HP Tiskárny povzdech

KapitánRUM

HP Tiskárny povzdech
« kdy: 21. 11. 2011, 01:25:52 »
Je 23:00 a já potřebuji vytisknout 35 stránek textu s obrázky.
Mám laserovou tiskárnu HP 1020, takovou šunku, ale zatím byla hodná.
Dávám tisk, je 22:00.
Nic.
Restart.
Restart tiskového ovladače.
Stránka 1-5 vytištěny.
Zásek.
Restart, stránka 6 vytištěna.
Změna nastavení ovladače.
23:05 Tiskárna se mi směje.
Aktualizovaný ovladač, tiskárna mi nabízí dokoupit příslušenství a nový toner i když starého tam je ještě 50%.
Mám chuť si něco udělat, udělat si KYJ a pořádně zítra lidi v HP prohnat ve stylu DOOM.
24:00 vzteky jsem rozkousal klávesnici a plivu po stole tlačítka Insert, Home, Page UP i Delete, Tilda mi zůstala v mezeře mezi zuby, asi si jí tam nechám místo korunky, uvidím, jak bude žvejkat salám.
Restart do Linuxu, vytištěna stránka 7,8,10, konec, nic víc nechce.
Proč ne stránku 9?
Pokus o vytištění stránky 9 končí chybou.
Má chuť na tučňáčí steak!
Čtvrtý pokus o vytištění stránky 9 končí vytuhnutím celé mašiny, ani Kernel panic....
0:30 držím světový rekord pro tento den v počtu zapnutí a vypnutí tiskárny.
Přišel jsem totiž na to, že pokud počítač po každé stránce restartuji, podaří se mi občas 1 stránku vytisknout.
Zkusil jsem všechna možná i nemožná nastavení, 3 verze ovladače, ale stránku 9,16 a 20 se mi nedaří vytisknout.
Tiskárna se rozjede, slibně zamručí, povzdechne si, ale papír nesežere, nic nevytiskne, nezahlásí, jen se šklebí.
V 0:45 a dostávám příšerný vztek.
Vzpomínám si na všechny svoje hnusné zážitky s tiskárnama HP.
Volám Satana, nabízím mu svou duši výměnou za to, že všechny programátory od HP zítra znásilní dav imigrantů z Afriky.
Satan se mi jen směje z tiskárny.
Volám 0800 BŮH, zvedl to Steve Jobs, Bůh si prý na 5 tisíc let odskočil na kuřpauzu a vrátí se v roce 3000. Tak jsem se ho zeptal, co tam nahoře dělá, odpověděl že je dole, protože první Iphone neuměl multitasking a byl to prostě křáp, tak teď musí příštích tisíc let vyřizovat všechny nářky smrtelníků na Boží hotline. Říkám, že mi to nevadí a jestli mi poradí. On že ano, abych to prý zkusil restartovat a zavěsil.
....
A já teď marně přemýšlím, k čemu ty nové věci jsou, když výrobci nestíhají opravit chyby ani u těch starých....

bazil.xxl

Re: HP Tiskárny povzdech
« Odpověď #1 kdy: 21. 11. 2011, 02:24:28 »
A nejkrásnější je ta reklama pod tím:

Reklamy Google
Servis tiskáren a plotrů, HP, Canon, Konica Minolta, Oki kvalita, rychlost, profesionalita, www.myself.cz

bobco

« Odpověď #2 kdy: 21. 11. 2011, 10:13:48 »
Dakujem za zlepsenie nalady. Smial som sa asi 30 minut a cital som to snad 10 krat :D Ta reklama pod tym to uplne zabila :D
Rovnako aj ja nemam rad HP tlaciarne. Myslel som si, ze taketo problemy su len s atramentovymi od HP...ako velmi som sa mylil :D
Mam Canon iP4200 uz asi 7 rokov. Napojena na router a sluzi ako sietova. Nikdy s nou nebol problem ani ked mi do nej spadol kusok horalky. Vytlacil som zopar cokoladovych papierov a sla v pohode dalej. :P

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #3 kdy: 22. 11. 2011, 12:15:10 »
Zkušenost, kterou sjem s HP nabral já.

Win XP, HP Photosmart 7260 (nebo 7620, nevím), inkoust, originál CD s ovladači - Plesknu CD do echaniky, nainstaluje se (bez dotazu) asi 200MB exkrementů, z nichž asi 150MB obratem odinstaluju a tiskárna jede. Po nějaké době reinstal Win XP a instalace tiskárny znova. Říkám si, že vezmu aktuální samotný ovladač z webu HP, ať tam neni X let starej se všim tim balastem. Stáhnu ovladač, ten se tuším rozbaloval a pak teprve spouštěl. No, zkrátím to - nepodařilo se mi to nainstalovat ani za Boha. Nakonec to skončilo reinstalem Win XP a instalací ovladače z CD.

