phirae

Re:Iptables na Synology DiskStation
« Odpověď #1 kdy: 26. 01. 2012, 18:15:44 »
Coooo? Jakej NAT? Vždyť to má jednu síťovku  :o ::)

Martin Prokopič

« Odpověď #2 kdy: 26. 01. 2012, 18:21:41 »

Já vim, ale nainstaloval jsem si Hamachi for linux. Muj kámoš má minecraft server ale nemá veřejnou ip, tak to ke mně půjde přes hamachi a já to budu natovat na mojí veřejnou ip.

Lol Phirae

« Odpověď #3 kdy: 26. 01. 2012, 18:30:20 »
Já vim, ale nainstaloval jsem si Hamachi for linux. Muj kámoš má minecraft server ale nemá veřejnou ip, tak to ke mně půjde přes hamachi a já to budu natovat na mojí veřejnou ip.

No, na týhle piksle nic NATovat nebudeš.

martin

« Odpověď #4 kdy: 26. 01. 2012, 19:21:37 »
Můžeš si to naloadovat buď ručně nebo nejjednodušší je udělat si v GUI firewallu alespoň jedno pravidlo.

dustin

« Odpověď #5 kdy: 26. 01. 2012, 19:44:57 »

Proč by nemohl mít na jednom rozhraní víc ethernetových segmentů?

Lol Phirae

« Odpověď #6 kdy: 26. 01. 2012, 20:24:04 »
Proč by nemohl mít na jednom rozhraní víc ethernetových segmentů?

Já si nevšim, že by se tazatel zmínil, že tam má switch s podporou VLAN. Pokud ho nemá, tak by opravdu nemohl, protože to nebude fungovat. Krom toho nebude fungovat ani ta krabice, kdybys viděl, co tam má výrobce za firmware a jaký prasečiny dělá ta piksla při rebootu, tak by tě vůbec nenapadlo o něčem podobném uvažovat.

martin

« Odpověď #7 kdy: 26. 01. 2012, 20:49:27 »
Já si nevšim, že by se tazatel zmínil, že tam má switch s podporou VLAN. Pokud ho nemá, tak by opravdu nemohl, protože to nebude fungovat.

Proč by to nemělo fungovat? Ne, že bych to dělal na linuxu ale v bsd někdy před 10lety bez zádrhele. A to bych řekl, že iptables jsou ohebnější než ipfw+natd.

Lol Phirae

« Odpověď #8 kdy: 26. 01. 2012, 21:06:55 »
Proč by to nemělo fungovat? Ne, že bych to dělal na linuxu ale v bsd někdy před 10lety bez zádrhele. A to bych řekl, že iptables jsou ohebnější než ipfw+natd.

OMG. To jako vážně běžně narveš stroje z různých sítí do jednoho tupého switche? No comment.  ::) :o

martin

« Odpověď #9 kdy: 26. 01. 2012, 21:20:29 »

OMG. To jako vážně běžně narveš stroje z různých sítí do jednoho tupého switche? No comment.  ::) :o

Co dělám já, se tu nebavíme. Diskuse byla o tom, zda to funguje či nefunguje.

Lol Phirae

« Odpověď #10 kdy: 26. 01. 2012, 21:21:37 »
Co dělám já, se tu nebavíme. Diskuse byla o tom, zda to funguje či nefunguje.

Ne, to opravdu nefunguje. Ten tupý switch totiž jaksi neumí routovat.  ::)

martin

« Odpověď #11 kdy: 26. 01. 2012, 21:39:05 »
Ne, to opravdu nefunguje. Ten tupý switch totiž jaksi neumí routovat.  ::)

Tak vám doporučuju to vyzkoušet. Nemusíte k tomu nutit tupý switch ani routovat ani přehrávat mp3.

Lol Phirae

« Odpověď #12 kdy: 26. 01. 2012, 21:52:14 »
Tak vám doporučuju to vyzkoušet. Nemusíte k tomu nutit tupý switch ani routovat ani přehrávat mp3.

Mám na práci fakt lepší věci, než zasírat síť trafficem, který tam nepatří. Krom toho jsem stále nepochopil, co jako tazatel chce NATovat a forwardovat na té jedné síťovce.  ::)

Alidědek

« Odpověď #13 kdy: 27. 01. 2012, 05:55:29 »
Pro původního tazatele: zkus co nejlépe popsat, co od toho potřebuješ (= popiš výsledný stav). Je možné, že najdeme lepší řešení než NAT.