Zdravím,
krátkou chvilku používám v autě telefon s androidem jako mp3 přehrávač a dost
mi to vyhovuje (dotykové ovládání, jakžtakž použitelná navigace, telefonování).
Napadlo mě ale, že úplně super by bylo mít na stejný účel tablet. A jak jsem
tak nad tím přemýšlel, říkal jsem si, jestli bych vlastně tabletem nemohl nahradit
notebook (mám sice 13" MacBook Pro, který má jenom 2kg, ale i tak mě to
nebaví pořád tahat). Prostě někam přijet, vyndat tablet z držáku a jít pracovat.
Takhle na cestách se zabývám většinou správou nějakých sítí a serverů, takže:
1. nejvíc času trávím v terminálu
2. nutně potřebuju RJ45
3. nutně potřebuju nějaký základní nástroje pro diagnostiku sítě (ping, nmap, tcpdump apod.)
4. nutně potřebuju vnc a rdp klienta
5. bylo by fajn, kdybych mohl používat i terminál přes sériák (není to úplně nutný, ale bylo by to fajn)
6. zbytek už jsou jenom takovýty obyčejný věci typu email, web atd.
Přijde mi, že všechno by mělo s androidovým tabletem jít (kromě toho sériáku, ale ten kdyžtak oželím).
Zajímalo by mě teda:
1. Nezkoušel jste někdo takhle tablet používat? Jaké jsou zkušenosti?
2. Jsou dobře použitelné androidové terminály (např. telefon s ConnectBotem je ok jako nouzovka v terénu, ale dá se CB používat i víc "na vážno"?)
3. Když připojím externí klávesnici, bude rozumně fungovat v terminálu i s vnc, rdp? (tj. budou dobře fungovat i klávesy typu ctrl, insert, apod.?)
4. Máte tip na nějaký konkrétní tablet, nebo alespoň výrobce? Úplně ideální by byl samozřejmě tablet, na kterým by jel nějaký standardnější Linux než android, ale to je asi scifi, že? Zatím mi přijdou jako vhodný 10" čínský tablety typu flypad, epad, M1006 apod. - jsou levný a mají RJ45, což je asi jediná věc, která mě ohledně HW zajímá
Dík předem za jakýkoliv rady, hlavně případný zkušenosti z provozu.