OpenSUSE 11.3, stejná tiskárna, CDs ovladači pro Linux neexistuje - Při instalaci systému to našlo tiskárnu, nastavilo CUPS, zvolilo ovladač a po spuštění systému to jelo. ALE... i když je na stránce jen jeden řádek textu, strana vyleze z tiskárny až po době, která odpovídá tisku celé strany. Po nějaké době přišla aktualizace CUPSu, která to totálně rozjebala a fungovalo to zhruba tak, jak popisuje KapitánRUM. Někdy to tisklo, někdy ne, restarty někdy pomáhaly, někdy ne (ať už PC nebo tiskárny), tiskárna zamrzala tak, že pomohlo až odpojení napájení, CUPSu se hlásila jako ready a přitom byla seklá apod. Řešení = downgrade CUPSu a zákaz upgradu. Od tý doby to zase jede jn s tou chybou ohledně času tisku.

Doporučení z mojí zkušenosti: Pokud jsi to tisknul přes CUPS, zkus starší verzi (klidně serveru i ovladače tiskárny). Je to opruz, ale bude to možná fachat. Pokud nepoužíváš CUPS, tak sji to četl zbytečně :-D

Závěr: HP tiskárnu si už nikdy nekoupím. Mám špatné zkušenosti s Linuxovými ovladači, ale mnohem horší s těmi na Windows = HP tiskárny nejspíš emají fungovat v žádném OS normálně.

Martin

« Odpověď #4 kdy: 22. 11. 2011, 12:33:51 »
Mam HP LaserJet 2840 a funguje s cups i xsane naprosto bez problemu.

mpscz

« Odpověď #5 kdy: 22. 11. 2011, 14:16:22 »
JJ s upgrade CUPS na OpenSuse 11.3 mám také veselé vzpomínky. Mám tiskárnu Xerox, která se hlásila jako Xerox a v CUPS byl příslušný ovladač pro ten Xerox. Po upgrade CUPS tam najednou ten můj Xerox nebyl. Po půldením hledání na všemožných fórech jsem tu legraci našel. On ten můj Xerox má v sobě střeva Samsung, takže  ovladač jsem musel vybrat Samsung s týmiž střevy Samsung:-) Logika vývojářů CUPS mi jaksi uniká...

Petr

« Odpověď #6 kdy: 22. 11. 2011, 16:58:22 »
No já mám doma tiskárnu HP Laserjet 5, ta už má přes 16 let a furt jede :-)
Stačilo vyměnit pec,nový toner a jede se.
Kdysi se to asi dělalo všechno poctivěji....

TomBA

« Odpověď #7 kdy: 22. 11. 2011, 18:31:20 »
Tak neviem. Podobné problémy som za poslených 20 rokov absolvoval s rôznymi značkami, rôznymi rôznymi modelmi a rôznymi OS. Prakticky vždy sa ale jednalo o modely zo spodnej strany cenníka. Kúpiť si laserovku bez PCL alebo PS je proste vždy hlúposť.

Konkrétne s HP 1020 mám veľmi zlé skúsenosti pod W7-64b. Občas sa proste tlač zasekne a jediné riešenie je spustenie malej aplikácie od HP, ktorá v podstate poupratuje (obnoví nastavenia USB portu, restartne tlacový spooler, ....). Klient ma 4 takéto perly, jednoducho si nedal poradiť....
Musím povedať, že po výmene USB káblu za kvalitnejší (neviem čo pod tým HP myslí, ale kúpil som im hrubšie a mechanicky lepšie vyzerajúce káble) sa počet chýb veľmi zmenšil..... ale nezmizol.

Na druhej strane s tlačiarňami HP z profi kategórie mám len tie najlepšie skúsenosti (neviem ako iné značky). Napríklad vo firme používame multifunkčné HP OfficeJetPRO 7780 v naozaj tvrdom nasadení. Tlač, scan, fax, obojstranne skenovanie tlačenie, rôzne podávače..... za dva roky cca. 65000 A4.... Ide to na CISS od pinpongistov a tak je farebná A4 pod 4centy. Ta hračka stála cca. 210 EUR a tak naozaj neviem čo by som viac mohol očakávať.... možno tlač bankoviek.

Podobne mám u klientov HP2200, HP2300, HP1320..... super stroje.

Podobne u mňa vo firme slúžila 15 rokov HPIIISi. Bola to nezničiteľná A4 laserovka a ked sme ju vyhadzovali mala najazdených viac ako 1Mil. strán (dostal som ju ako použitú).

Len nedávno som u klienta riešil veľmi pomalú tlač jpeg či pdf s jpeg z Ubuntu 10.04 na sieťovej Samsung ML2571n. Tlačiareň sa trápila až 30 min, kým niečo vytlačila. Je to internet cafe a tak bol klient obyčajne dávno preč keď niečo vyliezlo.... Dodal som týchto tlačiarní niekoľko desiatok a tak ma prekvapilom že tu blbne.  Zistil som že CUPS používa jej emuláciu PS a ta je evidentne pomala. Prehodil som to na PCL5 (preto vždy tlačiareň s podporou slušných jazykov) a tlač je pod 30 sekúnd....

