Zkusenosti s ruznymi technologiemi

Ginnyous

Zkusenosti s ruznymi technologiemi
« kdy: 23. 12. 2011, 23:31:37 »
Ahoj, docela by me zajimalo, jake jste kdy zkouseli technologie, co se vam na nich libilo a proc delate v tom, v cem delate :-) Ptam se ze zvedavosti a taky z duvodu, ze sam ted pokukuju po nejake slusne technologii. Je jedno, jestli jste je vyuzivali k programovani ucetnich aplikaci, eshopu, her, opravdu cokoliv.

Mordae

Re:Zkusenosti s ruznymi technologiemi
« Odpověď #1 kdy: 24. 12. 2011, 00:02:32 »
Hmm, cely zivot jsem koukal po nejlepsi technologii a kdyz jsem ji konecne nasel, nemam co v ni delat a v praci nemuzu.

http://racket-lang.org/

« Odpověď #2 kdy: 24. 12. 2011, 14:27:08 »
Pre mna jednoznacne:
1. Brainfuck http://en.wikipedia.org/wiki/Brainfuck
2. A k tomu si pustim Nyan Cat http://nyan.cat/

Radovan

« Odpověď #3 kdy: 24. 12. 2011, 15:30:06 »

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #4 kdy: 24. 12. 2011, 15:41:02 »
[RADOVAN] je to poměrně dávno, co jsem s někýbm vedl diskuzi, že kdyby se dnes programovalo tak jako za dob gumáka, tak se windows musejí vejít na jednu disketu i s officema. Neskutečné, co se do těch 64kb dokázalo nacpat.

to je jedno

« Odpověď #5 kdy: 24. 12. 2011, 19:52:29 »
u me Drupal. proc? okolo webu jsem se motal delsi cas(prezentace pro zname) a pak kdyz jsem potreboval resit CMS zvitezila vrozena lenost cokoliv vymysleneho vymyslet.
A volba to byla dobra vyborna, excelentni, nejlepsi.

andy

« Odpověď #6 kdy: 25. 12. 2011, 00:21:29 »
Nj, drupal je dobry ale neskutocne pomaly. U mna stare dobre delphi. Preco? Lebo mal v tom clovek co potreboval naklikane za par minut, exac bol miniaturny a nepotreboval cely runtime framework a kompilovalo to skoro instantne (oproti c++).

Ginnyous

« Odpověď #7 kdy: 25. 12. 2011, 03:01:24 »
u me Drupal. proc? okolo webu jsem se motal delsi cas(prezentace pro zname) a pak kdyz jsem potreboval resit CMS zvitezila vrozena lenost cokoliv vymysleneho vymyslet.
A volba to byla dobra vyborna, excelentni, nejlepsi.
Ze stejneho duvodu ja Django - vestaveny admin system a velke mnozstvi uz hotovych veci (hlavne tedy bravurni Django CMS). Nemam rad "Nette" styl, aneb co si clovek nenapise, to nema.

to je jedno

« Odpověď #8 kdy: 25. 12. 2011, 09:07:36 »
Nj, drupal je dobry ale neskutocne pomaly.
sorry, ale toto muze rict jen nekdo kdo si nekde precetl nářky nekoho komu to nechce jet na freehostingu a vubec netusi jak to ve skutecnosti je. Kdyz vetsina lidi nevi jak tento nastroj vyladit tak to neznamena, ze to nelze.

andy

« Odpověď #9 kdy: 25. 12. 2011, 12:56:53 »
Blablabla. Mne to bezi na platenom a mam load time 90ms, ale stalo ma to hodne usilia a neslo len o povolenie cache. Keby som to nevedel z osobnej skusenosti, tak to nepisem. Zakladna instalacia je ako tak pouzitelna, ale das si tam par veci, pripadne chces trosicku dynamicky obsah pre anonymnych userov a je to o nicom. Neviem kto to povedal, ale su rychle weby a mrtve weby (okrem toho google rata rychlost do pagerangu). Ak chces stale dobre casy, tak potrebujes na to aspon VPS a v tom pripade by som uz rozmyslal o niecom inom.

neron

« Odpověď #10 kdy: 29. 12. 2011, 10:39:25 »
Nj, drupal je dobry ale neskutocne pomaly.
sorry, ale toto muze rict jen nekdo kdo si nekde precetl nářky nekoho komu to nechce jet na freehostingu a vubec netusi jak to ve skutecnosti je. Kdyz vetsina lidi nevi jak tento nastroj vyladit tak to neznamena, ze to nelze.

No já se pod to klidně podepíšu, s Drupalem mám své zkušenosti, je to pomalé až hanba, stačí přidat pár modulů a každé vygenarování stránky pošle do databáze haldu SQL dotazů. A nejvíc nejlepší je pak když je potřeba něco opravit ve zdrojákách, je to neuvěřitelný bastl.