Java applet: nefungujúce copy/paste

vadimo

Java applet: nefungujúce copy/paste
« kdy: 22. 11. 2011, 21:33:44 »
Prišiel som na to, že mi v Ubuntu 10.04 nefunguje kopírovanie textu z Java Appletu do schránky. Ešte k tomu používam aj clipboard manager Parcelite. Skopírovať text sa dá len pomocou Ctrl+C (žiadny pravý klik myšou nie je podporovaný) a vložiť sa dá len znova do Java Appletu. Nedokážem to exportovať z neho von.
Skúšal som Javu od Sunu (1.6.26) a tak isto OpenJRE s IcedTea pluginom, tu verziu však neviem.
Skúsil som ten aplet aj na PC, kde je Win7, tam sa mi sá pekne kopírovať s pravým klikom myšou.
Čo to som zahliadol na nete, že v Jave bola objavená bezpečnostná chyba, tak clipboard bola zablokovana.
Viete mi poradiť v čom je problém? Poprípade ak máte novšie verzie Javy, to odskúšať? Jedná sa napríklad o tento aplet http://www.falstad.com/circuit/ na simuláciu elektronického obvodu, kde vlavo hore je možnosť File/Export do clipboardu.
A ešte moje jedno zistenie, tento aplet sa da spuštať aj priamo z PC zo zložky a tu sa kopirovať da cez Ctrl+C a text sa mi objaví v mojej schránke.
« Poslední změna: 23. 11. 2011, 10:24:18 od Petr Krčmář »

jehovista

Re: Java applet - Nefungujúce Copy/Paste
« Odpověď #1 kdy: 22. 11. 2011, 22:46:55 »
Ted to asi nenajdu, ale s timto problemem uz jsem jednou nekomu pomahal. Jestli se nepletu, tak to bylo tim, ze ta javovska komponenta to nepodporovala(misto swingove jtextarea tam byla textarea, ktera clipboard nepodporuje). Jedina moznost asi stahnout zdrojaky, upravit a zkompilovat.

jehovista

« Odpověď #2 kdy: 22. 11. 2011, 22:58:51 »
Jen pro upresneni... jednalo se presne o ten samy program a uz jsem i nasel, kde jsem to daval posledne. Nemas nahodou na idnesu nick antonin.topic?

vadimo

« Odpověď #3 kdy: 23. 11. 2011, 07:57:59 »
Nie, nie som to ja  :). A kde je ten článok? By som si to rad pozrel.

vadimo

« Odpověď #4 kdy: 23. 11. 2011, 08:01:26 »
Tak uz som to tam nasiel. Idem sa na to pozriet.

vadimo

« Odpověď #5 kdy: 23. 11. 2011, 08:13:37 »
Tak som podla rady pre antonina topiča napísal mu email kde je problem, nech to fixne. Moc si od toho neslubujem. Ale mozno to spraví, kto vie či sa antonín na to nevykašlal a mu nenapísal. Ale určite nebudem jediný.

vadimo

Re: Java applet: nefungujúce copy/paste
« Odpověď #6 kdy: 24. 11. 2011, 07:21:15 »
Dnes ráno som dostal od neho email: "yeah I'll try to fix that soon, sorry".
Takže to vyzerá pozitívne. ;)

flv

« Odpověď #7 kdy: 24. 11. 2011, 08:03:33 »
Resily jsem stejny problem. Copy&paste mimo applet komponenty je skutcne zablokovane z duvodu bezpecnosti (asi nechcete aby vam mohl kdokoliv neco davat do clipboardu).

Reseni je "trusted" java applet. Muznosti je vic, bud modifikace policy souboru pridanim patricnich class, nebo dalsi moznost je "sign" appletu certifikatem.

Oboji zpristupni clipboard pro java applety.

vadimo

« Odpověď #8 kdy: 26. 11. 2011, 09:07:35 »
Tak som sa po tom poobzeral. Tu http://kb.mozillazine.org/Granting_JavaScript_access_to_the_clipboard som nasiel az 3 riesenia, ale ani jedno mi ziaľ nešlo. (Ani všetky tri súčasne). Mám teraz FF8. A ešte otázka. V povoleniach stačí dať názov domény, alebo treba dať komplet cestu k apletu?

branchman2

« Odpověď #9 kdy: 26. 11. 2011, 11:31:34 »
Tak som sa po tom poobzeral. Tu http://kb.mozillazine.org/Granting_JavaScript_access_to_the_clipboard som nasiel az 3 riesenia, ale ani jedno mi ziaľ nešlo. (Ani všetky tri súčasne). Mám teraz FF8. A ešte otázka. V povoleniach stačí dať názov domény, alebo treba dať komplet cestu k apletu?
Java != Javascript

vadimo

« Odpověď #10 kdy: 26. 11. 2011, 21:16:25 »
To som prehliadol.
No našiel som dva riešenia. Oba z hľadiska bezpečnosti nepodporované.

1. Downgrade na Javu 6 release 23
alebo
2. Editacia súboru java.policy (u mňa: /usr/lib/jvm/jre1.7.0_01/lib/security/java.policy) a pridanie pravidla:
permission java.lang.RuntimePermission "stopThread";

Vadimo

Re:Java applet: nefungujúce copy/paste
« Odpověď #11 kdy: 14. 11. 2012, 22:33:36 »
Tak znova po roku som sa dostal k tomu, že po aktualizacii na Ub 12.04 mi nešlo copy/paste. Lenže pôvodné riešenie mi nefungovalo. Bolo treba dopísať toto pravidlo:
permission java.awt.AWTPermission "accessClipboard";
Píšem to sem, nech je to tu kompletné.