Zdravím, mám nasledujúci problém:
Kúpil som nový notebook Asus na ktorom bol predinštalovaný Win7. Predtým som používal netbook na ktorom som mal Arch linux a akosi som si naň zvykol tak som si povedal že Arch nainštalujem vedľa windowsu a budem mať dualboot.
Inštalácia prebehla bez problémov, ako bootloader som zvolil syslinux a po dokončení inštalácie som reštartoval. Zobrazil sa syslinux s voľbami Arch a Win 7, oba nabootovali bez problémov, teda všetko fungovalo.
Lenže potom som zistil, že vo Windowse nefuguje hibernácia - namiesto hibernácie odhlási a stmaví obrazovku. Cez google som zistil, že hibernácia vo win funguje len vtedy keď je partícia s win označená ako aktívna (cez Ovládací panel - Nástroje na správu - Správa počítača - Správa diskov). Ak som to správne pochopil tak aktívna partícia = aktívny bootflag. Lenže keď na partícii s win zapnem bootflag, po reštarte ntb bootoje rovno do win a žiadny syslinux sa už nezobrazí teda do linuxu sa už nedostanem, napriek tomu že je plne funkčný. Ako to vyriešiť tak, aby som mal ako bootloader syslinux a zároveň aby fungovala hibernácia vo win?