sd@fucksheep.org:
Ja prece netvrdim, ze favorit nemuze nabourat do bavoraku, jenom rikam, ze to na 99.9% bude neumyslne a to je rozdil, proto se tomu rika nehoda. Pokud se ti naboura do databaze hacker tak to ma k nehode hodne daleko, nakolik na to, aby si se nekam naboural, musis v prvni rade chtit.
Ja bych investice do bezpecnosti prirovnal k hlidanemu parkovisti. Prijedes, zaplatis, dostanes listek a jdes nakoupit. Pokud se ale vratis a auto tam nebude, nebo v nem bude neco chybet tak mas smulu. Zni to sice divne, ale kolik z vas skutecne nekdy cetlo podminky placeneho parkovani? Viceme platite za flek a kdyz se neco stane mate vymluvu pro pojistovnu a mozna CCTV zaznam pro cajty. Od provozovatele nedostanete ani popel. Vicemene si zainvestoval do zviseni pravdepodobnosti ze se to nestane. Je to jako nakupovani koni v dostihah a sazkach, cim vice jich mas, tim vetsi pravdepodobnost ze ti na ne nekdo slapne a bude cvakat, na druhou stranu nikde neni jistota ze se tak stane.
Jinak urcite mas pravdu, ze v urcitych pripadech je to primo dano predmetem cinnosti dane spolecnosti. U banky je to jine nez u webu s nahatejma holkama. Tyto spolecnosti urcite budou chtit do bezpecnosti investovat, navic budou jistojiste pojisteny, ale vyplyva to z jejich podstaty. Zase ale potreba zopakovat to, co dle meho nazoru mel na mysli martin, a to ze spolecnosti pristupuji ke SVYM vlastnim datum dosti nezodpovedne a podcenuji zalohy a bezpecnost systemu, protoze penize, ktere by do toho meli dat si pani velkopodnikatele radeji strci do kapsy aby mohli ject na dovolenou a koupit si nove auto. Nejednu spolecnost uz to stalomisto na slunci. V tomto pripade to muzou svadet na koho chteji nicmene slo o jejich data, ktere potrebovaly ke sve cinnosti..
Btw. vzdycky mne zajimalo, co se da z libika ukrast tak zajimaveho

.
Ja bych na ten M$ tak tvrdej nebyl. Ono to s nima totiz neni tak spatny jak se nekteri zaryti odpurci snazi tvrdit. To jejich vysadni postaveni na trhu je tak nejak odsuzuje k zajmu hackeru a script kiddie vseho druhu takze je hrozne snadne je odsuzovat, ale za vetsinu widlacke pruchodnosti si ale muze beztak uzivatel sam.