Jakou PCMCIA síťovou kartu?

Jakou PCMCIA síťovou kartu?
« kdy: 19. 11. 2011, 16:13:06 »
Napadla mě myšlenka, že bych svůj starej ntbk Acer TravelMate 234 LC zprovoznil na normální používání a ne na připíchnutí k zásuvce na vždy. Koupit si novou baterku a nainstalovat si Fedoru 16. Ale je tu pár detailů, a to - momentálně má nefunkční síťovku (nevim jestli by reinstalace winů pomohla, ale s tím se mi nechce babrat), kdyby nefungovala ani v linuxu, pak mě napadlo si koupit síťovku do PCMCIA II kterej to má - problém: kterou si vybrat, aby klapala pod linuxem? (Nebo další řešení, ale taky problém s komp. pod linuxem - rozšíření usbček a wi-fi modul do něj) Další - co ovladače na různý porty, zvukovka, disketovka atd. a ještě ty klávesový zkratky Fn+... a ty shortcutový tlačítka třeba na zapnutí wi-finy, mail klienta atd.?
Doufám, že jsem to zformuloval jasně a že nejsem v off topicu (příp. se omlouvám a šoupněte to jinam, ale já vážně nevím jestli to dát do HW nebo SW nebo ještě jinam :-\)
Díky
« Poslední změna: 20. 11. 2011, 19:49:44 od Petr Krčmář »

Re: Ntb - z win na linux
« Odpověď #1 kdy: 19. 11. 2011, 16:15:08 »
Jo a teď jsem objevil ještě tohle http://www.alza.cz/axago-cbp-50-d272398.htm takže to může být i do ExC slotu...

radek

« Odpověď #2 kdy: 19. 11. 2011, 16:40:04 »
to co jsi navrhnul je celkem blbost. express card jsou drazsi a navic ne vzdy to funguje jak ma (zkouseli jsme to v praci a semtam to s necim odmitlo jet)

« Odpověď #3 kdy: 19. 11. 2011, 18:06:26 »
atkže si to spíš nechat na PCMCIA jo?

Tom22

« Odpověď #4 kdy: 19. 11. 2011, 20:33:29 »
Třeba to nějak pomůže:
mám dobrou zkušenost s PCMCIA WiFi kartou Z-COM XI-330 pod Linuxem - fungovalo snad vše včetně AP módu (notebook fungoval jako přístupový bod) a mělo to i konektor na externí anténu.
Jde o starší typ PCMCIA karty, takže nejspíš funguje i ve starších strojích bez "cardbus", nebo jak se to jmenuje.
Provozoval jsem to kdysi v HP Compaq nx9020.

« Odpověď #5 kdy: 19. 11. 2011, 20:37:49 »
Bylo s tím na začátku nějakýho nastavování nebo se to jenom píchlo do slotu, něco se povolilo, zakázalo a jelo?

« Odpověď #6 kdy: 19. 11. 2011, 22:58:00 »
První bych zkusil nabootovat z CDčka do nějaké live distribuce a zkusit, jestli ta síťovka nepůjde.
Kupovat dnes cokoliv na PCMCIA je drahá sranda (leda že by ti to dal někdo za balíček kávy, případně za stovku z bazaru) a i do Express Card to nebude zrovna levné.
To externí Wi-Fi do USB by bylo asi nejlevnější řešení.

Osobně mám Acer Extensa 5220 a externí wi-fi na USB (půjčil mi jí kamarád, aby mě nemusel u sebe dávat mezi povolená zařízení dle MAC) se chytla automaticky, tak to třeba nebude tak zlé.

CD/DVD mechanika mě funguje, zvukovka taky, vestavěná wi-fi taky (i když u verze Ubuntu 8.něco mě s instalací pomáhal kamarád), disketovku nemám.

« Odpověď #7 kdy: 20. 11. 2011, 10:05:33 »
Vida, live mě nenapadlo.. zkusim to s nmím,díky ;)

Xjmeno363lkmkd

« Odpověď #8 kdy: 20. 11. 2011, 10:42:22 »
síťovek do pcmcia koupíš po bazarech tuny za 100,-