« Odpověď #8 kdy: 22. 11. 2011, 21:49:01 »
podobna skusenost s HP Photosmart B209a-m a winxp

23:00 - **** zabudol som nieco vytlacit, zapinam tlaciaren, nastavujem wifi hotspot a 5x sa pomylim na tom ultra presnom dotykovom displeji (samozrejme, ako normalna domacnost mame tlacieren na druhom konci bytu (prosim nepytajte sa preco...))

23:15 hladanie cd od HP
23:20 spustenie instalacie driverov
23:35 stale instaluje...
23:45 STALE INSTALUJE
23:55 KONECNE!!
milion bordel softwaru od HP typu "Product registration", "Shop for HP Supplies"... (samozrejme po start-upe dalsie ultra napomocne aplikacie..)

24:00 spustenie tlace
24:07 stale "priprava tlace" ktora je taka hlasna ze budi cely byt...a neda sa zrusit..
24:10 dosiel papier (ULTIMATE RAGE!!)
24:15 zistenie ze dosiel cely toner okrem ciernej....
24:20 volanie kamaratovi nech mi to vytlaci (praca do skoly na buduci den..)

je pravda ze si za to mozem trosku aj sam lebo som to robil neskoro, ale ked si spomeniem na stare tlaciarne HP (Samizda Deskjet 500 a Inkjet ?) - bezproblemova instalacia, spolahlive, jednoduche

a neviem si predstavit nakonfigurovat tu tlac cez wifi na linuxe (este som neskusal a celkom by ma zaujimalo ci je to mozne)

to je jedno

« Odpověď #9 kdy: 22. 11. 2011, 22:38:41 »
hej, asi zdrhnu na slováč, vypada to ze tam maji fajne dluhe dny!  ;D

« Odpověď #10 kdy: 22. 11. 2011, 23:19:58 »
ja mam HP AIO b109n a na moje pocudovanie spokojny - vid. http://blog.emdi.sk/clanok/internet-a-pocitace/165/tlacime-bezdrotovo-recenzia-na-hp-photosmart-aio-b110n/ , ale je pravda, ze tlaciarne vseobecne sposobuju bolehlavy sysadminom a uzivatelom.
Najhoršia zrážka, je zrážka s blbcom.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #11 kdy: 23. 11. 2011, 00:01:12 »
Já se vyjádřím jen k inkoustovkám od HP ... už ten koncept je postavenej na hlavu, podavač papíru vespod a papír vyjede nahoře, zbytečně složité a je to rpoti gravitaci. Pokud tiskárnu používáte často, je to první věc, která začne zlobit. Tisková hlava v cartridgi, je to drahé ... mnohem lepší je kvalitní hlava v tiskárně. Přestože podporuji Epson, tak tohle má asi nejlepší canon, kde lze vyměnit poměrně jednoduše i opotřebovanou hlavu (teda byla ta možnost u dražších modelů, jestli to dělají i dnes, nevím) O ovladačích i pro podporovaný systém se raději nebudu vyjadřovat .... to je balast, se divím, že se to vejde na CD a nedávaj to na DVD .... HP mívalo poměrně kvalitní Laserovky ... pamatuji si nějakou 5L a to byl dělník! Bohužel, jak to tak vypadá, tak i toto poslali do kytek.

KapitánRUM

« Odpověď #12 kdy: 23. 11. 2011, 02:16:11 »
No ona ta HP 1020 je dobrá tiskárna, řekl bych, že stejně dobrá, jako HP 5L nebo 6L.... AŽ NA TY OVLADAČE!!

Mám pocit, že v HP proběhl následující BRAINSTROMING:
První "Vyděláme na prodeji originálního příslušenství ohromný prachy, k ovladači dodáme i software na online objednání!" a někdo dodal "A bude tam i růžový tlačíko!", další se přidal "A spoustu dalšího softu, které vyvíjí naše oddělení!", první kontruje "Vždyť to jsou sra*ky k ničemu!", vedoucí dotčeného oddělení se tváří také dotčeně "No ano, to jsou, ale už je máme naprogramované, stálo to spoustu peněz! Snad nechcete vyhazovat peníze! Dáme je tím jako Ježíš změnil vodu ve víno, my změním ztrátu v zisk!", všichni nadšeně tleskají, první rezignovaně krčí rameny "Ano, pokud přesuneme 50% zaměstnanců z oddělení na výrobu driverů a hlavně ty zkušené, aby zapracovali na integraci toho všeho a vylepšení našich www stránek, tak to půjde!", další vykřikl "Výborný nápad!", teď se všichni objímají, třesou si rukama a sepisují, co se všechno nainstaluje spolu s origo ovladači.

Osobně považuji železo od HP za kvalitní, bohužel ovladače ne.

mattv

• 123
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 23. 11. 2011, 08:05:58 »
Zajímavý příběh :-)

Naštěstí, takové zkušenosti s tiskárnami HP vůbec nemám. Naopak. Běží mi několik kousků 1505n jako síťové a v pohodě, to samé 1505 a 1020 připojené přes USB..

Jediný, s čím byl problém byla 1020n, která vždycky v síti jela. Ale po čase prostě začala vytuhávat sama od sebe. Vždy se zasekla na první stránce. To ale spíš bude stářím té tiskárny