Prodám notebook Lenovo ThinkPad

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
Re:Prodám notebook Lenovo ThinkPad
« Odpověď #15 kdy: 14. 12. 2011, 15:31:26 »
¨Jak moc to specha? Bral bych komplet.

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 14. 12. 2011, 15:51:25 »
Koukam ze s krizkem po funuse. Nepotrebuju to nejak nutne ale kdyz nesezenes kupce, dej vedet.

« Odpověď #17 kdy: 14. 12. 2011, 16:19:41 »
prodano ... nicmene napiste mi mail at mam na Vas kontakt, pokud by obchod z nejakeho duvodu neprobehl, tak bych se ozval.

Tom.

« Odpověď #18 kdy: 14. 12. 2011, 19:10:19 »
Můžeš to trochu rozvést? Zajímalo by mě to.

(sorry za OT, ale snad to bude ne jeden-dva příspěvky...)
strucne a rychle, potreboval jsem nutne notebook maji repasovane IBM, prisel jsem do kramu a zakoupil vyhlidnute T60p soucasti licence WXp (jsou mi ukradene nepotrebuju je), prinesu domu rozbalim zapojim, pri instalaci systemu jsem prisel na to ze nefunguje touchpad (po nekolika hodinach testovani tipuju ze ho nekdo zapomel zapojit), po instalaci jsem zjistil ze baterie lze nabit max na 2%, displej ma slabsi podsviceni, zadne vady nebyly uvadeny jako u jinych typu, druhy den jsem notebook zanesl zpet a masinerie zvana reklamace zacala, nemam penize ani notebook co jsem potreboval, prodavac ktery mi pred 20h ten notebook vychvaloval mi zacal davat otazky jako kdyby me videl poprve jestli, mel nainstalovany OS...vrchol toho byl ze se mi pokusili podstrcit k podpisu reklamacni protokol bez popisu vad.. jelikoz jsem po techto zkusnostech nechtel jednat s mistni pobockou poslal jsem email na centralu... je to tyden a ticho...

« Odpověď #19 kdy: 14. 12. 2011, 19:17:47 »
strucne a rychle, potreboval jsem nutne notebook maji repasovane IBM, prisel jsem do kramu a zakoupil vyhlidnute T60p soucasti licence WXp (jsou mi ukradene nepotrebuju je), prinesu domu rozbalim zapojim, pri instalaci systemu jsem prisel na to ze nefunguje touchpad (po nekolika hodinach testovani tipuju ze ho nekdo zapomel zapojit), po instalaci jsem zjistil ze baterie lze nabit max na 2%, displej ma slabsi podsviceni, zadne vady nebyly uvadeny jako u jinych typu, druhy den jsem notebook zanesl zpet a masinerie zvana reklamace zacala, nemam penize ani notebook co jsem potreboval, prodavac ktery mi pred 20h ten notebook vychvaloval mi zacal davat otazky jako kdyby me videl poprve jestli, mel nainstalovany OS...vrchol toho byl ze se mi pokusili podstrcit k podpisu reklamacni protokol bez popisu vad.. jelikoz jsem po techto zkusnostech nechtel jednat s mistni pobockou poslal jsem email na centralu... je to tyden a ticho...

Tak to je špatný, to je fakt... Dík za odpověď.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #20 kdy: 14. 12. 2011, 20:18:40 »
No jo, GigaComputer ... ja uz nasim bazarum neverim, uz i Aukro je lepsi, ale nejsolidnejsi jsou Anglicani z ebaye ... zaplatis, do tydne ho mas na stole se zarukou a podporou. U nas to bohuzel nikdo tak dobre neumi. Tady se jen rejzuje ... prodat a neznat. Zduraznuji, ze pisi o bazarech.

« Odpověď #21 kdy: 14. 12. 2011, 21:49:23 »
No jo, GigaComputer ... ja uz nasim bazarum neverim, uz i Aukro je lepsi, ale nejsolidnejsi jsou Anglicani z ebaye ... zaplatis, do tydne ho mas na stole se zarukou a podporou. U nas to bohuzel nikdo tak dobre neumi. Tady se jen rejzuje ... prodat a neznat. Zduraznuji, ze pisi o bazarech.

Vyborni jsou i Nemci - a maji stejny 220V zastrcky jako my ;) Navic na Nemeckym Ebayi je imho vetsi vyber.

