Ubuntu - nepoužitelný systém?

UNIX

Ubuntu - nepoužitelný systém?
« kdy: 29. 11. 2011, 20:51:29 »
Je to uz par let co jsem pouzival Ubuntu. Na nem jsem tehdy zacinal. Vzhledem k tomu, ze jsem vicemene unixak a travim vetsinu casu v shellu, chtel jsem mit i uzivatelsky system na kterem si obcas neco zahraju a podobne. Rozhodl jsem se, ze si na starsim notebooku nainstaluji Ubuntu. Docela me prekvapilo... pripada mi, ze je to absolutne nepouzitelny system. Temer kazda aplikace, kterou jsem na Ubuntu nainstaloval pada nebo s ni jsou jine problemy... Napriklad: virtualbox - nepouzitelny, blbne v nem mys, vmware - pri instalaci windowsu zatuhne a spadne, ettercap - pri arp scanovani spadne... To jsem vyjmenoval jen aplikace, ktere jsem pred chvili chtel pouzivat... Je to mozne, ze se Ubuntu az tak propadlo?
« Poslední změna: 30. 11. 2011, 09:55:35 od Petr Krčmář »

UNIX

Re:Ubuntu - nepouzitelny system?
« Odpověď #1 kdy: 29. 11. 2011, 20:54:39 »
Pro ubuntacke rypaly ... podotykam, ze mam stabilni verzi 10.xx

UNIX

« Odpověď #2 kdy: 29. 11. 2011, 20:56:21 »
Chtel jsem si nainstalovat "oddechovy" system, ale misto toho mam kvuli nej jen nervy. Instalovat jinou distribuci se mi momentalne fakt nechce, nemam na to cas ani nervy.

Armus

« Odpověď #3 kdy: 29. 11. 2011, 21:01:43 »
No, já mám 10.4, na NTB HP, Virtualbox a vše ostatní mi šlape dobře.  Ve Vboxu mám jak další ubuntu, RH, Centos, winXP i win7, nikde jsem problém s miší nezaznamenal. Snad jen při instalaci toho centosu tak divně poskakovala.

JmJ

• 333
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 29. 11. 2011, 21:16:16 »
Napisu to, co pisu vzdycky - linuxovy desktop neni ani po mnoha letech pouzitelny na normalni praci a ubuntu jsou jen omalovanky.

Cista instalace ubuntu podle BFU postupu, vysledek:

textova konzole ma ceskou klavesnici, nejde behem 5 minut prijit na to, jak ji prepnout na anglickou
nektere aplikace pro konzoli jsou prelozene do cestiny - textova konzole neumi spravne zobrazovat ceske znaky

tomu rikam uzasne vyladeny system, skvely pro praci a kazdodenni pouzivani, ktery ma prijemne a nestresujici prostredi.

to neni operacni system, to je vysmech a ostuda pro linux, ktery je jinak velmi schopny, silny a skalovatelny nastroj. je skvele ze mame uzasnou novou karoserii, ze jsme doted nedali synchron na 2. kvalt, to preci vubec nevadi...

esteban

« Odpověď #5 kdy: 29. 11. 2011, 21:28:20 »
... aj ked Ubuntu nie je bez chyb, nemam problem ho pouzivat ako obycajny desktop system. VBox v pohode,kazdy soft co som instaloval bezi bez problemov.Internet bez problemov s Chrome uz neriesim ani flash videa. Libre Office sluzi ako ma.PC je denne zapnute niekolko hodin,nezaznamenal som ziadne pady systemu. Pouzivam verziu 11.04.

Kit

« Odpověď #6 kdy: 29. 11. 2011, 21:44:12 »
Také Ubuntu používám a zmíněné problémy jsem nezaregistroval. Možná proto, že Windows ve virtuálním prostředí nepotřebuji. Nepotřebuji ani anglickou klávesnici, protože ta česká už je tak vyladěná, že mi na ní nic nechybí. Textová konzole mi české znaky zobrazuje naprosto bez problémů, používám UTF-8.

