Potřebuji poradit s UML diagramy

Jenda

Potřebuji poradit s UML diagramy
« kdy: 25. 01. 2012, 20:21:26 »
Zdravím vás všechny,

potřeboval bych akutně pomoct s pár UML diagramama. Máme to jako předmět ve škole a já v tom strašně plavu. Naneštěstí zbývá pár desítek hodin do zkoušky. Mám sice zadání, které bude skoro stejné, ale nemám nikoho kdo by to aspoň trochu uměl.

Tak sem vás chtěl poprosit, jestli by něaká dobrá duše neuměla tyhle příklady vyřešit. Hrozně moc by mi to pomohlo... prosím.

Tady je to zadání:
http://dl.dropbox.com/u/3401942/Obraz1540.jpg
a druhá strana
http://dl.dropbox.com/u/3401942/Obraz1542.jpg
« Poslední změna: 25. 01. 2012, 20:35:46 od Petr Krčmář »

Kit

Re:Potřebuji poradit s UML diagramy
« Odpověď #1 kdy: 25. 01. 2012, 20:42:11 »
Ukaž, co máš už hotového a možná ti poradíme, jak to upravit.

osel

« Odpověď #2 kdy: 25. 01. 2012, 21:05:34 »
To jsou tak jednoduchý věci, že jestli to nedáš dohromady 10h před zkouškou, tak se na to vykašli rovnou. Pokud se ti náhodou podaří projít, tak ti ty znalosti budou zaručeně chybět do budoucna. Doporučuju ti si zkoušku posunout na pozdější dobu nebo si předmět zapsat znova.

Jenda

« Odpověď #3 kdy: 25. 01. 2012, 21:07:59 »
já vím, že je to jednoduchý, ale potřebuju s tím pomoct teď akutně, odložit už nemůžu.

nemohl bys mi to prosím něak v rychlosti načrtnout.....v čemkoliv.

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 25. 01. 2012, 21:52:54 »
nemohl bys mi to prosím něak v rychlosti načrtnout.....v čemkoliv.

Kód: [Vybrat]

)`·.   
                                                                                                           /(      .·´    (   
                   /(      .·´( )`·.                     (`·.              )\                      )\      )  `·._):::.    )'
          )\      )  `·._):::.....::)                    )  `·.   .·´( .·´  (               )\ .·´ .:`·.(:;;  --  ' '\:. :(   
    )\ .·´ .:`·.(:;;  --  ' '\:. :(.·´)    )\      .·´( .·´:..::(,(::--  ' '\:·.·´(        .·´  (,): --  ' '              \:·´   
.·´  (,): --  ' '              \....:::`·.(  (     );; :--  ' '             _\::.. `·.)`·.):.::/\                ,..::´/       
):.::/\                 ,..::´/:::......:::·´ .·´/\                ,..:´:::'/)::::..::::('`·:/::::\...:´/       /:::::/       
`·:/::::\...:´/       /:::::'/`·:'/¯¯¯ /  '  )/:::'\...:´/         `·;:;;:/·· ´´ ¯¯¯/    \::::/::::/      /;:::-'     '     
   \::::/::::/      /;::::-'   '/       /       \:::/::::/                            '/       \/;::-'/      /              '   
     \/;::-'/      /          /       /    '     '\/;::-'/       /:·,       .·´/      /  '           /      /                   
          /      /          /       /          (`·.)':/       /:::/      /::/      /             '/      /       )`·.         '
        '/      /          /       /     '        ):./       /`·;/      /:·/      /   '      .·´/I       I     .·´ ..(.·´(    '
       /I      'I         /       /              '\:/       /   /      /  /      /           )/::I,       ` · .):::...:::/.·´:('
     /::/`· ,    ` ·,_'/       /        '        /____/   /      '/  /      /            I:::::::.,         ¯¯¯¯¯¯ .·´/
    I:/::::::::` · , ___,.·:/        '        /:::::-  ´´  ,  - ´´´     .·´/   '          I::::::::::::.. ______.·´:::/
     `·:;::::::::::/:::::/:::/            '   /::`*..¸..-:/:`*..¸..-::::::::/               ' ·:::;:::::::/::::::::::/::::·´'
          ` ·:;:::/:::::/;·´          '      /:::::::/::/:::::::/::::::::- ´´           '         ' ·::::'/::::::::::/::·´     
                 ¯¯¯                      `*-::;/::::`*-::;/::::-·· ´´                               ¯¯¯¯¯¯      '   

Ivorne

« Odpověď #5 kdy: 25. 01. 2012, 21:59:50 »
A víš jaká je to pakárna tohle celý udělat? Jako nejsem si jistý, kdo tu stráví 2 hodiny nad tím, abys prošel zkouškou, hlavně když vidí tvojí "snahu".

Chtěj tam po tobě asi 5 typů diagramů a vysvětlovat ti je tu všechny se mi fakt nechce. Spíš si o tom něco přečti.

Až budeš mít konkrétní dotaz, rád ti odpovím.

re Lol Phirae: v čem je črtlý tohle? :D

Lol Phirae

« Odpověď #6 kdy: 25. 01. 2012, 22:06:23 »

toilet, font Reeko  8)  ;D

Ivorne

« Odpověď #7 kdy: 25. 01. 2012, 22:14:56 »

toilet, font Reeko  8)  ;D

A to jsem myslel, že UML už tak nějak umim  ::)

Jenda

« Odpověď #8 kdy: 25. 01. 2012, 22:15:34 »
Tak já chápu, že to působí dost vychcaně. Pro mě je to okrajovej předmět, kterej bohužel musím mít hotovej.
Úplně by mi pomohlo, kdyby mi jen někdo odhadnul v jakým typu grafu by jednotlivý příklady řešil abych věděl, že to nedělám od začátku špatně. Prostě uvítám jakoukoliv pomoc. Vzhledem k tomu, že na tu zkoušku je hodina tak sem nepředpokládal, že zkušenýmu člověku to bude trvat dvě hodiny....

Jenda

« Odpověď #9 kdy: 25. 01. 2012, 22:21:54 »
pomohl by mi i jen slovní komentář co a jak načrtnou...jen aby mi to pomohl na správnou cestu...

Ivorne

« Odpověď #10 kdy: 25. 01. 2012, 22:41:57 »
1 - asi diagram aktivit
2 - stavový diagram
3 - diagram aktivit
4 - nevim
5 - use case
6 - doménový model
7 - nevim
8 - doménový model
9 - diagram nasazení