Jiné stránky s www a bez

Jiné stránky s www a bez
« kdy: 30. 11. 2011, 22:10:23 »
Ahoj chtěl bych požádat o radu. Známý má www stránky, který si nechal předělat. Problém je v tom pokud se zadá adresa bez www zobrazí se starý obsah stránek. Při zadání www se zobrazí již aktualizované stránky. Nejlíp je to vidět přímo na stránkách starý obsah viska.cz a nový obsah www.viska.cz
Samozřejmě se snažil kontaktovat podporu ale po několika urgencích se nic neděje a stránky vypadají jak vypadají a nic se neděje.
Budu rád za každou radu která povede k tomu aby se stránky zobrazovali korektně s novým obsahem.
« Poslední změna: 30. 11. 2011, 23:11:13 od Petr Krčmář »

Jose.D

Re:zobrazení www
« Odpověď #1 kdy: 30. 11. 2011, 22:40:57 »
Ahoj,

známý by si měl nechat poeditovat zonové dns soubory :-) Aneb spatne nastavena domena.

ping viska.cz -> uvirt2.active24.cz
ping www.viska.cz -> web-13.webnode.com

Re:zobrazení www
« Odpověď #2 kdy: 30. 11. 2011, 22:47:36 »
Taky jsem se na o díval ale nebyl jsem si jistý. Teď už jen aby mu to předělali. Díky za info.

Re:Jiné stránky s www a bez
« Odpověď #3 kdy: 01. 12. 2011, 21:28:56 »
inu, da jse to resit take pres htaccess ...
Najhoršia zrážka, je zrážka s blbcom.

Logik

• 1 043
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 02. 12. 2011, 16:03:18 »
Jak chceš řešit přes htaccess to, že když člověk napíše do browseru
viska.cz, tak mu DNS vrátí adresu úplně jinýho serveru, než má?

Logik

• 1 043
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 02. 12. 2011, 16:08:10 »
Jo, tak už mi došlo, že myslíš u starého providera. To je zaprve čuňačina, zadruhé od něj asi odchází a tak tam nechtějí mít natvrlo htaccess s redirectem... Takže fuj.

« Odpověď #6 kdy: 02. 12. 2011, 20:16:57 »
Nakonec to dopadlo tak, že známý zavolal na původního Active24 a tam mu za poplatek 200 vočí nastaví DNS. Co si o tom myslet  :(

Jose.D

« Odpověď #7 kdy: 03. 12. 2011, 10:52:35 »
Inu, příště číst podmínky a nenechat se nalákat "webem zdarma"

« Odpověď #8 kdy: 03. 12. 2011, 15:25:54 »
Nakonec to dopadlo tak, že známý zavolal na původního Active24 a tam mu za poplatek 200 vočí nastaví DNS. Co si o tom myslet  :(

Kdo ví, co jim řekl...

Registrátorem domény viska.cz je pořád A24 a AFAIK dneska už není registrátor, který by k doméně nedával zdarma DNS hosting.

Takže jediné, co ten váš známý musí udělat je přihlásit se do zákaznického centra, a změnit nastavení DNS.

Jestli to po nich chtěl udělat ručně, nebo jim tvrdil, že doménu má jinde a od nich chce jenom DNS hosting, tak mu mohli říct libovolné hausnumbero.

« Odpověď #9 kdy: 04. 12. 2011, 00:46:26 »
Jak chceš řešit přes htaccess to, že když člověk napíše do browseru
viska.cz, tak mu DNS vrátí adresu úplně jinýho serveru, než má?

kdyz je novy web na adrese s www tak je lepsi to unifikovat i do cache googlu a i kvuli SEO pres 301 zapis do htaccess ... cili vsechno by pak smerovalo na novou adresu. ale jiste, ze to neni zrovna hezke reseni, pouze z nouze cnost.
Najhoršia zrážka, je zrážka s blbcom.

REMET

« Odpověď #10 kdy: 09. 01. 2012, 13:36:20 »
... AFAIK dneska už není registrátor, který by k doméně nedával zdarma DNS hosting.

Bohuzel existuje, Ha-vel. DNS je zdarma jen jeden rok, pak je DNS placene, ale nikde to pro jistotu neni napsane...

Lukas

« Odpověď #11 kdy: 10. 01. 2012, 20:13:46 »
Zdravím, mám podobný problém:
kdysi na gymplu jsem jako domácí úkol dělal stránku www.2pacweb.wz.cz. Byla to má první stránka, řešil jsem jí ještě pomocí rámců. Teď jsem si po dlouhé době řekl, že
bych to mohl trochu předělat. Místo rámců jsem použil CSS, snažil jsem se malinko o SEO a podobně. Nahrál jsem to na web - na stránce 2pacweb.wz.cz (bez www) je vše v pořádku,
ale když jdu na stránku s www www.2pacweb.wz.cz, objeví se mi úplně něco jiného - je tam stará stránka, navíc s úplně rozházenýma rámcema (nebo i chybějícíma). Moc by mě zajímalo,
čím to je a jak to vyřešit. Mám freehosting u webzdarma.cz

McFly

• 599
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 10. 01. 2012, 20:28:50 »
Lukas: vymažte cache prohlížeče a poté zkuste načíst stránku s www i bez www (pokud nepomůže, zkusil bych ještě F5 - Refresh)