Je 23:00 a já potřebuji vytisknout 35 stránek textu s obrázky.
Mám laserovou tiskárnu HP 1020, takovou šunku, ale zatím byla hodná.
Dávám tisk, je 22:00.
Nic.
Restart.
Restart tiskového ovladače.
Stránka 1-5 vytištěny.
Zásek.
Restart, stránka 6 vytištěna.
Změna nastavení ovladače.
23:05 Tiskárna se mi směje.
Aktualizovaný ovladač, tiskárna mi nabízí dokoupit příslušenství a nový toner i když starého tam je ještě 50%.
Mám chuť si něco udělat, udělat si KYJ a pořádně zítra lidi v HP prohnat ve stylu DOOM.
24:00 vzteky jsem rozkousal klávesnici a plivu po stole tlačítka Insert, Home, Page UP i Delete, Tilda mi zůstala v mezeře mezi zuby, asi si jí tam nechám místo korunky, uvidím, jak bude žvejkat salám.
Restart do Linuxu, vytištěna stránka 7,8,10, konec, nic víc nechce.
Proč ne stránku 9?
Pokus o vytištění stránky 9 končí chybou.
Má chuť na tučňáčí steak!
Čtvrtý pokus o vytištění stránky 9 končí vytuhnutím celé mašiny, ani Kernel panic....
0:30 držím světový rekord pro tento den v počtu zapnutí a vypnutí tiskárny.
Přišel jsem totiž na to, že pokud počítač po každé stránce restartuji, podaří se mi občas 1 stránku vytisknout.
Zkusil jsem všechna možná i nemožná nastavení, 3 verze ovladače, ale stránku 9,16 a 20 se mi nedaří vytisknout.
Tiskárna se rozjede, slibně zamručí, povzdechne si, ale papír nesežere, nic nevytiskne, nezahlásí, jen se šklebí.
V 0:45 a dostávám příšerný vztek.
Vzpomínám si na všechny svoje hnusné zážitky s tiskárnama HP.
Volám Satana, nabízím mu svou duši výměnou za to, že všechny programátory od HP zítra znásilní dav imigrantů z Afriky.
Satan se mi jen směje z tiskárny.
Volám 0800 BŮH, zvedl to Steve Jobs, Bůh si prý na 5 tisíc let odskočil na kuřpauzu a vrátí se v roce 3000. Tak jsem se ho zeptal, co tam nahoře dělá, odpověděl že je dole, protože první Iphone neuměl multitasking a byl to prostě křáp, tak teď musí příštích tisíc let vyřizovat všechny nářky smrtelníků na Boží hotline. Říkám, že mi to nevadí a jestli mi poradí. On že ano, abych to prý zkusil restartovat a zavěsil.
....
A já teď marně přemýšlím, k čemu ty nové věci jsou, když výrobci nestíhají opravit chyby ani u těch starých....