Je to trochu mimo, ale npíšu to sem.
Pár dní zpět jsem potřeboval zjistit jaké fotky mám v NTB a jaké na desktopu a udělat nějakou synchronizaci. rsync mi přišel jako dobrá volba, ale soubory mohly mít jiný čas (podle kterého rsync jede) nebo nemusely být na jednom stroji kompletní. rsync -c dělá checksum souborů a tím pádem by se mi o tohle postaral.
Ale mluvíme tady o Intel Atom v NTB (u kterého jsem seděl) a připojení přes wifi, cca 20GB dat a mojí lenosti.
Řešení ve zkratce - md5sum na obou strojích všeho a do souboru, diff souborů s md5 součty, vyseknutí jen cesty z předchozího příkazu, použití rsyncu spolu s cestou ke konkrétním souborům.
Prasil jsem se s tím hodinu, nakonce šlo o 30 fotek a udělal bych to ručně za 5 minut. Ale vyřešil jsem to systémově. Takhle se snažím i řešit případný kód. Spíš myslet na to, že to bude do budoucna chtít víc, ež to pak dodělávat.
Při aplikování nové technologie (fuj, to zní blbě) to mám tak, že si počtu nějaké základy, nejlépe i s příklady, a pak to začnu plácat dohromady. První věc tahle udělaná stojí sice za prd, ale už v ní člověk stihne vychytat nebo vylepšit spoustu věcí. Učím se hlavně z příkladů, teorie je mi k ničemu.