FreeBSD nechce spustit X server

Laci

FreeBSD nechce spustit X server
« kdy: 07. 12. 2011, 18:22:31 »
Kód: [Vybrat]
Xorg -configure
« Poslední změna: 07. 12. 2011, 21:18:17 od Petr Krčmář »

Laci

Re:Server is already active for display 0 (FreeBSD)
« Odpověď #1 kdy: 07. 12. 2011, 18:26:33 »
Omylom som namiesot Prohlédnout dal Poslat,takže:
Xorg -configure mi dá takýto výstup, chcem is nakonfgiruvoať X po inštalácii driveru grafiky
Fatal server error:
Server is already active for display 0
If this server is no longer running, remove /tmp/.X0-lock
and start again.

Niekde som našiel tento command:
ps aux | grep `cat /tmp/.X0-lock - výstup
root        1707  3.3 20.3 217864 208956  ??  S     6:12PM   0:14.82 /usr/local/b
root        1917  0.0  0.2  5656  2504   0  SV+   6:14PM   0:00.00 grep 1707 (c
Neviem moc čo to znamená, že bežia 2 servery alebo čo, preto potrebujem s tým radu
rm -rf /tmp/.X0-lock toto pomohlo, ale po reštarte tam mám oäť 2 čo asi nie je normálne, ak niekto vie pls objasnite mi vocogo, naposledy som s tým problém nemal...
« Poslední změna: 07. 12. 2011, 21:17:52 od Petr Krčmář »

x

Re:FreeBSD nechce spustit X server
« Odpověď #2 kdy: 08. 12. 2011, 06:47:55 »
Ta hlaska uz snad ani srozumitelnejsi byt nemuze. Znamena to, ze X uz bezi a je tak nesmysl se pokouset pustit ho znova. Pokud je novy driver, tak staci v xorg.conf zmenit ten driver a X restartovat jestli to pojede.

Cekal bych taky, ze tohle bude davno precteno http://www.freebsd.org/doc/en_US.ISO8859-1/books/handbook/x11.html

Chapat vystup ps a pouziti grep patri k nutnym zakladum prace s Unix systemy.

Proc pomohlo odstranit ten soubor a k cemu tam vubec je a co obsahuje by bylo taky dobre vedet pred jeho mazanim.

Laci

« Odpověď #3 kdy: 08. 12. 2011, 13:34:32 »
Ja som nechcel spustiť X, to sa robí ak sa nemýlim
startx, chcel som vytvoriť xorg.conf a potom ho umiestniť do /etc/X11 pretože som tam žiadny nemal a prišlo mi to divné ako to, že X idú bez neho neviem. Išiel som podla handbook, ale s hentakou hláškou sa tam neočakáva. Nakoniec som tam aj tak použil xorg, cez nvidia-xconfig, neviem aký je medzi nimi priepastný rozdiel ale nejaký isto, pretože som si ich porovnával cez cat. Command ps i rúrku znám, Unix sa iba učím :) a najlepšie sa učí na FreeBSD alebo niekde kde je človke donútený sa učiť. Mám aj jednu knižku v PDF, ale podľa mňa to chvíľu trvá kým sa s tým človke vžije, od malička sú všetci odchovaní na WIn. Ono v podstate už tam tú grafiku mám len doriešiť jeden error a to Unable to load X Server Display Configuration page: Failed to query NoScanout for screen 0. v Nvidia settings a bude to pohode, ešte mi však flash videa vo fullscreen sekajú trošičku, takže ten error bude možno podstatný, teda neviem čím by to iným mohlo byť. Minule som niekde čítal, že to je vstavaný problém nvidia driveru a videl som guide ako to spraviť len sa mi nedarilo, tak uvidím ako pochodím.

« Odpověď #4 kdy: 08. 12. 2011, 15:35:48 »
Jo tak tohle znam:) Znamena to že Xserver už jednou běžel nebo běží a má v sobě už konfig. Doporučuju jít podle Handbooku dost to tam popisují přesně tak jak se má postupovat. tzn. nakonfigurovat a pak tesnout a pak spustit...

btw co takhle google

I keep getting the message: "Server is already active for display 0"

You get an error message like:

Fatal server error:
Server is already active for display 0
 If this server is no longer running, remove /tmp/.X0-lock
 and start again.

The number denotes the display number (in this case 0). This number needs to be unique on the system, so you cannot run two servers on one system with identical display numbers. This message indicates that there is already a server with this number running on the system. You can verify this by running

ps aux | grep `cat /tmp/.X0-lock`

If you see an output like:

root  2283  0.5  5.1 27796 6536 ?    S  Apr21  59:03 [X]

it indicates that there is indeed an Xserver running under this PID. To start a second server on the same system you have to give it a different dislay number. If you start your servers using startx you can do

startx -- :1

to start a server with display number 1. If you are sure there is no other server running on your system and above ps command indicates that no server with this PID is running, you should remove the file /tmp/.X0-lock by doing (as 'root'):

rm -rf /tmp/.X0-lock