Vypnutí antispamové ochrany na Centrum.cz

91314

Génius, který spravuje emailové schránky na centrum.cz, atlas.cz a volny.cz,  evidentně úplně zahazuje zprávy, které v adrese odesilatele obsahují sekvenci znaků "blockchain". Tak že se se nemohu dostat na svůj účet u blockchain.com, což je zcela legání doména s legální aktivitou.
Navíc tyto domény (ty s ".cz") jsou spravované subjektem, který si evidentně dal záležet na tom, aby na něj nebyl k dispozici přímý kontakt, jako třeba telefón, ty ostatní, jako email se docela dobře ignorují, obvzlášť když obsahují sekvenci znaků "blockchain" :-)

Jak ho donutit aby mi vypnul veškerou tu jeho "chytrou" ochranu, alespoň na dobu než si své aktivity přesunu z jeho již nepoužitelných domén ?

A neraďte mi abych se podíval do složky se spamem, tam jsem se díval hned na začátku :-)

Re:Vypnutí antispamové ochrany na Centrum.cz
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 09:16:10 »
přejdi na jiný email, řešit to s nimi je těžké, tohle je jen špička ledovce, jsou roky pod finančním tlakem na provoz.

Oni to individuálně moc upravit neumí, používají Cisco Secure Email a nechce se jim do toho individuálně sahat, můžeš zkusit na ně tlačit, za to nic nedáš, ale bojím se že neuspěješ.

91314

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 09:37:50 »
přejdi na jiný email, řešit to s nimi je těžké, tohle je jen špička ledovce, jsou roky pod finančním tlakem na provoz.

Oni to individuálně moc upravit neumí, používají Cisco Secure Email a nechce se jim do toho individuálně sahat, můžeš zkusit na ně tlačit, za to nic nedáš, ale bojím se že neuspěješ.

Na to abych přešel jinam se musím přihlásit, na to abych se přihlásil musím emailem potvrdit že jsem to já, na to abych emailem potvrdil že jsem to já musí ten email dorazit.

Karmelos

• 1 374
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Dnes v 10:07:19 »
Co to zkusit přeposílat, nastavit nějaký filtr? Už  je to dlouho co jsem používal centrum, ale nemají v nastavení mailu a filtrech nějaký whitelist?
Gréta je nejlepší.

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 10:32:55 »
Co to zkusit přeposílat, nastavit nějaký filtr? Už  je to dlouho co jsem používal centrum, ale nemají v nastavení mailu a filtrech nějaký whitelist?
Whitelist v nastavení je. Druhá věc je, jak se bude opravdu aplikovat, ale za zkoušku to stojí, pokud je známa adresa, ze které má očekávaný mail přijít.

Ještě mají kontaktní formulář - https://freemail.help.economia.cz/contact. Možná je tam větší šance, že na to někdo odpoví než u "pouhého" mailu.

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 10:37:54 »
Centrum má whitelist v Nevyžádaná pošta / Výjimky, ale nevím jestli pomůže v tomto případě, když to stejně do spamu nechodí.
Pak má ještě "Blokované adresy", kam se přidá domnělý odesílatel, když se použije tlačítko "nahlásit spam".
Centrum antispam je už roky zoufale nepoužitelný.

« Odpověď #6 kdy: Dnes v 11:46:25 »
Přejít jinam. Já jsem si tehdy chtěl na centrum mail zaregistrovat bitwarden účet, ale mail s kódem pro ověření nepřišel. I psal jsem na podporu a oni že jim nic takového nepřišlo a že ani logy nic nehlásí. Zkusil jsem registraci znovu na Gmailu - klikl jsem na odeslat kód, přepnul záložku a ověřovací kód byl už ve schránce.

91314

« Odpověď #7 kdy: Dnes v 15:58:49 »
Přejít jinam by bylo logické řešení kdybych se tam mohl přihlásit a to bez potvrzovacího emailu nelze.
Na učtu ke kterému se chci přihlásit mám nemalé prostředky.
Tak že tolik k radě přejít jinam.

K radě o whitelistu a adresách, tato moudra by měla cenu, kdyby to bylo ve spamu, ale ono to zřejmně neprojde jnějakým filtrem ještě před uložením té zprávy.

rmrf

• 152
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Dnes v 16:51:33 »
Na učtu ke kterému se chci přihlásit mám nemalé prostředky.