Ubuntu není určeno pro unixové uživatele, ale pro ty, kteří chtějí přejít z Windows na něco jiného, podobného. Některé Windows-like vlastnosti jsem musel zrušit (včetně Gnome), abych ten systém mohl používat tak, jak jsem zvyklý z openSUSE. Současné Unity jsem pro jistotu ani nezkusil.

zefoo

« Odpověď #7 kdy: 29. 11. 2011, 21:54:31 »
Vyse roka uz bezim na 10.10 bez akychkolvek problemov. VirtualBox funguje super, Shotwell, Tomboy notes atd. funguju spolahlivo. Prilezitostne napisem aj nejaky ten bash scripty a s terminalom taktiez ziadny problem. Ubuntu som nahodil na 2 desktopy a 3 laptopy a maximalna spokojnost. Jadro som nekompiloval od dob Slackwaru a som rad ze ani nemusim, vsetko funguje plug&play a preto sa do toho nevrtam.  Treba ale dodat ze z 11.04 z 11.10 som taky dobry pocit vobec nemal.
S 10.10 som ale konecne nasiel OS ktory pre mna 100% funguje a s ktorym som spokojny.

UNIX

« Odpověď #8 kdy: 29. 11. 2011, 22:01:12 »
Ono je dost mozne, ze pouzivam aplikace, ktere bezni uzivatele az tak nepouzivaji (viz. zmineny ettercap). Windows sam o sobe ve VirtualBoxu jede. Problem nastal, kdyz jsem spustil Counter Strike - misto toho abych se hybal doleva a doprava ... obraz se mi porad tocil kolem jednoho bodu. Co se tyce vmware ... tak to netusim.

Kazdopadne, i kdyz pouziju aplikace, ktere nejsou moc v Ubuntu vyuzivany, kazdopadne ho to neomlouva.

Jinak, souhlasim s nazorem. Je mi to lito, ale opravdu mam z toho takovy pocit.
[cite]
to neni operacni system, to je vysmech a ostuda pro linux, ktery je jinak velmi schopny, silny a skalovatelny nastroj. je skvele ze mame uzasnou novou karoserii, ze jsme doted nedali synchron na 2. kvalt, to preci vubec nevadi...
[/cite]

Kartel

« Odpověď #9 kdy: 29. 11. 2011, 23:01:15 »
Prvně, ona už je stabilní verze 11.10. Jedu pod Kubuntu a běží mi toho dost bez větších problémů i z http://ppa.launchpad.net/ (namátkou zrovna gimp 2.74, hugin 2011.5, darktable 0.92, mkvtools 5.10).
Nikde zmíňka zda se jednalo o virtualbox verze OSE nebo o "plnou" verzi ze stránek oracle.
Problém bude nejspíš v ovladači grafické karty, o tom ani zmíňka. A k tomu Couter Strike. Emulace DirectX ve VirtualBoxu funguje obdobně jako pod Wine, tedy překládá se na OpenGL... Spíš nadávejte výrobci své grafické karty.

PS: Vraťe se raději k unixu, ten snad znáte lépe a podobné cintáty si nechte pro sebe, díky.
PPS: Neumíte pokládat technický dotaz, neočekávejte technickou odpověď.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #10 kdy: 29. 11. 2011, 23:20:56 »
Wau  ;D  ;D  ;D

rocky

« Odpověď #11 kdy: 30. 11. 2011, 00:20:36 »

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #12 kdy: 30. 11. 2011, 01:39:03 »
Jen si říkám, jestli to Ti pánové myslí vážně, nebo jen tak trollujou.  ;D  ;D  ;D

DgBd

• 283
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 30. 11. 2011, 01:51:04 »
A proč tedy nepoužíváte něco, co vám vyhovuje a funguje? Takto vypadáte poněkud jako masochista.

stewe

« Odpověď #14 kdy: 30. 11. 2011, 09:58:00 »
... aj ked Ubuntu nie je bez chyb, nemam problem ho pouzivat ako obycajny desktop system. VBox v pohode,kazdy soft co som instaloval bezi bez problemov.Internet bez problemov s Chrome uz neriesim ani flash videa. Libre Office sluzi ako ma.PC je denne zapnute niekolko hodin,nezaznamenal som ziadne pady systemu. Pouzivam verziu 11.04.

mne sa zda ze 11.04-ka je velmi podareny system, mam to naistalovane, no, ako to vyslo :D od aprila cca a nemam s tym absolutne ziadny problem, v oktobri pri 11.10 som odolal pokuseniu a neupgradeoval na 11.10 a odmenou mi je velmi dobre vyladeny system, ja som s tym vrcholne spokojny, mam xubuntu ...