Jinak kupodivu znam jeden vyborny brnensky "bazar", ktery je vyborny mozna prave proto, ze to bazar neni :) Nemel jsem s nima nejmensi problem, naopak domluva byla vzdycky vic nez vstricna. (s tou firmou nemam nic spolecnyho, nedelam pro ne PR :) ale myslim si, ze lidi, co neco umej dobre si zaslouzi pochvalu a reklamu, zvlast v nasich koncinach. Takze snad nebude vadit, kdyz dam odkaz: http://www.device.cz/ )

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #22 kdy: 14. 12. 2011, 22:38:29 »
Ano, je to mozne, to vubec nepopiram. Na ty brnaky mrknu a asi je i zkusim, protoze preci jen je lepsi podporovat nase lidi. Ale na to, ze kazdy rozumi vsemu, tak schopnych, aby pohledal jak jehlu v kupce sena. Kazdopadne diky za odkaz.  ;)

Tom.

« Odpověď #23 kdy: 14. 12. 2011, 23:51:17 »
uz to ve me bobtna zitra to bude presne tyden co jsem ten email posilal, mam chut posbirat emaily na celou formu vcetne uklizecky a poslat jim fuckujici email

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #24 kdy: 15. 12. 2011, 01:23:15 »
[Tom] Tome, klíd, já bych Ti mohl povídat o autorizovaném servisu Lenovo .... teda jen řada IdeaPad .... ThinkPad funguje naštěstí pořád dobře. Ale IdeaPad ... zavoláš nějakého operátora, ten Ti objedná kurýra a ten Ti odveze notebook, ani nevíš kam .... pak Ti ho zase přiveze ... zjistíš, udělali něco jiného, než si nahlásil a že Ti chybí kus notebooku .... zavoláš znova operátorku, popíšeš jí to, zavolá Ti kurýra, ten to někam odveze a ..... ejhle, nebylo to tu už? No a takhle jsi půl roku bez notebooku. ČOIka Ti řekne, že se s nima můžeš maximálně soudit a když to prohraješ, platíš vše. Oni prý s tím nic nezmůžou. Voláš na české zastoupení, tam Ti slíbí, že to vše zaurgují, a že ho budeš mít rychle doma .... ejhle, ani třicetidenní zákonná lhůta jim nestačila. Věci se začno hýbat, až když se promailuješ na zastoupení pro východní evropu. Na ThinkPady nedám dopustit, ale IdePady už nechci ani vidět! Vím, že to není tou řadou notebooků, ale, že to je v českých flákačích. Naštěstí si to Lenovo uvědomilo a prý budou nějaké změny, co se týká servisu .... Takže možná v nějaké budoucnosti dostane i řada IdeaPad znovu šanci. A Tebe vzrušuje nějaký Gigacomputer .... Takže až si půjdeš pro notebook, zkontroluj na místě, jestli to je opravené, nevěř řečičkám a nic nepodepisuj. Pokud to nebude opravené, tak jim řekni, kolik dnů jim ještě ze zákona zbývá na nápravu, jinak, že budeš požadovat vrácení peněz. Není to jednoduché, aby člověk tady něčeho docílil, musí řvát, málo kdy to jde v klidu.

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 15. 12. 2011, 09:07:41 »
Dle mojich informaci uz i samotnemu lenovu dosla trpelivost a konci se stavajicim servisem, ktery mimo jine dela servis i pro Sony VAIO. U toho Vam z prvni ruky muzu rici, ze jejich (ne)sluzby jsou katastrofalni. Bych mohl vypravet co je tenhle spolek schopen vytvorit.

Paja

« Odpověď #26 kdy: 26. 10. 2013, 21:29:07 »
Pokud ještě sháníte ThinkPady, tak určitě mrkněte na http://www.importpc.cz/, mají skvělou nabídku repasovaných počítačů. Dostal jsem tam 2 roky záruky a ty počítače jsou jako nové, takže proč ne?

brk

« Odpověď #27 kdy: 27. 10. 2013, 09:38:48 »
[Tom] Tome, klíd, já bych Ti mohl povídat o autorizovaném servisu Lenovo .... teda jen řada IdeaPad .... ThinkPad funguje naštěstí pořád dobře.
Mi opravovali v servisu 3 týdny ThinkPada s  next business day onsite zárukou, jen ať si ujasníme to "pořád dobře". Pokud to ale srovnáváš s tím, co si zažil s tím IdeaPadem, tak je to asi fakt pohodička. Jen 21x déle, než za jak dlouho to mělo být.