Napřed provozovatele emailů kontaktovat a chtít, aby to přestali blokovat.

Informovat správce tvých nemalých prostředků, že je tady tento problém a že by se měli snažit řešit to, aby jejich maily nebyly odmítány.

S pomocí advokáta poslat předžalobní výzvu provozovateli emailů a činit je odpovědným za případnou škodu.

Žaloba na náhradu škody.

« Odpověď #9 kdy: Dnes v 18:09:08 »
S pomocí advokáta poslat předžalobní výzvu provozovateli emailů a činit je odpovědným za případnou škodu.
-> Nemáš nárok ani u placených služeb, natožpak u služeb zdarma..

Žaloba na náhradu škody.
-> Tohle je krásná teorie, chtěl bych slyšet někoho, kdo uspěl i s praxí a dokazováním, zvláště na základě toho, že ti nefunguje free služba..

Tyhle rady jsou asi to nejftipnější, co jsem tu za poslední dobu četl...

« Odpověď #10 kdy: Dnes v 18:20:42 »
-> Nemáš nárok ani u placených služeb, natožpak u služeb zdarma..

Žaloba na náhradu škody.
-> Tohle je krásná teorie, chtěl bych slyšet někoho, kdo uspěl i s praxí a dokazováním, zvláště na základě toho, že ti nefunguje free služba..

Tyhle rady jsou asi to nejftipnější, co jsem tu za poslední dobu četl...

Tohle mě také královsky pobavilo. Chtít se domáhat škody ohledně služby, kterou někdo poskytuje zadarmo, je opravdu bezva nápad. Ač neprávník, neumím si představit, na základě čeho by se ta škoda dala vymáhat, a to pomíjím, že i jaksi morálně a lidsky by to bylo velmi nízké, jakkoliv chápu tu frustraci.

Zatím jsme se ale nedozvěděli, jestli tazatel zkoušel třeba ten kontaktní formulář.

Brumla

• 182
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Dnes v 18:54:21 »
Génius, který spravuje emailové schránky na centrum.cz, atlas.cz a volny.cz,  evidentně úplně zahazuje zprávy, které v adrese odesilatele obsahují sekvenci znaků "blockchain". Tak že se se nemohu dostat na svůj účet u blockchain.com, což je zcela legání doména s legální aktivitou.
Navíc tyto domény (ty s ".cz") jsou spravované subjektem, který si evidentně dal záležet na tom, aby na něj nebyl k dispozici přímý kontakt, jako třeba telefón, ty ostatní, jako email se docela dobře ignorují, obvzlášť když obsahují sekvenci znaků "blockchain" :-)

Jak ho donutit aby mi vypnul veškerou tu jeho "chytrou" ochranu, alespoň na dobu než si své aktivity přesunu z jeho již nepoužitelných domén ?

A neraďte mi abych se podíval do složky se spamem, tam jsem se díval hned na začátku :-)

Pokud to chceš opravdu vyřešitt, tak dodej fakta.

Napiš o jaké domény se jedná a z jaké emailové adresy ti email na gmail přišel.

Doména blockchain.com je nastavená docela dobře (může být líp) a není na blacklistech. Ani doména ani její IP adresy. Navíc používá gmail pro mailové služby.

Podle toho co píšeš tam jsou i nějaké .cz domény, tak je sem nahoď + ten email (adresu) ze kterého ti to bylo doručeno na ten gmail. Nebo lépe sem hoď celou jeho hlavičku, svůj email si vymaž. Po analýze tutoho vyplynou další kroky.

rmrf

• 152
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: Dnes v 19:58:06 »
Tohle mě také královsky pobavilo.
Ok. Jsem rád, že se dobře bavíte. Nevěděl jsem, že Centrum provozuje pouze free maily. Ale nenapadlo by mě, mít free mail jako jediný přístup ke svým prachům.

« Odpověď #13 kdy: Dnes v 20:35:36 »

Zkuste jim normálně napsat na <helpdesk@economia.cz> V mém případě reagovali do 2h. Což mě příjemně překvapilo. Sice je Ivana v podpisu mailu nejspíš Ája(AI), ale nečekal jsem žádnou reakci.