Vážení spolubojovníci na poli IT.
Rád bych se zeptal, zdali máte někdo nějaký nápad, jak změřit, respektive porovnat výkon malých serverů. Výkon z hlediska plánovaného provozu prostředí nad Ubunutu srv + LAMP + (WPress nebo Wiki nebo Joomla).
Existuje nějaký jednoduchý benchmark, který spustím a on řekne jednoduché číslo? Něco jako kilowatty u motoru osobního auta. Vůbec nezlehčuji problematiku, chápu že vyjma atmosférického tlaku má na provoz vliv úplně všechno, ale jde mi o to, že mám k dispozici 3 miniservery (proc. Atom, Celeron a nevím jaký ten třetí, asi VIA, desky každá jiná ITX, každý 1G RAM a 20disk) - v intranetu doma z pohledu uživatele běží rovnocenně. Z nich jediného chci uplacírovat do horkého internetu, aby sloužil několika nadšencům (max 5 současných připojení, 10-20 stránek denně sem tam, žádné uploady/downloady). Ptám se: Existuje něco ve smyslu hypotetického programu LampBench.sh, který po pěti minutách vypíše: matika,šachy 100, disk,soubory 150, obrázky 80 fifníků za sekundu. Pokud totiž budou servy podobné, pak vyberu ten s nejmenší spotřebou (mám rekord: <19W!) protože pojede stále.
Děkuji a nezlobte se mým přízemním dotazem. Mašiny jsem dal dokonce do stejného case, a tak nevím, které mám dát tu čest být viděnou venku.