Ahoj,
chtel bych zeptat zda se muze nejak zasadne lisit vykon procesoru ARM od jednotlivych vyrobcu (tzn. kazdy ma svou implemetaci). Co ja vim v praxi to funguje tak, ze spolecnost ARM navrhne architekturu a jednotlivy vyrobci si nakoupi licence, implemetuji zakoupeny navrh a procesor si vyrobi popr. nechaji vyrobit. Mluvim tedka o srovnani ARM co se davaji do smatrphonu...
Tzn. kdyz nejaky vyrobce vyrobi procesor ARM Cortex A9 se 2 jadry, s frekvenci 1GHz, 28nm technologii potom produkt od jineho vyrobce by mel mit ten stejny vykon ne? - samozrejme s tim, ze parametry konkurencniho procesoru budou stejne.
Ja vim, ve finale u produktu jeste zalezi na velikosti/rychlosti RAM, typu grafickeho jadra atd. Mne, ale zajima pouze vykon ARM procesoru. Kdesi jsem videl nejaky benchmark ARM procesoru od Texas Instruments, nVidia, Qualcom atd. a vykonove se moc nelisily...
Prijde mi, ze vyrobci ARM potom nabizeji vsichni to same (smartphone)a ani jeden z nich nema moznost "vystupovat z rady" a mit tak konkurencni vyhodu. Jeste pripominam, ze srovnavam jen cpu, nikoliv to kdo tam prida jakou gpu.
Diky za prispevky