Aký hosting pre medzinárodný projekt?

Aký hosting pre medzinárodný projekt?
« kdy: 26. 01. 2012, 08:13:55 »
Zdravím všetkých,

potreboval by som poradiť pri riešení hostingu pre projekt, ktorý je náročný na traffic.

Jedná sa o projekt eLearningu. Lekcie budú tvorené formou videí, čiže bude potrebovať dostatočné množstvo diskového priestoru a samozrejme, že bude mať aj veľký traffic.

Štart projektu bude v SK a CZ. Postupne bude prekladaný do ďalších jazykov(EN, DE...) a bude expandovať aj do iných štátov a to aj mimo európu(USA, Azia).

Potreboval by som teda poradiť ohľadne riešenia hostingu. Existuje taký druh hostingu, ktorý by mal dobrú konektivitu po celom svete? Napadlo ma využiť cloud computing, ale nemám s ním zatiaľ žiadne skúsenosti. Projekt bude postavený na PHP.

Ďakujem za rady.

tap

Re:Aký hosting pre medzinárodný projekt?
« Odpověď #1 kdy: 26. 01. 2012, 09:09:41 »
Hostovat videa medzinarodne na normalnych hostingoch je podla mojich znalosti v podstate nerealne - nezaplatitelne. Viem si ale predstavit videa nahravat na youtube a tam na ne odkazovat. Zataz na tvoj HW uz bude +/- v prijatelnych cislach.

aaa158

• 251
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 26. 01. 2012, 09:58:55 »
kedze sa jedna o eLearning asi nebudu chciet dat video volne dostupne cez youtube...

« Odpověď #3 kdy: 26. 01. 2012, 10:16:26 »
aaa158: mas pravdu, inak by sme samozrejme vyuzili youtube....

Kedze sa projekt iba rozbieha, nemame momentalne taky rozpocet, aby sme v kazdej krajine vybudovali serverove centrum. Preto hľadáme riešenie, ktoré by vydržalo kým sa veci finančne nezastabilizuju...

drunkez

« Odpověď #4 kdy: 26. 01. 2012, 10:26:35 »
celkom dobre vyzera  http://www.hetzner.de/

aaaa

« Odpověď #5 kdy: 26. 01. 2012, 11:22:20 »
Samotne PHP ta asi nemusi trapit, na videa by mohlo byt (a aj pravdepodobne bude) nieco ine.

Skus dat hladat video hosting do Google, on nieco najde. Potom ma zaujalo http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_hosting_services a tam "Enterprise hosting". Hovoria tam nieco o SSO a to keby fungovalo aspon na niektorej sluzbe, tak by to stacilo.

Inak Youtube tiez nemusi byt to najhorsie. Da sa tam nastavit, nech sa video nezobrazuje medzi inymi videami => clovek nan bude mat pristup len zo stranky (alebo ked mu niekto posle odkaz). A ked uz zisti odkaz, tak to moze sirit, ale tomu sa tazko zabrani aj pri inych videach (aj ked bude treba sirit cele video, ale ked si niekto da tu namahu, tak to zvladne).

« Odpověď #6 kdy: 26. 01. 2012, 11:24:08 »
budovanie vlastnych serverovych centier je v pociatocnom stadiu mission impossible, avsak ja by som sa pokusil to vyriesit tak, ze by som si v kazdej krajine prenajal 1-2 servery. Napriklad 1-2 servey v nemecku(do nemecka ma vacsina krajin eu dobry connect), jeden v USA jeden v azii u nejakeho ich lokalneho hosting providera.

« Odpověď #7 kdy: 26. 01. 2012, 16:24:53 »
Díval jsi se na Kimsufi? to by mohlo do začátku stačit a těch pár stovek měsíčně firmu nepoloží.

motyq

« Odpověď #8 kdy: 26. 01. 2012, 17:02:00 »
jak predrecnik pise - kimsufi respektive ovh (kimsufi je jejich lowend serie serveru)
nabizeji jak virtualy, tak dedikovane stroje.
Maji serverovny v uk, francii, spanelsku a myslim ze nemecko
do vsech veropskych ixu (u nas nix) maj primy propoj, takze po evrope traffic paradni.
no a pak postupne rozsirovat.

Nevim jestli planujete mit vlastni servery jakoze fyzicky - ale na to bych v dnesni dobe uz dlabal.. hezky ddedikovany server na dalku, o ktery se po hw strance nemusis starat.
No a az se dostanete tam kde ovh neni, tak hledat pro nejake proxycache pripadne lokalizovane videa mistni provajdry..
Pak jeste moznost ukladat data do amazon s3 a pak uz fakt staci resit jen proxyny ruzne po svete...

#

« Odpověď #9 kdy: 26. 01. 2012, 17:13:07 »
prip akamai.com je sluzba prave fungujici na cachovani v jednotlivych exit nodech, ale netusim jak to vynde financne, vyuzivali sme to v (hodne velke) firme pro distribuci nightly buildu a podobne.

Lupex

« Odpověď #10 kdy: 26. 01. 2012, 17:55:49 »
Měl jsem 2 dedik. servery v Lucembursku u server.lu   každý dělal 4TB měsíčně po celý evropě, latence do čech byly přijatelný. Oba vešlo se to do 160euro měsíčně. 

« Odpověď #11 kdy: 27. 01. 2012, 08:56:45 »
Kimsufi a server.lu vyzeraju celkom dobre.

Prave uvazujem aj nad takou alternativou, ze by sa zo zaciatku zakupil iba obycajny hosting - tych videi tam zo zaciatku bude mozno do 5-6GB, co nie je take hrozne. Tym by mi odpadli starosti o spravu servera....

Ked si projekt na seba zarobi, tak by sme vyuzili sluzby kimsufi(alebo server.lu) a neskor ako pise motyq amazon s3.

aaaaaaaaaaaa

« Odpověď #12 kdy: 27. 01. 2012, 11:13:36 »
Ja by som kupoval server v kazdej zemi, kde by bol trochu vacsi zaujem. Ja mam traffic cca 11TB/mesiac, vacsina v ramci CR/SR a je to za 60 eur, pricom mam vlastne zelezo. To je podla mna velmi dobra cena, ktoru by som asi pri umiestnovani do zahranicia a pod nedosiahol.

motyq

« Odpověď #13 kdy: 27. 01. 2012, 13:16:47 »
jeste doplnim ten svuj post...
Jde to asi skladat jakkoliv - v dnesni dobe to muzes i virtualizovat a pak klidne cele virtualy stehovat/klonovat pres pul sveta.
Kazdopadne vlastni fyzicke zelezo uz bych nechtel :-) (ale nerikam, ze to v nekterych situacich neni vyhodne)

Co se toho amazonu s3 tyce, tak zrovna tento tyden jeste udelali novou "gateway", kdy si to s3 uloziste muzes pripojit jako fyzicky device pres iscsi.. takze pak nemusis ani aplikaci upravit, ale mas ten "nekonecny prostor" pripojeny jako fyzicke zarizeni v systemu.