Ahoj,
dělám velmi jednoduchý web, v podstatě jde jen o seznam fotogalerií a prohlížení fotek. Přihlášení je vyřešené pomocí HTTP autentizace viz .htaccess
AuthType Basic
AuthName "Server"
Require valid-user
AuthUserFile soubor.txt
+ nějaká pravidla pro přepis adres
Už asi dva dny hledám funkční způsob odhlášení HTTP autentizace, které by fungovalo pod všemi prohlížeči. Bohužel triviální
http://logout@nazevwebu.cz nefunguje v Opeře a IE. Způsobů jsem zkoušel více, ale vše fungovalo v pořádku jen ve Firefoxu a Chromu (další prohlížeče z jiných OS než Windows jsem ještě nezkoušel). Pro IE existuje extra příkaz v javascriptu a tak jsem nakonec zprovoznil i IE. Opera stále vzdoruje - i když se odkáži na PHP stránku logout.php, která začíná:
header('WWW-Authenticate: Basic realm="Server"');
header('HTTP/1.0 401 Unauthorized');
echo "Prihlaste se...";
tak Opera sice hodí okno pro přihlášení, ale tam stačí dát storno, smazat v url logout.php a web stále funguje, jako když je uživatel přihlášený.
Jiný způsob přihlašování se mi nechce volit, protože když by někdo znal odkaz na konkrétní fotku, tak by ji zobrazil i bez přihlášení. Zároveň se fotky načítají také do webu na další doméně a než se načte první, tak se vyhodí okno pro přihlášení pšes HTTP autentizaci, což je pro návštěvníka rychlejší než se přihlašovat na jiném webu, aby si na svém foto zobrazil.
Děkuji za odpověď.