Compiz při přesunu oken trhá

Mirek

Compiz při přesunu oken trhá
« kdy: 15. 12. 2011, 16:22:13 »
zdravim,
tak si stale hraju s compizem, vsechno funguje paradne az na jednu drobnost
Kdyz nastartuju system, vsechno slape paradne , vcerne presouvani oken, po case mi ale tohle presouvani oken zacne byt trhane a to az moc. Vsechno ostatni ale funguje bez problemu.
Netusite cim to muze byt zpusobeno?

diky
« Poslední změna: 15. 12. 2011, 20:28:10 od Petr Krčmář »

Mirek

Re:compiz presun oken
« Odpověď #1 kdy: 15. 12. 2011, 20:23:41 »
tak asi to bylo winem a hw akceleraci obrazu, budu to sledovat , pripadne napisu

mirek

Re:Compiz při přesunu oken trhá
« Odpověď #2 kdy: 18. 01. 2012, 01:40:32 »
ted mam v tom 4GB  a zatim jsem nepocitil zadny problemy , jen u winu (dude , winbox, vic nepouzivam) , ale i se zaplym , to uz beha bez problemu, prijde mi, co jsem tak vysledoval, ze jakmile zacne dochazet nebo se neco dit s ramkou (treba presun na swap, nevim, neznam), zacne se compiz-"gumovy presun oken" sekat,  u nekterych oken. Nereknu vam u jakych, ale deje se to. Reseni? .... vice ram, nebo mozna rychlejsi disk (coz ani jedno uz tedka taky neni problem)

ted to budu presouvat na ssd disk, jsem zvedavej

PanSadlo

« Odpověď #3 kdy: 18. 01. 2012, 01:57:53 »
Pouzivas grafiku od nvidie? Pokud ano tak sem mel podobnej problem, v NVIDIA X Server setting sem mel sice nastaveny Performance Maximum ale stejne se to neulozilo po rebootu - tudiz se pak zaclo prostredi nesmyslne trhat jak si grafika hledala "optimalni takt". Tak to zkus nastavit pri kazdym spusteni.

mirek

« Odpověď #4 kdy: 18. 01. 2012, 11:18:27 »
mam tam ATI HD 4870  (asus)

3ugeene

« Odpověď #5 kdy: 18. 01. 2012, 14:22:25 »
v proprietarnich ovladacich (ati center) nastavit polozku TEAR FREE na zapnutp

3ugeene

« Odpověď #6 kdy: 18. 01. 2012, 14:25:25 »
píšu jak prase, pardon :D

je třeba mit nainstalovanej ovladač od AMD a potom:

http://goo.gl/F1s7M

mirek

« Odpověď #7 kdy: 19. 01. 2012, 10:57:41 »
vsechno tohle mam nainstalovano, nastaveno,
i tak se presun obcasne trha, je to spise nepravidelne

pouzivam compiz s beznym nastavenim, nic nestandartniho, ale otevru jedno okno, presun je naprosto plynuly ,  jakmile okno pustim a chci ho presunout jeste jednou (to same okno), pohyb je trhany , to same , kdyz spustim dalsi app , prvni je v pohode, dalsi trhany, ale neni to pravidlo. Prijde mi, ze je v tom nejaka chybka / bug

hodne pouzivam suspend mod pro vypnuti pc , v tom bych to ale nevidel, dela to i po beznym zapnuti , ale projevi se to pozdeji

mam ted 4GB ram (vyuzito cca 40%) , system nainstalovany na ssd disku (cteni i zapis >200MB/s) , swap mam na ssd - 4GB (vyuzito cca 5%) , /tmp mam na ram disku

pc sestana : intel dual core 2.3GHz , 4GB ram, Gr. ati radeon hd 4870 (asus) s 1GB

mirek

« Odpověď #8 kdy: 19. 01. 2012, 15:17:43 »
jinak co na to ma vliv (mimo jine), je transparentni pozadi (aby bylo videt do kostky), po vypnuti transp. desktopu to prestalo delat (takovy to trhani pri druhem a dalsim presunu)

mirek

« Odpověď #9 kdy: 06. 02. 2012, 14:11:24 »
tak nemuzu si pomoct , ale compiz je nejakej divnej 9i kdyz peknej0 , hlavni problem je v neplynulem presouvani oken a pak nestabilita pri startu apps , nejsem zase takovej linux guru , abych to dal dohromady ,
primarne jsem pouzival ati proprietalni ovladace , pak radeonhd (stazeno z amd/ati site) , ted zkousim xf86 , ale ty mi nejdou ani nainstalovat , hazi to stale nejake chyby

do ciste instalaci ubuntu/xubuntu/mint  to beha vice mene prefektne, ale po case se v tom neco posere

mirek

« Odpověď #10 kdy: 06. 02. 2012, 14:17:38 »
ted uz mi ani nevadi trhani se oken pri presunu, ale hlavne ta nestabilita , ktera puvodne nebyla (tak mesic zpet to behalo abs. stabilne).
compiz pouzivam 0.9.6 (to co mi dist nabidla), na inetu jsem ale nasel max 0.9.4 (dev) a 0.8.x (stable) , .... co je to za bordel ?

mirek

« Odpověď #11 kdy: 06. 02. 2012, 17:55:00 »
tak ted po preinstalaci na mint11  beha compiz jako vino , abs. zatim zadny problem
kernel 2.6.x , compiz 0.9.4

... bleee

mirek

« Odpověď #12 kdy: 09. 02. 2012, 14:58:38 »
tak po nekolika dnech, kdy mam nainstalovany temer vsechny apps , muzu rici, ze mint 11 + compiz + xfce4  netrpi zadnymi vetsinmi problemy , co se tyka stability a akcelerace woken . Ani pri presunovani se to netrha . Naprosta spokojenost .
Jedine, co mi na tom castecne zlobi, je prepinani apps na liste , kdyz apps jsou na ruznych plochach , zlobi to , ale jen castecne .

absolutly the best environment & system

poslu brzy avi