Mal som nainšt. FreeBSD, kt. chcem preinšt.
Zadal som príkaz newfs -E -O2 - U /dev/ad8s1a
(čítal som, že obdova formátu)
(E - zmazať, O2 - vytvoriť UFS2 a U - Soft updates)
-neviem či som to zadal správne čo sa týka zariadenia, či nemalo byť len /dev/ad8s1, slice som zrušiť nechcel zbytočne, len zmazať partície a vytvoriť nové, zmazať dáta a nainšt. potom systém
-potom som si všimol, že newfs samozrejme neurčí mount pointy, tak som pri inštalácii systému urobil dve veci len s vedomím, že mam premazané dáta a šetko je fajn, slice som nastavil bootovanie parameter A a nastavil som mount points, nainšt. ale nechápem prečo mi vždy sysinstall ukazuje, že nemám mount pointy ani bootovanie keď vo /etc/fstab mám:
/dev/ad8s1f /usr ufs rw 2 2
, taktiež môžem ku partíciam pristupovať
Ide mi o pochopenie newfs, kde vždy po použití čokoľvek čo urobím v sysinstall, tak po refreshi neukazuje ako urobené, ono to má tak fungovať, že napr. po inštalácii dám len FLABEL zmením si mount pointy ak nie v fstab a zavriem, všetko sa prevedie, nie? Taktiež sa mi stalo raz, že som dal newfs .... /dev/ad8 a zmazalo mi to partíciu pri FDISK a FLABEL som všetko nastavil ale stále ma to nechcelo pustiť ďalej inštalovať, že som nezadal žiadny mount point a pod. vyriešil to nejaký príkaz dd=, čosi so zmazaním "MBR tabuľky".