Alix 2D3 nebootuje a skončí v BIOSu

thor5

Alix 2D3 nebootuje a skončí v BIOSu
« kdy: 08. 11. 2011, 11:52:12 »
Zdravim, vcera byly problemy v energ. siti (UPSka se z toho mohla zblaznit), tak jsem po dlouhe dobe vypnul sveho Alixe a dneska rano, kdyz ho zapnu, tak misto toho aby probehl normalni boot typu selftest->grub->voyage, tak se spusti selftest, ten probehne a pak to samo spadne do "bios setup". Pokud mu v biosu dam quit tak se po rebootu zase objevi v biosu. Uz vazne nevim co s tim :(

Nesetkal se nekdo uz s podobnym problemem? (Jde to nejak vyresit anebo je po nem...?)

Jeste doplnim, ze jsem pro jistotu vyndal CF kartu a zkontroloval ji fsck v jinem PC, probehlo to OK a data tam jsou, takze z ceho bootovat to ma i kdyz si myslim, ze kdyby nemelo, tak by to spis zarvalo nejakou chybu, nez delat to, co to dela.
« Poslední změna: 08. 11. 2011, 14:42:32 od Petr Krčmář »

thor5

Re: Alix 2D3 nebootuje a skončí v BIOSu
« Odpověď #1 kdy: 09. 11. 2011, 11:38:36 »
tak uz se mi to povedlo "spravit". Stacilo nekolikrat po sobe prenastavit cokoliv v biosu a ulozit a pak kdyz se to konecne rozjelo, vratit zpatky nastaveni jaky potrebuju. Nevim co se mu honilo hlavou, ale asi uz odchazi do kremikoveho nebe (coz me docela prekvapuje, kdyz ho mam druhym rokem).