Wi-Fi připojení po 10 sekundách spadne

Jaroslav Skalický

Wi-Fi připojení po 10 sekundách spadne
« kdy: 06. 12. 2011, 19:02:15 »
Zdravím, mám problém s připojením wifi. Po připojení spojení tak cca 5 vteřin funguje (načte se třeba jedna stránka v prohlížeči) pak dalších 5 vteřin je sice připojení aktivní, ale nepřenášejí se žádna data a pak připojení spadne. Co je ale zvláštní je, že tohle chováni se děje jenom v jedné konkrétní (školní) síti na jednom konkrétním místě a jenom někdy (V jeden den funguje bez problémů, druhý den to už takhle blbne). Když už to takhle blbne, tak zdá se že jenom mně (ostatním okolo síť funguje normálně) a nepomůže nic - zkoušel jsem restart, přeinstalování driverů, jiný operační systém (mám Windows XP SP3 a Ubuntu 10.10) a bez výsledku, musím přijít třeba druhý den. Jiná síť která je v dosahu funguje normálně. Zkoušel jsem i zběžně googlit a nenašel jsem nic co by mi pomohlo, ačkoliv se zdá že někteří lidi mají taky podobný problém.
Síť - WPA2, ověřování přes 802.1x EAP MSCHAP v2
Síťovka - Broadcom 4322AG 802.11 a/b/g/draft-n
« Poslední změna: 07. 12. 2011, 10:49:01 od Petr Krčmář »

KapitánRUM

Re:Wifi připojení po 10 vteřinách spadne
« Odpověď #1 kdy: 06. 12. 2011, 20:06:23 »
No a jaká je síla signálu?

Jaroslav Skalický

« Odpověď #2 kdy: 06. 12. 2011, 20:24:12 »
Signálem to není (5 metrů přímá viditelnost vysílače, plnej signál).

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #3 kdy: 06. 12. 2011, 20:31:56 »
Co změna kanálu, je možná? Může to něco rušit ...

Jaroslav Skalický

« Odpověď #4 kdy: 06. 12. 2011, 20:39:27 »
Tak po dalších testech jsem dospěl k závěru že chyba není na mé straně (nepřipojil se mi ani druhý notebook - ten se ale nepřipojil vůbec) a ostatní kolem co jsou připojení jsou připojení k jiné síti (aspoň tedy podmožina které jsem se zeptal, daný vysílač vysíla 4 různé sítě).
Stejně mi to přijde jako zajímavé chování, že se síť připojí, chvilku funguje a pak padne.
No nic, budu muset počkat až výpočetní centrum restartuje router nebo co..

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #5 kdy: 06. 12. 2011, 20:51:26 »
Může ověřovat IP/MAC adresu, neprojdeš ověřením a tak tě odpojí ...

Re:Wi-Fi připojení po 10 sekundách spadne
« Odpověď #6 kdy: 07. 12. 2011, 11:38:54 »
Tak s tímhle jsem bojoval zrovna včera. S tím, že WiFi AP je na normálním notebooku a řeší jej hostapd.

Na restart jsem líný, ale po všech ifconfig wlan0 up, down, přehazování pořadí dhcpd a hostapd pořád nefungovala. Nejdéle vydržel připojený samostatně telefon, ale kdykoli se přidal jiný notebook, tak to bylo opakované authentication ok (občas fungoval i internet), a v krátkém sledu connected-disconnected. Poté přestal fungovat i telefon, který se zaseknul na dhcp requestu. Zvláštní bylo, že dhcpd na requesty odpovídal, ale přes WiFi už (zpátky) nic neprošlo, nejspíš zprasený packet a proto to disconnected.

Po hodině rvaní si vlasů jsem spíš omylem ještě za běhu hostapd napsal ifconfig wlan0 down, čímž jsem asi rozhodil driver a po novém puštění hostapd už jelo všechno v pohodě. Možná by pomohl i rmmod a modprobe na ath3k, to zjistím až příště :)

Jestli je to router, tak by mohlo stačit restartovat ;)

-

Re:Wi-Fi připojení po 10 sekundách spadne
« Odpověď #7 kdy: 07. 12. 2011, 11:52:13 »
zdravim, v minulosti som mal podobny problem, vyrieseny bol zvysenim RTS-tresholdu na maximum