S něčím z řady Idea jsem si taky nepěkně užil. Prodali něco s dvouletou zárukou a pak ji odmítali uznat, protože to bylo koupeno na IČO, kde najednou tvrdili, že IČO má záruku 1 rok. Přitom dvouletá záruka tam fakt byla. Bohužel začala podle systémů Lenova běžet asi dva měsíce před koupi, kdy výrobek opustil brány továrny a v tomto mezidobí za dva roky se to pokazilo. Kdyby byl výrobek vadný o něco dřív, tak Lenovo nechce ani žádné doklady, protože vidí, že to má i podle interních dokladů v záruce. Toto mezidobí se pak prostě běžně dokládá dokladem o koupi a tady s tím IČO byl problém. Z běžné rutinní opravy byla prvně několikatýdenní tahanice, než to vůbec byli  ochotni opravit.

Ale ať jen nehaním, někteří technici na konci záruční procedury jsou zas pro změnu hodně féroví. Při výměně jednoho dílu mě předem upozornil na vznikající závadu, která by se pravděpodobně projevila až po záruce a řekl, ať si ji za nějaký čas ještě nahlásím, ať to stihnu v záruce. Jinak by to bylo klasické "kurvítko".

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #28 kdy: 27. 10. 2013, 10:24:42 »
[Tom] Tome, klíd, já bych Ti mohl povídat o autorizovaném servisu Lenovo .... teda jen řada IdeaPad .... ThinkPad funguje naštěstí pořád dobře.
Mi opravovali v servisu 3 týdny ThinkPada s  next business day onsite zárukou, jen ať si ujasníme to "pořád dobře". Pokud to ale srovnáváš s tím, co si zažil s tím IdeaPadem, tak je to asi fakt pohodička. Jen 21x déle, než za jak dlouho to mělo být.
Tak takovou zkušenost naštěstí ještě nemám, tím nechci psát, že to není možné. Asi by šlo i nějak je omluvit, ale není důvod. Podmínky jsou zcela jasné a tak by se měli i dodržet.

S něčím z řady Idea jsem si taky nepěkně užil. Prodali něco s dvouletou zárukou a pak ji odmítali uznat, protože to bylo koupeno na IČO, kde najednou tvrdili, že IČO má záruku 1 rok. Přitom dvouletá záruka tam fakt byla. Bohužel začala podle systémů Lenova běžet asi dva měsíce před koupi, kdy výrobek opustil brány továrny a v tomto mezidobí za dva roky se to pokazilo. Kdyby byl výrobek vadný o něco dřív, tak Lenovo nechce ani žádné doklady, protože vidí, že to má i podle interních dokladů v záruce. Toto mezidobí se pak prostě běžně dokládá dokladem o koupi a tady s tím IČO byl problém. Z běžné rutinní opravy byla prvně několikatýdenní tahanice, než to vůbec byli  ochotni opravit.
Wau, oni už stáhly záruku pro podnikatele na jeden rok i pro řadu Idea ... no to tedy potěš ... tady v tom mají te manegmant pěkně blbě zmáklej. Vždyť koncový zákazník (kdejaký student) může ten notebook používat mnohem intenzivněji ... kdyby to raději o ty tři kila zdražili a nehejbali se zárukou, stejně každej, kdo používá hlavu, tak si ten rok záruky dokoupí.

Ale ať jen nehaním, někteří technici na konci záruční procedury jsou zas pro změnu hodně féroví. Při výměně jednoho dílu mě předem upozornil na vznikající závadu, která by se pravděpodobně projevila až po záruce a řekl, ať si ji za nějaký čas ještě nahlásím, ať to stihnu v záruce. Jinak by to bylo klasické "kurvítko".

Tak všechno je jen v lidech, někdo upozorní, někdo ne. Věřím však tomu, že kdyby někdo z managmentu znal jméno toho férového, tak by s tím mohl mít ještě problémy. Kdo má co upozorňovat na kurvítka? Co to je za kurvítko, když se nestihne zkurvit! :-D

TomasP

« Odpověď #29 kdy: 27. 10. 2013, 14:43:43 »
OT: též bych doporučil Brněnský DEVICE.CZ, super rychle vše nachystané, příjemný lidi, reklamace kus/kus, přímo na místě prostě SUPER!

Když dojedete osobně, donesou vám pár kusů ze skladu, vyberete si a oni ho pak nachystají.... Případně po netu, ale to už prostě dostanete ten co je nejvýš na hromadě....

JInak GL s reklamací